B. Á. 2022.07.04 13:03 Frissítve: 2022.07.11 13:09

NB I: hazatért az utánpótlás-válogatott védő – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő ZTE a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Wimbledontól távozó Csóka Dánielt.

Dragóner Attila és Csóka Dániel (Fotó: ztefc.hu)

 

A 22 esztendős, korábban a ZTE-ben nevelkedő védő 2017 januárjában igazolt a Wolverhamptonhoz. Két évvel később a tavaszi szezont a DAC-nál töltötte kölcsönben, ám a dunaszerdahelyieknél sem kapott lehetőséget tétmérkőzésen a felnőttek között (a Wolvesnál is csak az utánpótláscsapatokban számítottak rá). 2020-ban a Wimbledon szerződtette, melynek színeiben 47 mérkőzésen szerepelt. A szebb napokat is megélt klub a mögöttünk hagyott idényben búcsúzott az angol harmadosztálytól, Csóka 17 bajnokin lépett pályára.

„Az első gondolatunk, hogy örülünk annak, hogy Dani hazatért. Ő itt nőtt fel, és az egész család erősen kötődik a klubhoz. Mindenképp szerettünk volna igazolni egy ballábas belső védőt. Úgy gondoljuk, hogy Dani a karakterével, a fejjátékával, és a labdával való játékával nagyon hasznos tagja lesz a csapatunknak” – mondta Dragóner Attila, a ZTE sportigazgatója.

Csóka három évre szóló szerződést írt alá a zalaegerszegiekkel.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők: Boros Zsombor (Vasas Kubala Akadémia), Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia), Gergely Botond (magyar-román, FK Csíkszereda – Románia), Huszti András (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg), Klausz Milán (ETO FC Győr), Májer Milán (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Christy Manzinga (francia-kongói DK-beli, Linfield – Észak-Írország), Olekszandr Szafronov (ukrán, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szendrei Norbert (Mol Fehérvár)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia, csákvári kölcsönjáték után)
Kölcsönből visszatérnek: Kovács Barnabás
(Tiszakécske), Németh Dániel (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Németh Erik (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szabó Bence (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szökrönyös Dániel? (Kecskeméti TE) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Joaquín Ardaiz (uruguayi, FC Schaffhausen – Svájc)
Távozók: Bobál Dávid (Mezőkövesd), Emir Halilovic (bosnyák, Velez Mostar – Bosznia-Hercegovina), Majnovics Martin (legutóbb SV Horn – Ausztria), Nikola Szerafimov (északmacedón, Mol Fehérvár), Zimonyi Dávid (Vasas)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Liviu Antal (román, Haladás), Halmai Ádám (Mol Fehérvár), Sime Grzan (horvát, NK Osijek – Horvátország), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Mihael Rebernik (horvát, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Josip Spoljaric (horvát, NK Osijek – Horvátország), Zsóri Dániel (Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

2022.08.12 19:19:57

Labdarúgó NB I BERECZKY BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sokáig vezetett Debrecenben a Vasas, a hajrában egyenlíteni tudott a Loki – pontosabban csak egyenlíteni tudott.

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.