N-P. T. 2020.11.28 17:46 Frissítve: 2020.11.28 17:46

NB I: Remélem, most már komolyan vesznek minket – Csizmadia

Hiába játszott végig fölényben a Kisvárda, a szervezetten védekező Budafok egy pontot elvitt a nyírségi városból a labdarúgó NB I 12. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

 

 

Csizmadia Csaba szerint Zsóri Dánielék (elöl) bizonyították, hogy komolyan kell őket venni (Fotó: Meder István)

A Budafoknak ez volt az évadban az első olyan bajnoki mérkőzése, amelyen nem kapott gólt, Csizmadia Csaba vezetőedző emiatt boldog volt a lefújás után.

„Ez öröm, főleg, ha azt nézzük, hogy az előző két találkozón összesen hat gólt kapott a csapat. Viszont most bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk nullára hozni egy mérkőzést, méghozzá úgy, hogy nem a legmegfelelőbben tudtunk készülni a találkozóra. De nem szeretek panaszkodni, ezt csak azért mondom, mert nagy fegyvertény. A mérkőzés előtt elmondtam a védőknek: nagyon fontos, hogy ők mennyire fegyelmezettek és koncentráltak, mert ha hátul mindenki megcsinálja a dolgát, az legalább egy pontot ér. Ezt bizonyította is a mai mérkőzés.”

Az újonc gárda ebben az idényben eddig összesen négy pontot szerzett a forduló előtt a tabella második helyén álló Kisvárda ellen, amit a tréner jelentős eredménynek értékel.

„Remélem, komolyan vesznek most már minket, mert sokszor nem esik jól, amikor nem érzem azt, hogy megkapnánk a kellő tiszteletet. De a pályán kiharcoljuk, és tényleg bizonyítjuk, hogy itt a helyünk.”

A kisvárdaiak trénere, Supka Attila úgy érzi: meg kellett volna nyerniük a mérkőzést.

„Függetlenül attól, hogy az elején is tudtuk már, nehéz lesz, mert a budafokiak megszervezték a védekezésüket. Elsősorban arra koncentráltak, hogy kontrából tudjanak jönni, ezáltal nehéz volt feltörni a védelmüket. Viszont amikor sikerült, voltak lehetőségeink, csak az utolsó passzokat elrontottuk. Az első félidőben is kétszer-háromszor a védők mögé mentünk és a másodikban is voltak ilyen szituációk.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT. 

LABDARÚGÓ NB I
12. FORDULÓ

Kisvárda Master Good–Budafoki MTE 0–0
Kisvárda, Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Zierkelbach Péter 

 

2021.01.26 09:29:56

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„A házam is zöld-fehér, a kerítésre pedig terveztettem egy méretes Fradi-sast.”

2021.01.25 21:41:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A játékvezetők magabiztosabbak lettek hátuk mögött a fegyelmezési szándékkal. Kevesebben voltak a kelleténél, ezért volt általános nyűg az idegenben játszó csapatoknál, hogy a helyi partjelzők éppen, hogy csak gólt nem lőttek, annyira lelkesen segítették az övéiket.

2021.01.23 23:15:39

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Fradiban Otten és Klein villogott; nem a Chinchilla, Romeo, Vuk trióra, eközben a nagy Hudson-Odoi a Vasasban…

2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.