MLSZ: súlyos büntetést kapott a DVSC – fellebbeznének a hajdúságiak

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 12:05
null
Szurkolói miatt kapott a DVSC (Fotó: Kovács Péter)
A Debreceni VSC és a Paksi FC is pénzbüntetést kapott a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottságának december 16-i ülésén – derül ki a szövetség közleményéből.

 

A Debreceni VSC azután kapott büntetést, hogy a szurkolói az FTC és az Újpest ellen is megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak be, valamint pirotechnikai eszközöket is használtak.

„A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, az Újpest elleni idegenbeli és az FTC elleni hazai bajnoki mérkőzésen szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök ismétlődő használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi."

A szövetség ebben az idényben már nem közli a büntetésék mértékét, azonban a dvsc.hu-n megjelent közlemény szerint a hajdúságiak 2.2 millió forintos pénzbüntetést kötelesek megfizetni. Az is kiderül, hogy ezzel együtt ebben az idényben csaknem 4.5 millió forint büntetést kapott a Debrecen, amely jelentős anyagi terhet jelent a klubnak. Emiatt a DVSC vezetősége fontolgatja a fellebbezés lehetőségét a szövetségnél, valamint azt, hogy a pályarendszabályok szigorításával véget vet a büntetéssorozatnak.

Az NB I-ben a DVSC-n kívül a Paksnak is kiosztottak egy pénzbüntetést, miután a Tolna megyei együttes szurkolói a Puskás Akadémia elleni összecsapáson pirotechnikai eszközt használtak.

A többi bajnokságról szóló határozat ide kattintva olvasható el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik