MTK: Tamási Zsolt az új szakvezető – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.20. 14:22
null
Tamási Zsolt 2005 óta áll az MTK alkalmazásában (Fotó: Szabó Miklós)
Az MTK Budapest labdarúgócsapata hivatalosan bejelentette, hogy Teodoru Vaszilisz vezetőedző szerződését közös megegyezéssel megszüntették. A szerződésbontást követően az MTK szakmai munkájának irányítását – mint ahogy azt a Nemzeti Sport hétfőn jelezte – Tamási Zsolt veszi át. Teodoru pályaedzőivel, Horváth Henrikkel és Vass Lászlóval együtt a klub alkalmazásában marad.

Az MTK a kieső, 11. helyen zárta az őszi szezont, a Magyar Kupából az NB II-ben szereplő Dorog verte ki, így nem meglepő, hogy a vezetőség váltásra határozta el magát. Az már hétfőn biztosnak tűnt, hogy Tamási Zsolt, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia vezetője veszi át Teodoru Vaszilisz helyét, kedden ezt hivatalossá tette a klub.

Teodoru Vaszilisszal 2016 februárja óta 40 tétmérkőzésen 13 győzelem, 13 döntetlen és 14 vereség volt az MTK mérlege. Teodoru távozik az első csapattól, ám pályaedzőivel, Horváth Henrikkel és Vass Lászlóval együtt a klub alkalmazásában marad.

Az 1965-ös születésű Tamási Zsolt Győrben Garami József és Varga Zoltán mellett dolgozott, majd átvette az NB I-es ETO irányítását. Ezt követően dolgozott a Vasasnál, 2005 óta az MTK utánpótlásával, illetve a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozik.

Tamási munkáját kapusedzőként Andrusch József, másodedzőként Petres Tamás segíti. Az új szakvezető 2017 elején veszi át az első csapatot.

„Meglepett a felkérés. Mindig remek kapcsolatot ápoltam a felnőttgárda vezetőedzőjével, így Cikivel is. Tizenkét éve az akadémián dolgozom, így váratlanul ért, hogy ilyen ajánlat érkezik. Végül örömmel vállaltam a feladatot. Mindössze annyi kérésem volt, hogy az agárdi szakmai munkát a jövőben is felügyelhessem. A szerződésem 2017. június harmincadikáig szól, de benne van – a szereplés, eredményesség függvényében – opciósan további két év lehetősége” – nyilatkozta Tamási az mtkbudapest.hu-nak.

Az MTK a második csapat a 2016–2017-es szezonban, amely edzőt váltott: a DVSC-nél Kondás Elemér helyére ideiglenesen Herczeg András, majd Leonel Pontes került (a portugál szakembert hétfőn erősítette meg posztján a debreceni vezetőség).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik