I. SZ. 2020.06.29 17:32 Frissítve: 2020.06.29 17:53

MLSZ: Kuttor Attilára kétmillió forintos büntetést szabtak ki

Kétmillió forintos pénzbírság megfizetésére kötelezte az MLSZ Kuttor Attilát, a Mezőkövesd vezetőedzőjét, aki az M4 Sportnak adott nyilatkozatában „kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését”.

Kuttor Attilának fizetnie kell (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A Mezőkövesd edzője a Debrecentől elszenvedett 1–0-s vereség után adott nyilatkozatával sértette meg az MLSZ-t, miután az M4 Sport riportere arról kérdezte, mit tud mondani a játékosainak egy ilyen mérkőzés után, amelyen könnyedén fordítva is alakulhatott volna a végeredmény.

„Nem tudok mit mondani a saját játékosaimnak, akkor, amikor egy szabályos gólt elvesznek tőlünk, és egy lesgóllal nyeri meg a Debrecen a mérkőzést. Mérkőzések óta ki akarnak minket végezni, nem tudok mást mondani. Megnéztük a videót, bátran merem állítani, hogy mi szabályos gólt rúgtunk, az ellenfél pedig lesgólt fejelt. Elindulhat bárki az Európa-ligában, aki akar, vagy akit az MLSZ megjelöl, mi nem azért hajtunk. Csak azt szeretnénk, hogy a munkánkat, amiért a pályán megdolgozunk, azt ne vegyék el tőlünk. Nekünk nem az lebeg a szemünk előtt, hogy bronzérmesek legyünk. A játékosaim megtették, amit kell: gólt szereztek, nem kaptak szabályos gólt, és ennek ellenére elveszítettük a mérkőzést. Nem tudok nekik mit mondani, és ez a legnagyobb probléma. Ezt már nem tudjuk elviselni, ezt már nem lehet elviselni.”

Az MLSZ fegyelmi eljárást indított Kuttor ellen, és hétfőn meghozta döntését, amely kétmillió forintos pénzbírság. Az MLSZ indoklása szerint a szakember a nyilatkozatával „kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését”, illetve a mondandója „alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa”.

„A FEB döntése meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a Fegyelmi Bizottság egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta” – tette hozzá az MLSZ.

A fegyelmi határozatban szerepelt az MLSZ hivatalának kiegészítése is: „Véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sportszakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban részt vevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után.”

Az NB I hét végi eseményeit csütörtökön tárgyalja meg a fegyelmi bizottság.

2021.08.03 07:26:39

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

World Soccer: „Az előző idényben vergődő csapat átformálása az új edző, Lakat Károly érdeme.”

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.