K. T. I. 2021.11.30 21:01 Frissítve: 2021.11.30 21:48

MLSZ: tavaszig nem játszhat az Újpest ellen kiállított kispesti

A szándékos ütés miatt kiállított Batik Bence négymeccses eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának keddi ülésén. A Honvéd játékosa az Újpest elleni presztízsmeccs 49. percében kapott azonnali piros lapot, miután odacsapott Jorgosz Kutrumbisz fejére.

Batik Bencét négy meccsre elvesztette a Honvéd (Fotó: Török Attila)

 

„Batik Bence a fordulás után átírta a várható forgatókönyvet, a védőt négy perc után kiállította Vad II István játékvezető. Az eset azért volt különösen nagy felelőtlenség a Honvéd játékosától, mert a szöglet elvégzése előtt a bíró fél percig kérlelte, ne civakodjon az ellenfél játékosaival – erre, amint befelé szállt a labda, kezét magasra emelve csapott oda Jorgosz Kutrumbisz fejére” – írtuk a Honvéd–Újpest mérkőzés tudósításában. Akkor még csak annyi volt biztos, Batik fegyelmezetlensége a kispestiek győzelmébe került: az észak-pesti rivális a hajrában fordítani tudott a Bozsik Arénában, kihasználva a több mint 40 percnyi emberelőnyt.

A fegyelmi bizottság keddi ülését követően az is eldől, az ebben az idényben 15 tétmeccsen két gólnál járó csapatkapitányt egészen a 19. fordulóig, azaz 2022 februárjáig lesz kénytelen nélkülözni a Honvéd vezetőedzője – legyen bárki is az.  A tervek szerint a magyar „futballtavasz” második fordulója lesz majd akkor.

Az MTK-ból a Kisvárda elleni idegenbeli bajnokin (5–0) második sárga lap után kiállított Palincsár Martin kétmeccses eltiltás kapott. A Mol Fehérvárból a Gyirmót elleni hazai bajnokin kiállított (3–2) Viszar Muszliu ügyében még nem született fegyelmi határozat.

Az MLSZ honlapján megjelent határozatsorból kiderül, az NB II-ben futballozó Király Patrik (Békéscsaba) egy soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A további határozatok ide kattintva böngészhetőek.

NB I, 2021–2022, 14. FORDULÓ
 HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
 NÉZŐSZÁM
November 27., szombat
Kisvárda–MTK 5–0
Kisvárda, Várkerti StadionErdős József1950
Mol Fehérvár FC–Gyirmót 3–2
Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóFarkas Ádám1206
Budapest Honvéd–Újpest 1–2Budapest, Bozsik ArénaVad II István
3088
November 28., vasárnap
DVSC–Paks 1–1
Debrecen, Nagyerdei StadionBognár Tamás 2490
Puskás Akadémia–ZTE 1–1 Felcsút, Pancho Aréna
Solymosi Péter 600
Mezőkövesd–FTC 0–3
Mezőkövesd, Városi StadionBogár Gergő 1800

 

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.