VÉGH JÁNOS
2023.05.03 23:08 Frissítve: 2023.05.04 09:59

MK: „Nem készültem a tizenegyesekre″ – Boér a kupagyőzelem után

Mint ismert, a Zalaegerszeg nyerte meg a labdarúgó Mol Magyar Kupa 2022–2023-as kiírását, miután a Puskás Arénában rendezett döntőben 2–0-ra legyőzte a Budafokot. A lefújást követő sajtótájékoztatón így értékeltek a vezetőedzők.

Boér Gábor a Budafokot is győztesnek tartja (Fotó: Török Attila)

 

„Azzal találkoztunk, amire számítottunk. Az osztálykülönbség megvolt a két csapat között, ugyanakkor nagyon rástresszeltünk a mérkőzésre″ – kezdte értékelését Boér Gábor, a győztes Zalaegerszeg vezetőedzője.

„Gratulálok az ellenfelünknek a teljesítményükért, azt gondolom, a Budafok is győztes a mai estén. Nagyon élesek és motiváltak voltak. Mátyus Jánosról köztudott, hogy nagyon jó motivátor. Nekik ugyanakkor könnyebb volt a dolguk, hiszen az esélytelenek nyugalmával várták a meccset″ – véli a ZTE vezetőedzője.

„A lefújáskor a családomra, a szüleimre gondoltam. Rengeteget segítettek nekem az elmúlt években. Emellett köszönet jár a csapatnak és a stábomnak is.″

„Nem készültem a tizenegyesekre, bíztam benne, hogy felőröljük őket. A második félidőtől kezdve már egyértelműen mi voltunk fölényben. Én abban láttam a hiányosságunkat, hogy önbizalom-hiányosan kezdtünk. Köszönet jár a közönségünknek, hogy átsegítettek minket a nehéz helyzeteken″ – mondta el Boér, akire elmondása szerint most nehéz feladat vár, hiszen a ZTE a hétvégén a Puskás Akadémia ellen készül.

„A csapatot vissza kell húzni a földre. Vasárnap is pontot, pontokat kell szerezzünk. Meg kell ünnepelni a sikert, de az edzőnek nem szerencsés ilyenkor a helyzete.″

„Néhány pillanatra voltunk attól, hogy eljussunk a tizenegyespárbajig. Nagyon küzdelmes meccset láthattak a fantasztikus szurkolók″ – mondta el a Budafok mestere, Mátyus János, aki nagyon büszke és boldog edzőnek tartja magát.

„A mai világban elég sok információ, üzenet jut el hozzám és a játékosokhoz is. Sok mindenki írt nekünk, ezeknek a nyolcvan százaléka az volt, hogy élvezzük ki a helyzetet. Ezzel én nem értettem egyet″ – véli a BMTE edzője, aki szerint egy kupadöntőben igenis kell legyen nyomás egy csapaton.

„A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy hosszabbítást várok, de pontosan ezt szerettük volna elkerülni″ – árulta el Mátyus, aki szerint nem tette egyszerűvé csapata dolgát az, hogy ellenfelénél jóval több meccset játszott már az idényben, illetve hogy a ZTE-ben olyan légiósok játszanak, akikkel a budafokiaknak nagy harcot kellett vívniuk a pályán.

A Budafok edzője értékelésében megdicsérte csapatát, külön kiemelve az első félidőben mutatott fegyelmezett, taktikus játékát.

 


A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

MOL MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
BUDAFOKI MTE–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–2 (0–0, 0–0, 0–0) – hosszabbítás után
Budapest, Puskás Aréna, 24 152 néző. Vezette: Vad II
BUDAFOK:
Gundel-Takács – Nándori (Vaszicsku, a hosszabbítás szünetében), Jagodics M., Fótyik – Bíró M. (Fekete M., 89.), Csonka A., Oláh B., Kalmár O. (Margitics, a hosszabbítás szünetében) – Beke II (Bakti, 100.), Kovács D. (Németh Márió, 65.), Horváth O. (Vasvári, 78.). Vezetőedző: Mátyus János
ZTE:
Demjén – Mocsi A., Kálnoki-Kis, Csóka D. – Mim (Huszti A., a szünetben), Szankovics (Kovács Barnabás, 111.), Szendrei N., Gergényi (Bedi, 98.) – Ubochioma (Szalay Sz., 77.), Ikoba (Németh D., a szünetben), Tajti (Lesjak, 120.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Németh D. (117.), Szalay Sz. (120+2.)

2023.10.01 10:12:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sőt a kecskemétiek sorozatban a negyedik bajnokijukat bukták el, sovány vigasz, hogy most legalább szereztek egy gólt.

2023.09.30 23:38:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen lépéssel szereztek akkora előnyt, hogy csak gól lehetett a vége.

2023.09.30 14:44:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lagatort már a 13. percben kiállították, Megyeri hiába védett nagyokat, zsinórban harmadszor is kikapott a Loki.

2023.09.30 14:27:36

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Bognár István vezetést szerzett ugyan az MTK-nak, de utána kinyílt a zöld-fehér gólzsák.

Ajánló beállításra vár