R. B. 2020.07.23 20:04 Frissítve: 2020.07.23 20:52

NB I: a DVTK folytatja az együttműködést a Kazincbarcikával

A Diósgyőri VTK és a Kazincbarcika bejelentette, hogy a két klub a 2020–2021-es idényben folytatja a korábban megkezdett szakmai együttműködést.

Benczés Miklós és Koszta Péter (Fotó: dvtk.eu)

 

Az NB I-es miskolci együttes és a másodosztályú Kazincbarcika februárban állapodott meg a Magyar Labdarúgó-szövetség által 2019-ben bevezetett kooperációs szerződésről, melynek értelmében a DVTK fiatal futballistái kettős játékengedéllyel szerepelhetnek a Kazincbarcikában is, ha adott hétvégén nem, vagy csak keveset játszottak a Diósgyőr NB I-es csapatában.

Tavasszal Korbély Kristóf, Szűcs Kornél és Orosz Donát lépett pályára a Kazincbarcika színeiben is.

„Nem csupán egy együttműködés ez, amely létrejött két komoly klub között, hiszen a DVTK mint a régió legnagyobb klubja, valamint Kazincbarcika, futballklubként a régió harmadik legnagyobb egyesülete között egy kooperációnak a folytatásáról van szó – idézi a dvtk.eu Benczés Miklós sportigazgatót. – Több megkeresésünk volt a régióból, valamint régión kívüli kluboktól, ezen együttesek jelezték, hogy szívesen lennének a DVTK társegyesülete, valamint vitték volna az akadémistáinkat. Ez nagyon megtisztelő és elismerése a nálunk zajló munkának. Azonban nem véletlenül döntöttünk továbbra is a Kazincbarcika mellett, hiszen egy jól működő kapcsolatot szeretnénk tovább ápolni. Ebben kiváló partner Koszta Péter és a Kazincbarcika egyesülete.”

A megállapodás értelmében a hamarosan kezdődő új idényben Korbély Kristóf, Orosz Donát, Szűcs Kornél és Tóth Borisz kaphat lehetőséget Feczkó Tamás és Vitelki Zoltán csapatában egyaránt.

„Nagyon örülünk, hogy folytatódik a kooperációs szerződésünk a Diósgyőrrel – nyilatkozta a kbsc.hu-nak Koszta Péter szakmai igazgató. – Ebben a bajnoki évadban a másodosztályban legalább egy 2001-ben született játékosnak kell a pályán lennie, ebben segít az együttműködés. Az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve úgy gondoljuk, hogy mindkét fél számára előnyös az együttműködés.”


2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.

2021.01.23 14:03:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Oenning bemutatkozásán Bamgboye duplázott, majd Zivzivadze, Petrjak és Nikolics is betalált.

2021.01.23 13:36:04

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Fölényben játszott az FTC, de a hazaiak jól koncentráltak a zuhogó esőben.