NB I: A vége olyan volt, mint a három testőrben egy-egy csatajelenet – Horváth Ferenc

Vágólapra másolva!
2021.04.04. 14:15
null
Horváth Ferenc örül annak, hogy csapat kétgólos hátrányból fel tudott állni (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 27. fordulójában nem bírt egymással a Budapest Honvéd és az Újpest FC, míg a Paks hazai pályán legyőzte az MTK-t. Mutatjuk a mérkőzés utáni edzői nyilatkozatokat!

 

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC 2–2

Horváth Ferenc, a Budapest Honvéd vezetőedzője igazságosnak tekinti a döntetlent.

– Gyaníthatóan nem elégedetlen az eredménnyel.
– Nehéz bármit mondani, mert rengeteg kérdés vetődik fel bennem is a meccs kapcsán. Úgy kezdtünk, hogy nem tudtunk kettőt egymás után egymásnak passzolni, nem ezt gyakoroltuk két hétig. Utána javultunk, majd megint visszaestünk, sajnálom, hogy ilyen hektikus volt a futballunk. Pozitívum, hogy sikerült visszajönnünk kettő-nulláról, negatívum, hogy nulla-kettőről kezdtük ezt a meccset is.

– Az egyenlítés után több volt ebben a meccsben?
– Volt olyan szakasza a találkozónak, amikor uraltuk a játékot, de ez nem tartott huzamos ideig. A második félidő már kicsit olyan volt, mint a három testőrben egy-egy csatajelenet, kard ki kard, aztán mindenki próbált szúrni, bevinni a döntő találatot. Egyik félnek sem sikerült, így igazságosnak tekinthető a döntetlen.

– A lengyel válogatottól tanulták, hogyan kell egy perc alatt két gólt szerezni?
– Sajnos nem, mert ha tőlük tanultunk volna, akkor talán a harmadik gólt is sikerült volna megszereznünk. Ami nagyobb baj: azt nem tudom, kitől tanuljuk, hogy mindig nulla-kettőről kezdünk egy mérkőzést…

Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője szerint jó jel, hogy csapata a válogatott meccsek miatti szünet után is képes volt lendületesen játszani.

– Tud örülni az egy pontnak?
– Küzdős meccset láttunk, amelyen a csapatok mindent megtettek a győzelemért. Kétgólos előnyben úgy tűnt, minden rendben van, aztán Jovan Baosics sérülése felborította kicsit a terveket. Kettő-kettő után mindkét együttes megpróbált nyerni, nekünk is volt az utolsó percekben nagy helyzetünk, de nem tudtuk értékesíteni. Összességében elégedett vagyok az egy ponttal. Örülök, hogy a válogatott meccsek miatti szünet után lendületesen jöttünk vissza, ez jó jel.

– Mi okozta a negyvenhat másodperces rövidzárlatot?
– Az első gól könnyen magyarázható: egy rossz mozdulat miatt tizenegyest kaptunk. A második gól pillanatnyi koncentrációvesztés eredménye. Ha törölhetnénk ezt az öt percet, győztesként távoztunk volna, de ez benne van egy meccsben.

– Megijedt, amikor úgy tűnt, két perc alatt két játékosát is elveszíti?
– Sok sérültünk van, és sajnos sokat kellett variálnom az összeállítással, különösen a védelemben. Nem egyszerű most a helyzetünk a sok hiányzó miatt, ezért is lehetek elégedett az egy ponttal.

PAKSI FC–MTK BUDAPEST 3–1

Kindl István, a Paks megbízott vezetőedzője örül annak, hogy nagyszerűen küzdve át tudták vészelni a legnehezebb időszakot a meccsen.

– Nagyszerűen helyettesítette a vezetőedzőt!
– Tudom, hol a helyem. Persze annak örülök, hogy ezzel a győzelemmel talán elértük, nyugodtabb lesz az idény vége, mint tavaly ilyenkor, amikor az utolsó pillanatban dőlt el, kiesünk-e, vagy sem. Ezúttal nagyon jó felfogásban kezdte a csapat a mérkőzést, és ha jobban sáfárkodunk a lehetőségeinkkel, már az első félidőben jelentős előnyre tehettünk volna szert.

– Mi történt a második félidőben? Némileg váratlanul izgalmas lett a találkozó.
– Azért az MTK nagyon jó csapat. A szünet után is a miénk volt az első ziccer, de nem tudtuk növelni az előnyt, és a szépítő gólt követően valóban új mérkőzés kezdődött. Nem vitás, voltak nehézségeink, de nagyszerűen küzdve átvészeltük a nehezebb időszakot.

– Milyen volt a kapcsolattartás Bognár Györggyel, és a nehezebb időszakban miként próbáltak segíteni a kispadról?
– A szünetben beszéltünk telefonon. A legfontosabb az volt, hogy az MTK gyors játékosainak ne legyen területük, és persze a mi futballistáink otthonosan mozognak a négy- és az ötvédős rendszerben is, a második félidő közepén váltottunk, igaz, erre meg az MTK reagált azzal, hogy három–négy–háromból négy–három–háromra váltott. Úgy érzem, ezzel a változtatással stabilizáltuk a játékunkat.

Michael Boris, az MTK vezetőedzője szerint a pontatlanságuk okozta a vesztüket.

– Hogyan értékeli a mérkőzést?
– A legfontosabbal kezdeném: a legjobbakat kívánjuk kollégáinknak, barátainknak, akik a vírussal harcolnak. A meccsről pedig azt tudom mondani, tudtuk, hogy nem lesz könnyű feladatunk, készültünk arra, hogy a Paks hosszú labdákkal próbál zavart okozni. Az első nagy esély a miénk volt, talán másként alakul a mérkőzés, ha mi szerezzük meg a vezetést. Tény, hogy ezután ellenfelünk játéka feljavult.

– Mi történt a szünetben?
– Már az első félidőben igyekeztünk változtatni, a szünetben is, és a szépítő gólunk után komolyan hittünk abban, hogy egy pontot megszerezhetünk, ám túlságosan pontatlan volt a futballunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

– Mit gondol, miért nem sikerült legalább a döntetlent elérni?
– Mert a Paks erősebb volt a párharcokban. A mérkőzés nagy részében a hazai játékosok uralták a középpályát, mi ugyanakkor sok labdát elveszítettünk, és hiába próbáltuk meg feljebb tolni a letámadásunkat, hiába próbáltunk szisztémát váltani, a harmadik hazai gól véget vetett a meccsnek.

LABDARÚGÓ NB I
27. FORDULÓ

Budapest Honvéd–Újpest FC (2–2) (2–2)
Gólszerző: Gazdag (36., 37. – az elsőt 11-esből), ill. Tallo (12.), Beridze (24.)

Paksi FC–MTK Budapest 3–1 (2–0)
Gólszerző:Hahn (31., 75.), Pintér (25. – öngól), ill. Schön (56.)

A szombati játéknap harmadik mérkőzésének (ZTE–DVTK 2–0) edzői nyilatkozatait ide kattintva olvashatja el!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 26 18 7 1 55–18 +37 61
2. Puskás Akadémia 26 15 3 8 37–31 +6 48
3. Mol Fehérvár 26 11 7 8 50–32 +18 40
4. MTK Budapest 27 10 8 9 39–36 +3 38
5. Mezőkövesd 26 10 8 8 31–32 –1 38
6. Paksi FC 27 10 7 10 55–53 +2 37
7. Újpest FC 27 10 5 12 37–53 –16 35
8. Kisvárda 26 9 7 10 23–34 –11 34
9. Budapest Honvéd 27 7 9 11 39–39 0 30
10. Zalaegerszegi TE 27 8 5 14 44–50 –6 29
11. Budafoki MTE 26 7 5 14 31–48 –17 26
12. Diósgyőri VTK27 651628–43–1523
NB I, 2020–2021, 27. FORDULÓ

HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
ÁPRILIS 3., SZOMBAT
Paksi FC–MTK Budapest 3–1
Paks, Paksi FC StadionBogár Gergő
ZTE FC–DVTK 2–0
Zalaegerszeg, ZTE Aréna Vad II István
Budapest Honvéd–Újpest FC 2–2
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Bognár Tamás
ÁPRILIS 4., VASÁRNAP
14.30: Kisvárda–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)Kisvárda,Várkerti StadionPintér Csaba
17.00: Budafoki MTE–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)Budapest, Budafoki MTE SporttelepFarkas Ádám
19.15: Puskás Akadémia–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho ArénaKarakó Ferenc
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I góllövőlistája itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik