SZ. R. 2021.12.17 12:05 Frissítve: 2021.12.17 13:16

MLSZ: súlyos büntetést kapott a DVSC – fellebbeznének a hajdúságiak

A Debreceni VSC és a Paksi FC is pénzbüntetést kapott a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottságának december 16-i ülésén – derül ki a szövetség közleményéből.

Szurkolói miatt kapott a DVSC (Fotó: Kovács Péter)

 

A Debreceni VSC azután kapott büntetést, hogy a szurkolói az FTC és az Újpest ellen is megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak be, valamint pirotechnikai eszközöket is használtak.

„A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, az Újpest elleni idegenbeli és az FTC elleni hazai bajnoki mérkőzésen szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök ismétlődő használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi."

A szövetség ebben az idényben már nem közli a büntetésék mértékét, azonban a dvsc.hu-n megjelent közlemény szerint a hajdúságiak 2.2 millió forintos pénzbüntetést kötelesek megfizetni. Az is kiderül, hogy ezzel együtt ebben az idényben csaknem 4.5 millió forint büntetést kapott a Debrecen, amely jelentős anyagi terhet jelent a klubnak. Emiatt a DVSC vezetősége fontolgatja a fellebbezés lehetőségét a szövetségnél, valamint azt, hogy a pályarendszabályok szigorításával véget vet a büntetéssorozatnak.

Az NB I-ben a DVSC-n kívül a Paksnak is kiosztottak egy pénzbüntetést, miután a Tolna megyei együttes szurkolói a Puskás Akadémia elleni összecsapáson pirotechnikai eszközt használtak.

A többi bajnokságról szóló határozat ide kattintva olvasható el.

 

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.