Gólzáporos meccsen nyert a Paks az MTK ellen

SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.09.11. 17:28
Könnyen és gyorsan megszerezte a vezetést a Paks az MTK ellen az NB I 6. fordulójában, és három gólig meg se álltak a tolnaiak, de egy elvett gól után előbb 11-esből szépítettek a fővárosiak, majd Bojan Miovszki góljával tovább faragtak a hátrányukon – egyenlíteni viszont nem tudtak: 3–2.
Gólok itt is, ott is, de a győzelem a tolnaiaké lett (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Gólok itt is, ott is, de a győzelem a tolnaiaké lett (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ
Paks–MTK Budapest 3–2 (2–0)
Paks,Paksi FC Stadion,1175néző.Vezette:Berke
Gólszerző:Ádám M. (8.), Sajbán Máté (37., 54.), ill. Grozav (69. – 11-esből), Miovszki (75.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Klubhűség.

Ez juthatott azoknak az eszébe, akik a paksi játékoskijáró fölött megpillantották Osztermájer Gábort – róla akkor is lehetett tudni, hogy a paksi futball a mindene, amikor a zöld-fehérek vezetőedzője volt, és az érzés most sem változott. Pedig megköszönték a munkáját, azóta Bognár György irányít – egy ilyen szakítás után sokakban tüske maradna, ám ezek szerint léteznek kivételek. Van, akinek a csapat akkor is fontos, ha edzőként, de akkor is, ha szurkolóként érkezik a mérkőzésre.

Az egykori edző is azt láthatta, hogy a házigazda három belső védővel, négy középpályással kezdi a mérkőzést, a fedezetsor előtt Bognár István szervezte az akciókat, elég hatékonyan, mert alig kezdődött el a mérkőzés, beadását követően a két csatár egyike, Ádám Martin közelről a hálóba lőtt.

Nem sokkal később Sajbán Máté, a másik ék villant meg, de az ő lövését a kapufa mentette – ez is mutatta, hogy a házigazda lényegesen jobban kezdte a mérkőzést, mint a fővárosi kék-fehérek. Az MTK is változtatott a korábban látott hadrendjén. Négyen kaptak feladatot a védősorban, az eddig belső védőként futballozó Nagy Zsombor ment ki a bal oldalra a vonal mellé, és szerepet kapott az ellenfelet, a környezetet jól ismerő Haraszti Zsolt, aki Paksról szerződött a Hungária körútra.

Húsz perc elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de sokkal több veszélyt lehetett érezni a paksiak támadásaiban, az MTK tompának, fásultnak, éretlennek tűnt. Giovanni Costantino Gheorghe Grozavot küldte legelőre, aki a sérülés után visszatérő Szélpál Norberttel vívott nagy csatát, ezeket rendre a hátvéd nyerte meg. Akadozott a vendégek futballja, menniük kellett előre az egyenlítő gólért, ám ez kapóra jött a megszerzett labdával gyorsan meginduló hazaiaknak, akik pillanatok alatt ott teremtek az ellenfél tizenhatosán. Fél óra után úgy tűnt, a Paks közelebb van a második gólhoz, mint az MTK az egyenlítéshez, és ez be is jött. Annak ellenére, hogy Nagy Gergő kétszer is hatalmasat védett. A görög ligából hazatérő kapus bravúrjainak döntő jelentősége volt, hiszen a kettő között Sajbán Máté egyedül léphetett ki Bognár István finom passza után, ki is használta a ziccert.

Noha Szabó János nem tudta vállalni a játékot a paksiak bal oldalán, Medgyes Sinan rendre felzárkózott az akciókhoz, vele nem tudtak mit kezdeni az MTK-futballisták, a Budafokról érkező játékos rengeteg fejfájást okozott az ellenfélnek.

A második félidő elején az MTK próbált gyorsítani a játékán, az edző cserékkel igyekezett felrázni csapatát, és bár élénkebbnek tűntek a vendégek, a hazaiak háromgólosra növelték az előnyüket: Lenzsér Bence csele Bognár István átvétele és Sajbán Máté önfeláldozó bevetődése kellett ehhez a gólhoz (3–0).

Majdnem túl korai lett a paksi öröm (Fotó: Szabó Miklós)
Majdnem túl korai lett a paksi öröm (Fotó: Szabó Miklós)

Ám a kék-fehérek még ekkor sem adták fel, és ezért jár is a dicséret, még fél óra volt hátra a mérkőzésből, amikor szépítettek, de mivel az akció közben Papp Kristófot szabálytalanul akadályozták, a videózás után Berke Balázs visszavonta a gólt. Nem sokkal később viszont már valóban szabályos gólt szereztek a budapestiek, Gheorghe Grozav értékesítette a tizenegyest.

Nyílt, változatos volt a mérkőzés, a nézők nem unatkoztak, jó tempóban zajlott az összecsapás köszönhetően annak, hogy az MTK mindent megtett, hogy reménytelennek tűnő helyzetből visszahozza a mérkőzést, és Bojan Miovszki újabb vendéggólt szerzett.

Vagy nem?

Az esetet hosszan videózták, de ez most szabályos körülmények között esett, így három–kettes hazai vezetéssel folytatódott a mérkőzés. A sok videózás miatt hét perc volt a hosszabbítás, és nagyon izgalmasan alakult a befejezés, ám újabb találat nem született – az MTK egy félidő előnyt adott ellenfelének, így hiába tett meg mindent a szünet után, mindhárom pontot a zöld-fehérek szerezték meg. 3–2

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!


AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 5 4 1 9–5 +4 12
2. Paksi FC 6 3 1 2 17–13 +4 10
3. Ferencvárosi TC 4 3 1 10–5 +5 9
4. Puskás Akadémia 4 3 1 7–8 –1 9
5. Mol Fehérvár 5 2 3 8–6 +2 9
6. Debreceni VSC 6 2 2 2 17–12 +5 8
7. Mezőkövesd 6 2 2 2 9–12 –3 8
8. MTK Budapest 6 2 1 3 8–9 –1 7
9. Budapest Honvéd 6 2 1 3 8–9 –1 7
10. Zalaegerszegi TE 5 1 1 3 7–11 –4 4
11. Gyirmót FC Győr 6 3 3 3–10 –7 3
12. Újpest FC 5 2 3 6–9 –3 2
NB I, 2021–2022, 6. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Szeptember 10., péntek
Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr 5–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Andó-Szabó Sándor
3089
Szeptember 11., szombat
Budapest Honvéd–Ferencváros 0–1
Budapest, Bozsik Aréna
Karakó Ferenc
4046
Paks–MTK Budapest 3–2
Paks, Paksi FC StadionBerke Balázs1175
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Bognár Tamás800
Szeptember 12., vasárnap
17.30 Puskás Akadémia–Kisvárda (Tv: M4 Sport)
Felcsút, Pancho Aréna
Farkas Ádám
Szeptember 13., hétfő
20.00: Újpest FC–Zalaegerszegi TE (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc Stadion

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik