Két gól előny is kevés volt a Honvédnak az MTK ellen

CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.12.06. 15:02
Kétgólos előnyt herdált el a Budapest Honvéd az MTK ellen a labdarúgó NB I 13. fordulójában. Az első félidő a Honvéd, a második az MTK fölényét hozta. A döntetlen azt jelenti, hogy a Honvéd nyeretlenségi sorozata tovább folytatódott, és lehet, hogy ez Bódog Tamás állásába kerül.
Miovszki szépített, s később az MTK egyenlíteni is tudott a Honvéd ellen (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Miovszki szépített, s később az MTK egyenlíteni is tudott a Honvéd ellen (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

LABDARÚGÓ NB I
13. FORDULÓ
Budapest Honvéd–MTK Budapest 2–2 (2–0)
Budapest,Szusza Ferenc Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Iványi Zoltán
Gólszerző:Tamás K. (20.), Hidi (27.), ill. Miovszki (55.), Cseke (85. – 11-esből)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

A szokásosnál is izgatottabban járt fel s alá Bódog Tamás, a Bp. Honvéd vezetőedzője a Szusza Ferenc Stadion gyepén mintegy fél órával az MTK Budapest elleni bajnoki előtt, váltott néhány szót Michael Borisszal, a vendégek mesterével, majd néhány játékosával is. Nem csoda persze, hogy a Bp. Honvéd vezetőedzője feszült volt, hiszen a kispesti vezetőség a héten egyértelműen megüzente neki, kissé meglepő módon ország-világ előtt: ha nem nyer az utolsó helyen szerénykedő csapat vasárnap délután, változtatnak, vagyis megköszönik a munkáját a nyáron kettő plusz egy évre aláíró edzőnek.

Tehát nem éppen megnyugtató előjelekkel várták a XIX. kerületiek az összességében jól szereplő MTK elleni mérkőzést. Bódog Tamás elengedte a négyvédős rendszerre épülő játékát, s visszaállt a már jól bevált, öthátvédes taktikára. A piros-feketék az első percektől támadó szellemben léptek fel, Tamás Krisztián próbálkozott először, míg a másik oldalon Lencse László. Az MTK átvette az irányítást, több lehetősége is adódott, könnyen alakított ki helyzeteket – de milyen a futball, „természetesen” a Honvéd került előnybe, Tamás Krisztián lőtte ki a bal alsó sarkot. 1–0

Némi túlzással kisebb csoda, hogy gólt szerzett Bódog Tamás együttese, hiszen az MTK elleni mérkőzést megelőző öt bajnokin csupán egyszer (!) volt eredményes. Sőt érkezett a következő gól is, Hidi Patrik parádés lövése után a jobb felső sarokba vágódott a labda (2–0), s ha idevesszük, hogy Eppel Márton két próbálkozása, majd Hidi Patrik lövése után védett Milan Mijatovics, azt is leírhatjuk, a Honvéd le is zárhatta volna a mérkőzést az első félidőben.

A fordulás után Bojan Miovszki szépített, újra teljesen nyílttá téve az összecsapás – az északmacedón csatár hatodik gólját szerezte a bajnokságban. 2–1

Érezni lehetett, egy gól még mindenképpen benne van a játékban: az MTK kockáztatott, többet is támadott, Biben Barnabás kis híján egyenlített, de fejese után a labda hajszállal elsuhant a jobb oldali kapufa mellett – ugyanakkor a nagy nyomás csak góllá érett, Cseke Benjámin tizenegyesből egyenlített. 2–2

Maradt a döntetlen, a Honvéd sorozatban hét bajnoki óta nyeretlen, s továbbra is az utolsó helyen áll a tabellán – ez Bódog Tamás állásába került, a klub a mérkőzés után hivatalosan is bejelentette, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott a trénerrel. A korábbi ötszörös válogatott játékos nagy reményekkel érkezett, de 12 bajnoki és két-két Európa-liga-selejtező és Magyar Kupa-mérkőzés után hamar véget ért kispesti pályafutása – mondhatni, ő vitte el a balhét. A közleményben leírták, hogy a klubvezetés még november közepén leült a most menesztett vezetőedzővel a gyenge bajnoki szereplés miatt, és a megbeszélésen meghatározta, hogy hány pontot kell minimálisan szereznie a csapatnak ahhoz, hogy folytatódhasson a közös munka. A vezetőség szerint a vasárnapi mérkőzés után erre már nincs esély, ezért döntött úgy a menedzsment, hogy felbontja Bódog Tamás szerződését.

S hogy ki lehet az utódja?

Lehet az új vezetőedző, a Topolyai SC-nél dolgozó Szabó Zoltán, de benne van a pakliban, hogy a legutóbb a Haladásnál dolgozó Horváth Ferenc ül a kispadra, és olyan híreket is hallani, hogy a nemrég a Mezőkövesdről távozó Kuttor Attila kap lehetőséget Kispesten, sőt a Ferencváros korábbi vezetőedzője, Thomas Doll nevét is bedobták már. Továbbá az sem elképzelhetetlen, hogy az előző idényben beugróként már bizonyító Pisont István újra lehetőséget kap, hogy vezetőedzőként irányíthassa a kispesti együttest.

A válaszra még várni kell, de hamarosan kiderül, ki próbálhatja meg kivezetni a mély gödörből a kispesti együttest.

NB I, 2020–2021, 13. FORDULÓ

HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
DECEMBER 4., PÉNTEK
Budafoki MTE–Újpest FC 1–1
Budapest, Budafoki MTE SporttelepKáprály Mihály
DECEMBER 5., SZOMBAT
Zalaegerszegi TE FC–Mezőkövesd 3–0Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő
Diósgyőri VTK–Ferencváros 1–3Miskolc, DVTK StadionAndó-Szabó Sándor
Puskás Akadémia–Kisvárda 0–0Felcsút,Pancho ArénaAntal Péter
DECEMBER 6., VASÁRNAP
Budapest Honvéd–MTK Budapest 2–2Budapest, Szusza Ferenc StadionIványi Zoltán
Paksi FC–Mol Fehérvár FC 1–0
Paks, Paksi FC StadionSolymosi Péter
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 11 9 2 24– 5 +19 29
2. Mol Fehérvár 12 6 4 2 27–15 +12 22
3. Paksi FC 13 6 3 4 24–20 +4 21
4. Kisvárda 12 6 3 3 16–14 +2 21
5. Puskás Akadémia 13 6 1 6 17–21 –4 19
6. MTK Budapest 13 5 4 4 20–18 +2 19
7. Budafoki MTE 11 4 3 4 14–17 –3 15
8. Zalaegerszegi TE 12 4 2 6 21–22 –1 14
9. Újpest FC 12 3 3 6 13–26 –13 12
10. Mezőkövesd 13 3 2 8 10–19 –9 11
11. Diósgyőri VTK 12 3 1 8 16–22 –6 10
12. Budapest Honvéd 12 2 4 6 16–19 –3 10

Az 5. fordulóból – a Fehérvár és az FTC nemzetközi kupakötelezettsége miatt – elhalasztottKisvárda–Mol FehérvárésBudafoki MTE–Ferencvárosmeccset 2021. január 27-én játsszák.
A koronavírusos megbetegedések miatt a 10. fordulóból elhalasztottBudafoki MTE–Bp. Honvédés a 11. fordulóból elhalasztottÚjpest FC–Zalaegerszegi TE FCtalálkozót december 23-án rendezik.
A 2. fordulóból – az FTC nemzetközi kupakötelezettsége miatt – elhalasztottFerencváros–Diósgyőri VTKmérkőzés új időpontja még nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik