L. M.
2022.12.01 12:55 Frissítve: 2022.12.01 13:53

NB I: a Getafe utánpótlásából szerződtetett a Kisvárda – hivatalos

Hivatalos honlapján jelentette be a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda, hogy leszerződtette Raúl Martín Stefant. A 18 éves védő ugyan Madridban született, de édesanyja magyar, honosítása pedig folyamatban van.

A 18 éves Raúl Martín Stefan a második várdai érkező (Fotó: kisvardafc.hu)

 

Spanyolországban született, de magyar felmenőkkel rendelkező játékost szerződtetett a Kisvárda. A labdarúgó NB I-ben jelenleg harmadik helyen álló együttes a spanyol első osztályban szereplő Getafe utánpótlásából szerezte meg Raúl Martín Stefant, akinek a Várda az első profi klubja. 

A 18 éves hátvéd a CDE Santa Barbara csapatában kezdte a karrierjét, majd öt és fél év után csatlakozott a Getaféhoz. Itt az utánpótlásban szerepelt, de már együtt is edzett a felnőttekkel. 

A játékos édesanyja magyar, honosítása pedig folyamatban van, így akár már magyar állampolgárként mutatkozhat be a Kisvárdában. 

„Profi labdarúgóvá akarok válni, és úgy ítéltem meg, hogy ennek fontos állomása lehet a kisvárdai lehetőség – nyilatkozta a belső védőként és jobbhátvédként is bevethető játékos, miután aláírta a szerződését. – A csapatot hozzá szeretném segíteni a céljai eléréséhez, miközben a klub színeiben válhatnék ismert játékossá. Tudom a Kisvárdáról, hogy idén kijutott a nemzetközi porondra, bízom benne, hogy a mostani bajnokság végére is elérjük ezt a célt. A fejlődésemet itt garantálva látom, a Kisvárda tökéletes választás első profi klubomnak." 

Raúl Martín Stefan a második várdai érkező a télen, a klub korábban Aleksandar Jovicic személyében kétszeres bosnyák válogatott belső védőt igazolt.

2023.02.06 23:10:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.02.05 22:44:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem találni egyetlen magyar fiatalt, aki legalább ilyen szinten tudna futballozni?!

2023.02.05 10:24:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A furcsa gólok derbijén a hazaiak játszottak jobban, megérdemelten nyertek, de két támadójuk is megsérült.

2023.02.05 10:24:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A második félidőt végigtámadta a Zalaegerszeg, de nem tudta bevenni a Kövesd kapuját.

2023.02.04 23:43:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Érdeklődéssel olvasnék egy listát arról, kik alkotják a FARE tagságát, hányan vannak. Mert bizonyságot szeretnék kapni arról, hogy a hevület és a küldetéstudat önmagában nem elegendő ahhoz, hogy több tízezres szurkolótáborokról és áttételesen országokról véleményt, ítéletet alkothassanak, amely súlyos következményekkel járhat.