NB I: Nem ismeretlen érzés nekem a gólöröm – Szegi Vince

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 07:46
null
Remekel a Gyirmót védője (Fotó: Török Attila)
Érzi a kaput Szegi Vince, a Gyirmót FC Győr hátvédje, aki a legutóbbi fordulóban a negyedik bajnoki gólját szerezte. Az MTK Budapest elleni mérkőzésen magyar pályán ritkán látható lövéssel alapozta meg a vendégek meglepő, ám nem érdemtelen 3–0-s sikerét.

„Ifijátékosként center- vagy szélsőposzton futballoztam – mondta lapunknak a labdarúgó. – Volt olyan idényem az U17-es csapatban, amelyben negyvenhét gólig jutottam. Bár később szinte valamennyi poszton kipróbáltak az edzőim, kényszerűségből előbb balhátvédet játszottam, majd átkerültem a jobb oldalra. Egy szó, mint száz, nem ismeretlen érzés nekem a gólöröm, de a felső sarkot az MTK ellen »pókhálóztam« ki először.”

A gyirmótiak legjobbja elé az első fél­idő végén került a labda, és gondolkodás nélkül a kapuba bombázta – a remek gólt a helyszínen látták a gyirmóti labdarúgó családtagjai is, akik természetesen büszkék voltak a 24 éves, Rév­fülöpről származó játékosra.

„Tíz éve kerültem Gyirmótra – mondta a pályafutásáról Szegi Vince – Előbb az ETO-hoz jelentkeztem a Fehér Miklós Akadémiára, ám úgy éreztem, nem sok esélyem lehet, így a Gyirmótot választottam. A klubnál végigjártam a szamárlétrát, majd rövid mosonmagyaróvári kitérő következett, a nyáron pedig visszatértem, és a csapatnak köszönhetően újra élvonalbeli játékosnak mondhatom magam. Nem olyan régen pedig csapatkapitány lettem, ami nagy megtiszteltetés. Az MTK elleni győzelem reményt is adott, a sikerre szükségünk volt, ráadásul a válogatott meccsek miatti bajnoki szünetben rendkívül kemény munkát végeztetett el velünk Csertői Aurél vezetőedző.”

A gyirmótiak pénzadománnyal segítették a fiatalon elhunyt Józsa György családját
A gyirmótiak pénzadománnyal segítették a fiatalon elhunyt Józsa György családját

S nemcsak edzés, hanem jótékonykodás is szerepelt a gyirmótiak programjában: Szegi Vince, Simon András és Nagy Patrik a minap Tétre látogatott, hogy a klub által összegyűjtött ötszázezer forintot és a csapat által aláírt Gyir­mót-mezt átadja a februárban 41 éves korában szívinfarktusban elhunyt Józsa György tűzoltó-főtörzsőrmester családjának.    
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik