Nem született gól Felcsúton, ikszelt a PAFC a Kisvárdával

SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 19:14
null
Nagy volt a küzdelem, gól nem született (Fotó: Földi Imre)
Az első 20 percben ugyan több gólveszélyes helyzet is volt mindkét oldalon a Puskás Akadémia és a Kisvárda meccsén az NB I 13. fordulójában, de nem tudták gólra váltani őket a csapatok, és a folytatásban sem találtak a hálóba, így döntetlen lett a mérkőzés vége.

 

LABDARÚGÓ NB I
13. FORDULÓ

Puskás Akadémia–Kisvárda0–0
Felcsút,Pancho Aréna, zárt kapuk mögött.Vezette:Antal

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Jó iramban kezdődött a forduló utolsó szombati összecsapása, és talán meglepő volt, hogy a Kisvárda kezdett aktívabban. Meglepő, hiszen a Puskás Akadémia, amely korábban mélynek tűnő gödörbe került, nagyon összeállt az elmúlt időszakban: legutóbbi két bajnokiját már kapott gól nélkül tudta megnyerni. Sőt amikor az előző körben a Bp. Honvéd ellen a hosszabbításban született a találkozó egyetlen gólja (1–0 a Hidegkuti-stadionban), a felcsútiak úgy ünnepelték a három pont megszerzését, mintha a Bajnokok Ligája serlegét szerezték volna meg. Az öröm tehát hatalmas volt, de azokban a pillanatokban úgy tűnt, újra egységes, egy célért küzdő csapat a Puskás Akadémia, ezért arra lehetett számítani, hogy a házigazda irányít majd a keleti együttes ellen.

Már csak azért is, mert ahogy az idény elején a Puskás Akadémiát, úgy ezekben a napokban a kisvárdai csapatot érte el napjaink legveszélyesebb ellenfele, a koronavírus-járvány. A szakmai stáb csak televízión követhette az eseményeket, Révész Attila sportigazgató irányította a csapatot a kispadról. Helyesebben, a kispad elől, mert a klubvezető folyamatosan gesztikulálva igyekezett utasításokat adni játékosainak. Akik Jaroslav Navrátil révén rögtön a kezdés után vezetést szerezhettek volna, egy gyors ellenakció során ugyanis a cseh légiós ziccerbe került, de a felcsútiak fiatal kapusa, Tóth Balázs bravúrral hárítani tudott.

A másik oldalon tanulságos akciót jegyezhettünk fel: Nagy Zsolt került a védelem mögé, de Szolnoki Roland centiméterekkel lemaradt a középre adott labdáról – ebben az lehetett a figyelemre méltó, hogy a balhátvéd adhatott volna gólpasszt a jobbhátvédnek. Ez pedig azt jelentette, hogy a hazai csapat szélső védői nagyon aktívan felzárkóztak a támadásokhoz, és bár a kisvárdai védekezés a mérkőzés nagy részében szervezettnek, fegyelmezettnek tűnt, a két bekkre már nem tudtak figyelni a vendégek.

Jó volt a tempó, a Puskás Akadémia védősora előtt helyezkedő Urblík József feladata volt a labda kihozatala, a szűrő leginkább Josip Knezevicet kereste, rendszerint ő ugyanis a felelős a felcsúti akciók megkomponálásáért. Helyzet mindkét kapu előtt adódott, és ha voltak is hibák, egyértelmű volt, hogy a pályán lévők mindent megpróbálnak beleadni a győzelem megszerzése érdekében. De ha arra gondolunk, hogy ez a két csapat követte a Ferencvárost és a Mol Fehérvár FC-t a tabellán a forduló előtt, joggal várhattunk jó mérkőzést ettől a párosítástól. Az első félidőt a Kisvárda kezdte jobban, és a szünet előtti percekben is a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez, végül azonban gól nélkül ért véget az első játékrész.

A szünetet követően már a házigazda tűnt élénkebbnek, egyre többször zajlott a játék a kisvárdai térfélen, és az U21-es válogatott Kiss Tamás nagyszerű csele után – az ifjú támadó rálépett a labdára, miközben ellenfele a reklámtábláig csúszott – könnyen vezetést szerezhetett volna a Puskás Akadémia. A vendégek megpróbáltak kontratámadásokat vezetni, de egyre inkább a védekezés kötötte le az energiájukat – jöttek a szögletek, az oldalszabadrúgások, ekkor már a felcsútiak játszottak fölényben.

A hazaiak szakvezetője, Hornyák Zsolt kétszer is kettős cserével próbálta dinamikusabbá tenni csapata támadójátékát, a második duó tagja volt David Vanecek, aki a kispestiek ellen győztes gólt szerzett – szinten a kispadról beszállva. Mindkét csapat tagjai sokat futottak, az akarattal nem volt baj, így természetesen az volt a kérdés, hogy a mérkőzés hajrájában meg tudja-e szerezni bármelyik fél a győztes gólt. Az utolsó tíz percben a Kisvárda is fel-felbukkant a felcsúti kapu előtt, de érezni lehetett, hogy a vendégek elégedettek az egy ponttal, s a lefújás előtti pillanatokban ismét a Puskás Akadémia volt az aktívabb. Ám mivel gól nem született, döntetlennel ért véget a mérkőzés. 0–0

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 11 9 2 24–5 +19 29
2. Mol Fehérvár 11 6 4 1 27–14 +13 22
3. Kisvárda 12 6 3 3 16–14 +2 21
4. Puskás Akadémia 13 6 1 6 17–21 –4 19
5. Paksi FC 12 5 3 4 23–20 +3 18
6. MTK Budapest 12 5 3 4 18–16 +2 18
7. Budafoki MTE 11 4 3 4 14–17 –3 15
8. Zalaegerszegi TE 12 4 2 6 21–22 –1 14
9. Újpest FC 12 3 3 6 13–26 –13 12
10. Mezőkövesd 13 3 2 8 10–19 –9 11
11. Diósgyőri VTK 12 3 1 8 16–22 –6 10
12. Budapest Honvéd 11 2 3 6 14–17 –3 9
NB I, 2020–2021, 13. FORDULÓ

HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
DECEMBER 4., PÉNTEK
Budafoki MTE–Újpest FC 1–1
Budapest, Budafoki MTE SporttelepKáprály Mihály
DECEMBER 5., SZOMBAT
Zalaegerszegi TE FC–Mezőkövesd 3–0Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő
Diósgyőri VTK–Ferencváros 1–3Miskolc, DVTK StadionAndó-Szabó Sándor
Puskás Akadémia–Kisvárda 0–0Felcsút,Pancho ArénaAntal Péter
DECEMBER 6., VASÁRNAP
15.15: Budapest Honvéd–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)Budapest, Szusza Ferenc Stadion
17.30: Paksi FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)Paks, Paksi FC Stadion
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik