CS. B., MTI 2022.05.18 09:00 Frissítve: 2022.05.19 13:42

NB I: Ádám az év játékosa, Bognár az év edzője a RangAdó Gálán

Négy kategóriában is paksi siker született a RangAdó Gálán, amelyen a labdarúgó NB I vasárnap zárult idényének legjobbjait díjazták.

 

Ádám Martin a 31 találattal elhódított gólkirályi cím mellett az idény legjobb játékosának járó díjat is elnyerte (Fotó: mlsz.hu)

 

A M4 Sporton rendezett keddi gálán elhangzott, hogy a tolnaiak válogatott csatára, Ádám Martin a 31 találattal elhódított gólkirályi cím mellett az idény legjobb játékosának járó díjat is elnyerte. A Paksi FC kapta a bajnokság legsportszerűbb csapatának járó elismerést, az együttest iránytó Bognár György – aki hétfőn az élvonalból kiesett MTK-hoz távozott – pedig a legjobb vezetőedző lett.

A tolnaiak 33 meccsen 75 gólt szereztek, az OTP Bank Liga tabellájának 6. helyén végeztek, a Magyar Kupában pedig döntőt játszottak.

Az idény felfedezettje a debreceni Baráth Péter, a legjobb játékvezető Bognár Tamás lett, a legszebb gólt a ferencvárosi Ryan Mmaee szerezte márciusban a Fehérvár ellen.

Az évad felfedezettjéről, legjobb edzőjéről és játékosáról mind a 12 élvonalbeli együttes csapatkapitánya, vezetőedzője, illetve legidősebb és legfiatalabb játékosa szavazott. A legszebb gólról közönségszavazás döntött az m4sport.hu portálon.

Az MLSZ tudatta, hogy a nőknél az év játékosának, az év felfedezettjének és a gólkirálynőnek járó díjakat később, a női NB I befejezése után adják át.

Az idény legszebb gólja


A DÍJAZOTTAK

A NB I felfedezettje: Baráth Péter (Debreceni VSC)
A legjobb edző: Bognár György (Paksi FC)
A legjobb játékos: Ádám Martin (Paksi FC)
Gólkirály: Ádám Martin (Paksi FC, 31 gól)
A legszebb gól: Ryan Mmaee (Ferencváros, a Mol Fehérvár FC ellen, 2022. március 13-án)
A legjobb játékvezető: Bognár Tamás
A legsportszerűbb csapat: Paksi FC

(MTI)

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.