MTK: Márton Gábor lett a klub vezetőedzője – hivatalos

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 15:58
null
A Mol Fehérvártól idén februárban menesztett Márton Gábor veszi át az MTK irányítását (Fotó: Török Attila)
Beigazolódott a Nemzeti Sport keddi értesülése, miszerint a Mol Fehérvártól idén februárban menesztett Márton Gábor veszi át a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Budapest vezetőedzői tisztjét – közölte a klub a hivatalos oldalán.

 

Lapunk kedden az MTK kispadjára legesélyesebb trénerek között említette a korábbi 21-szeres válogatottat, aki a Pécs, a Kaposvár és a Siófok edzője is volt. Majd 2020 telén, a 20 forduló után kieső helyen álló Zalaegerszeg irányításával bízták meg, a zalaiakat bent is tartotta az élvonalban, sőt, az évad végére a ZTE feljött a hetedik helyre.

Erre a teljesítményre figyelt fel a Mol Fehérvár, amelyhez 2020 nyarán szerződött, s irányítása alatt az Európa-liga playoffköréig is eljutottak a piros-kékek. 2021 februárjában, 21 fordulót követően úgy távozott, hogy a csapatot dobogós helyen adta át utódjának.

Az 55 éves tréner a válogatottnál korábban pályaedzőként és videoelemzőként is tevékenykedő, az MTK-tól idén októberben menesztett Giovanni Costantino utódja lett – eddig Teodoru Vaszilisz látta el a vezetőedző feladatokat a klubnál.

Ami egyszer már sikerült a ZTE-vel, azt új állomáshelyén is meg kellene valósítania, mivel a kék-fehérek jelenleg a szintén kiesést jelentő utolsó előtti helyen állnak a tabellán. A fővárosiak nem közölték a hivatalos oldalukon a Mártonnal kötött szerződés pontos részleteit, így azt sem, hogy a felek meddig köteleződtek el egymás mellett.

„Nem szeretem a hangzatos nyilatkozatokat, én azt szeretem, ha az eredmények beszélnek helyettem. Annyit mondanék, hogy jólesik az a bizalom, amit a vezetők a megbeszélések során felém árasztottak, úgy gondolom, az ő támogatásukkal együtt sikeresek lehetünk – mondta a klub hivatalos oldalának Márton Gábor. Természetesen képben vagyok a csapat körüli nehézségekkel, tudom, milyen sok volt a hiányzó az utóbbi időszakban, és bízom abban, hogy már rövid távon sem az »orvosi stáb fogja összeállítani a csapatot«, remélem, egyre bővülnek majd a válogatási lehetőségeim.”

„Szeretnék minél több fiatalnak játéklehetőséget adni, természetesen érdem szerint, mert a kor nem érdem. Köztudott, hogy az MTK-nál megvan a lehetőségük az edzőknek arra, hogy minőségi fiatalokkal dolgozhassanak együtt.

NB I-ES EDZŐVÁLTÁSOK A 2021–2022-ES IDÉNY KÖZBEN
2021. október 4.MezőkövesdPintér Attila helyett Supka Attila
2021. október 4.MTK
Giovanni Costantino helyett Teodoru Vaszilisz (megbízott vezetőedzőként)
2021. október 28.DebrecenHuszti Szabolcs és Toldi Gábor helyett Jeremiás Gergő (megbízott vezetőedzőként)
2021. november 8.
Debrecen
Jeremiás Gergő helyett Joan Carrillo
2021. november 10.
Kisvárda
Joao Janeiro helyett Erős Gábor (megbízott vezetőedzőként)
2021. november 12.MTK
Teodoru Vaszilisz helyett Márton Gábor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik