MK: Gyakoroljuk, hogy kell két méterről gólt lőni – Szivics

Vágólapra másolva!
2017.04.27. 08:57
A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Vasas 2–0-ra legyőzte a Mezőkövesdet, így kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. A borsodi csapat vezetőedzője, Tomiszlav Szivics szerint bosszantó, hogy tanítványai sorozatban követnek el ilyen hibákat, ő pedig legszívesebben a föld alá bújt volna.

„Láttak már ilyet? Két lépésre a gólvonaltól kapufára rúgni a labdát! Bosszantó, hogy sorozatban követünk el ilyen hibákat, hagyunk ki ziccereket – utalt Molnár Gábor kihagyott helyzetére a mérkőzés után Tomiszlav Szivics. – Legszívesebben a föld alá bújtam volna, annak szólt a reakció, hogy a földre borultam, és püföltem a füvet. Ilyen helyzeteket hagyunk veszni, és utána kapom a kérdéseket: mi történt a csapattal, kipukkant, kidurrant a lufi?"Tomiszlav Szivics. – Legszívesebben a föld alá bújtam volna, annak szólt a reakció, hogy a földre borultam, és püföltem a füvet. Ilyen helyzeteket hagyunk veszni, és utána kapom a kérdéseket: mi történt a csapattal, kipukkant, kidurrant a lufi?"

„Az a furcsa, hogy taktikai szempontból jó meccset játszottunk. A Vasas az egyik legjobb formában lévő csapat, látszik, színvonalas munka folyik nála minőségi kerettel, de most kevés lehetőséget hagytunk az ellenfélnek, elégedett lehetek, a játékosok megtették, amit kértem. Arról pedig már nem is akarok beszélni, önöktől tanultam a kifejezést: megadható tizenegyes. Ez számomra azt jelenti, hogy ellenünk megadják, nekünk nemigen – kesergett a tréner, aki arról is beszélt, hogyan készülnek a visszavágóra. – Gyakoroljuk, hogyan kell két méterről az üres kapuba rúgni a labdát... Van még öt bajnokink hátra, tudjuk, bravúr kell ahhoz, hogy elkerüljük a kiesést".

A párharc visszavágóját május 17-én rendezik 20 órakor.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA – EMLÉKEZTETŐ
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
VASAS–MEZŐKÖVESD 2–0 (1–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Vezette: Solymosi
VASAS: Póser – Burmeister, Vaskó (James, 73.), Risztevszki – Kleisz, Korcsmár, Berecz, Hangya – Gaál B. (Kulcsár T., a szünetben), Saglik (Vida M., 70.), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
MEZŐKÖVESD: Tujvel – Pauljevics, Hudák, Fótyik, Dinjar (Vági, 66.) – Egerszegi, Bacelic-Grgic (Strestík, 72.) – Baracskai, Tóth B., Sós B. (Molnár G., 66.) – Diallo. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Berecz (45+1. – 11-esből), Kulcsár T. (49.)

A MÁSIK MECCSEN
Ferencváros–Budafok (NB III) 8–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik