NB I: Korhutnál nagyobb sztárok is rontottak már 11-est – Kondás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.18. 09:38
null
Korhut Mihály (fehérben) tizenegyest rontott a Paks ellen (Fotó: Hegedüs Gábor)
Három mérkőzést rendeztek meg a labdarúgó NB I nyitó fordulójában vasárnap. Íme, a vezetőedzők értékelése!

 

DVSC–PAKS 1–1

KONDÁS ELEMÉR, a Debrecen vezetőedzője: – Nehezen indult számunkra a találkozó, inkább küzdöttünk, mintsem játszottunk. Ráadásul a Paks két olyan helyzetet is kialakított a kapunk előtt, hogy szerencsével őriztük csak a gól nélküli állást. Azután vezetést szereztünk, és bár voltak kapufáink, egy tizenegyest is kihagytunk, nem lehetek elégedett, hiszen nem nyertünk. Rengeteget hibáztunk, pontatlanul futballoztunk, a labdaszerzési kísérleteink sem voltak igazán jók, nem mozgott együtt a csapat, így a paksiak ki tudták hozni a labdát, és kontrákat vezethettek. Meccs előtt többen is jelezték, hogy vállalnák a tizenegyest, Korhut Mihály is közöttük volt. A játékosok egymás között eldönthetik, ki rúgja. Valóban megkérdeztem Tisza Tibort, mi a helyzet, végül a védő magára vállalta a feladatot. Nyilván érzékenyen érintett minket a hiba, de sokkal nagyobb sztárok is rontottak már tizenegyest. Nem hiszem, hogy túl sokat kellene ezzel foglalkozni.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Nem vagyok elégedett az egy ponttal! Azok után, amilyen ziccereket kidolgoztunk az első félidőben, nem lehetek igazán elégedett, hiszen jelentős előnyt szerezhettünk volna. Sajnos kihagytuk a helyzeteinket, igaz, akkor tudtunk egyenlíteni, amikor a Debrecen már nagy nyomás alatt tartott minket. A mérkőzés összképe alapján reális az eredmény, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen elégedettek lennénk vele. A mérkőzés egyes időszakaiban mi, máskor meg a Debrecen játszott jobban, az is várható volt, hogy az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamoz majd a Loki. Mindkét csapat győzelemre játszott, és meg is szerezhette volna a három pontot, szerintem jó, küzdelmes, hajtós meccs volt. Én is úgy gondolom, hogy voltak pozitív dolgok, ezeket próbáljuk erősíteni, és azon dolgozunk, hogy ebből minél több legyen, de akadtak hibáink is, azokat pedig jó lenne elfelejteni.

VIDEOTON–DVTK 1–2

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, főleg annak fényében, hogy hamar megszereztük a vezetést. Összességében nem játszottunk azon a szinten, amelyen egyébként tudunk. Két elkerülhető gólt kaptunk, és két ilyen hibát, mint amit elkövettünk, egyetlen csapat sem engedhet meg magának. Egy talán még beleférne, de kettő már nem. Több helyen is változott a kezdőcsapatunk, hogy az Európa-liga-visszavágóra mindenki fitt legyen. Ez azonban azt hozta, hogy csapatként nem működtünk úgy, ahogy kellene. Több helyzetet kell kialakítanunk, gyorsabban, pontosabban kell járatnunk a labdát, különben csak a játék küzdő jellege domborodik ki, és e téren ezúttal alulmaradtunk. Nem lepett meg Horváth Ferenc. Olyan felfogásban futballoztak, mint a Videoton az előző szezonban. A vendégcsapatot remek játékosok alkotják, akik jól teljesítettek ellenünk.

HORVÁTH FERENC, a Diósgyőr vezetőedzője: – Amikor azt mondtam, itt csontzene lesz, arra utaltam inkább, hogy hozzáállás terén várható változás, és nem tettünk le róla, hogy futballal is kirukkoljunk. Örülök a jól sikerült bemutatkozásnak, de nem hihetjük el azt, hogy minden rendben van. Ez jó mérkőzésen elért jó eredmény, ugyanakkor még sok munka vár ránk. Az akarat és a hit diadala volt ez, büszke vagyok a srácokra, hogy elérték. Olykor az volt az érzésem, hogy a fehérvári elit kommandóval veszik fel a küzdelmet a Pál utcai fiúk, és úgy fest, hogy ezek a fiúk nagyon-nagyon győzni akartak. Titkos fegyvernek azért nem nevezném Bognár Istvánt, de igyekeztünk a képességeire építeni. Abban kell még egyébként fejlődnie, amiben ezen a mérkőzésen jeleskedett: fel és alá sprintelt a pályán, szinte mindenütt ott volt. A két gólja pedig önmagáért beszél.

MTK–VASAS 0–1

TEODORU VASZILISZ, az MTK Budapest vezetőedzője: – Az idény előtt két feladatot kaptam a vezetőktől. Az egyik, hogy az Európa-ligában menjünk egy kört, a másik, hogy építsek be fiatalokat a csapatba. Az elsőt teljesítettük, ezúttal pedig három újonc mutatkozott be nálunk. Jó meccset játszottunk, pontot érdemeltünk volna. Ha egy nappal később játszunk a Vasassal, pályára léphettek volna [Bese Barnabás és Mato Grgics – a szerk.], ám nem akartam megkockáztatni, hogy rásérüljenek. Ugyanakkor akik helyettük lehetőséget kaptak, jó teljesítményt nyújtottak, nem azért veszítettünk, mert az említett két futballistára nem számíthattam. Negyven éve vagyok a pályán, így tisztában vagyok azzal, milyen év előtt állunk. A fiatalok beépítéséhez idő kell, ezt mindenki tudja. Pozitívnak értékelem a vasárnap pályára lépők teljesítményét, de az is igaz, hogy közben pontokat is kell szerezni.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Láttuk az MTK gyirmóti Európa-liga-mérkőzését, így tudtuk, hogy nehéz feladat előtt állunk. Ellenfelünk jól kezdte a mérkőzést, tízpercnyi játékot követően azonban magunkra találtunk, és ugyanolyan jó meccset játszottunk, mint az előző bajnokság utolsó fordulójában. Talán a szerencsésebb csapat nyert, ez bizalmat adhat a folytatásra. Valóban a Debrecen elleni vereséggel [0–4] mutatkoztam be, de ne felejtsék el, nem sokkal később már döntetlent játszottunk a DVSC-vel. Elégedett vagyok a játékosok MTK ellen mutatott teljesítményével, és bár fiatal csapatunk van, amely olykor-olykor hibázik, fontos, hogy aki pályán van, azonnal javítani akar. Azért egyszer betaláltunk az MTK ellen, és ez elég volt a győzelemhez. A felkészülés alatt sok gólt szereztünk, de nem szabad elfelejteni, hogy ma már a tétmérkőzések nem hoznak túl sok gólhelyzetet. Ettől még igaz, hogy javítanunk kell a kapu előtti játékunkon.

NB I, 2016–2017, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 16., SZOMBAT HELYSZÍN
NÉZŐSZÁM
Újpest–Honvéd 0–2
Budapest, Illovszky-stadion
2500
Mezőkövesd–Gyirmót FC Győr 2–2 Mezőkövesd, Városi Stadion
2548
Ferencváros–Haladás 3–1 Budapest, Groupama Aréna
5642
JÚLIUS 17., VASÁRNAP
DVSC-Teva–Paks 1–1 Debrecen, Nagyerdei Stadion
2851
MTK–Vasas 0–1
Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion
638
Videoton–DVTK 1–2 Felcsút, Pancho Aréna
2069
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik