R. P. 2022.06.10 19:08 Frissítve: 2022.06.10 19:22

Mol Fehérvár FC: a fia éppen játszott, amikor megköszönték Nikolicsnak

Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC nem ajánlott hosszabbítást Nikolics Nemanjának, így a támadó szerződése lejártával (június 30.) távozik a klubtól. A csatár a Facebook-oldalán írt érzéseiről, és arról, miként közölték, hogy nem kötnek vele újabb szerződést.

Fotó: Dömötör Csaba

 

Nikolics üzenete:

„Arra vállalkozni, hogy néhány mondatban összefoglaljam a fehérvári karrieremet, lehetetlen feladat.
De hát valahol a Vidi nekem mindig a kihívásokról szólt. Gyerekfejjel, szinte a semmiből, 5.-6. csatárnak érkeztem, hogy aztán háromgyerekes családfőként, a klub történetének legjobb góllövőjeként, címekkel, nagy győzelmekkel, emlékezetes meccsekkel a hátam mögött induljak tovább. Bizarr kimondani ezt, hiszen igazából nem megyek én sehova, Fehérvárhoz köt immár minden, itt élünk, ez a város az otthonunk és a szívem ennél a klubnál marad örökre. Mindig fontosak voltatok nekem, Ti, szurkolók, értetek is hajtottam, miattatok is fájt, amikor valami nem ment, az évek alatt kialakult köztünk egy speciális, őszinte viszony. Ezért is mondom el, mert talán Ti is átérzitek a szitut, hogy mennyire fura helyzetet produkál olykor az élet. A minap a fiamat vittem edzésre, naná, hogy a Vidibe, hiszen ebbe a világba nőtt bele, imádja a csapatot, kis túlzással otthon is csak mezben hajlandó lenni. Közben jött a hívás a vezetőségtől, hogy menjek fel az irodába. Szóval amíg Marko – akinek az a vágya, hogy egyszer bemutatkozzon a Vidiben – lent focizott Vidi-szerelésben, engem tájékoztattak, hogy számomra a nyártól véget ér a fehérvári történet…

A maximalista emberben mindig marad hiányérzet, sosem elégedett teljesen, célokat és vágyakat kerget. A családom tudja, milyen voltam: mindig többet akartam, éjszakákon át képes voltam rágódni dolgokon, ilyenkor sokszor utólag szégyelltem magam, mert beláttam, hogy a Vidi vagy az én nehezebb időszakom a családom életére is hatással volt.

Most azt érzem, ezen a téren is érettebb lettem, mert bár sosem mertem belegondolni, mi lesz, ha végleg el kell hagynom a Vidit és nem tagadom, hogy megszakad a szívem, de már a következő lépésen jár a fejem.

Nem búcsúzom el, mert találkozunk még, itt élek közöttetek, látjuk majd egymást a belvárosban, az utánpótlás-meccseken, ha tudok, ott leszek a lelátón és szorítok a csapatnak.

A CSAPATOMNAK.”

                                 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Csoboth Kevin
(Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Gundel-Takács Bence (NK Jarun Zagreb – Horvátország), Halmai Ádám (Zalaegerszegi TE FC), Lyes Houri (francia, Universitatea Craiova – Románia), Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Szabó Levente (Budafoki MTE), Zeke Márió (Gyirmót FC Győr), Budu Zivzivadze (? grúz, Újpest FC), Zsóri Dániel (Zalaegerszegi TE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható)
Távozók: Nikolics Nemanja (szabadon igazolható), Elek Ákos (lejár a szerződése, visszavonul)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország), Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Halmai Ádám
(lejár a szerződése), Armin Hodzic (bosnyák, lejár a szerződése), Kovács István, Nikolics Nemanja (lejár a szerződése), Adrian Rus (román, Grasshoppers – Svájc, Levante – Spanyolország), Rúben Pinto (portugál, lejár a szerződése), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki, lejár a szerződése, Újpest FC)

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..