T. G. 2022.01.26 11:54 Frissítve: 2022.01.26 12:01

NB I: hazahozzák a tragikus sorsú Kolár Endre hamvait

Szerzői jogdíjnak és egy Újpest-drukker üzletembernek köszönhetően megoldható a korábbi ötszörös válogatott labdarúgó, Kolár Endre hamvainak hazahozatala.

 

Dunai Ede (balra) és édesapja, Dunai III Ede is boldog, hogy végre Magyarországra kerülnek Kolár Endre hamvai

 

Dunai Ede Idegen földbe temetve című könyvének szerzői jogdíjából és egy Újpest-szurkoló üzletember jóvoltából összejött mintegy négymillió forint, amelyből Kolár Endre, az Újpesti Dózsa ötszörös bajnok, háromszoros kupagyőztes, ötszörös válogatott futballistája hamvai hazahozhatók a Fülöp-szigeteki Cebuból.

 
Patkányok között, iszonyatos nyomorban halt meg az Újpest ötszörös bajnoka

A lila-fehérek korábbi védőjét itthon börtönbüntetésre ítélték, és olyan országba menekült, amellyel nincs kiadatási egyezmény. Cebuban szerette volna kivárni, amíg a jogi eljárás tisztázza szerepét – ez sajnos csak 2014. április 9-i halála után történt meg. A szerző – az ugyancsak egykori újpesti labdarúgó, Dunai III Ede fia – a hír keddi bejelentésekor ezt mondta: „Amint a Covid-mizéria lezárul, hazahozzuk Kolár Endre hamvait.”

Az egykori játékostárs, Kisznyér Sándor ehhez hozzátette: „Kis segítség kellett volna, de nem tudtunk róla, hogy ekkora bajban van.”

Cebui vállalkozását természeti katasztrófák tönkretették, egészségi állapota megromlott, végül nyomornegyedben húzta meg magát, kórházra nem volt pénze, hajléktalanként élt. Egy ideig korábbi feleségével, Éva asszonnyal tartotta a kapcsolatot e-mailen – Dunai Ede ezen levelek és az ismerősök elmondásai alapján írta könyvét –, de hiába kért segítséget a szövetségtől és korábbi klubjától, nem kapott támogatást. Az egykori Újpest-labdarúgó 64 évesen hunyt el 2014. április 9-én.
2022.05.16 23:16:03

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY.Érvek szólnak mellettük – nem ellenérvek ellenük.

2022.05.15 22:46:05

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. S a gyors forgásba nagyszerű hajrája ellenére az MTK szédült bele.

2022.05.14 21:59:09

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Itt van ellenben ma délután az MTK–Debrecen és a Puskás Akadémia–Honvéd kettős párviadal. A Honvéd előnye két pont, az MTK-é a semmiből visszatért remény és a nyerhetőbb mérkőzés. Akárhogy is, egyiküknek alá kell szállnia.