JUDI ÁDÁM
2023.09.18 11:32 Frissítve: 2023.09.18 12:31

MK: Erre a játékra lehet építeni – Szendrei Norbert

Szendrei Norbert fontos szerepet játszott a címvédő ZTE FC cigándi győzelmében a Magyar Kupában. A csapatkapitányi karszalagot viselő középpályás egy góllal és két gólpasszal vette ki részét a 4–0-s zalai sikerből.

Szendrei Norbert: Erre a játékra lehet építeni (fotó: zte.hu)

 

– Címvédőként fölényes, négy-nullás győzelemmel kezdték Cigándon a Magyar Kupa 2023–2024-es kiírását. Gondolom, jó hangulatú volt a nyolcórás hazaút…
– Mivel Nyíregyházán születtem, Cigándról nem a csapattal utaztam Egerszegre, hanem hazalátogattam a meccs után – mondta lapunknak Szendrei Norbert, a ZTE FC 23 éves középpályása, aki egy gólt szerzett és két gólpasszt adott a Cigánd ellen 4–0-ra megnyert Magyar Kupa-mérkőzésen. – Találkoztam a nagyszüleimmel, a barátaimmal és a rokonaimmal, jó volt ismét látni őket. A mindennapokban messze vagyunk egymástól, ritkán találkozunk, ám amikor látjuk egymást, az mindig feltölt. Sajnos ez ritkán adatik meg, éppen ezért megbecsülöm ezeket a pillanatokat. A vasárnapot Budapesten töltöttem, hétfőn pedig kezdődik a kemény munka, készülünk a Vidi elleni bajnokira. A Cigánd elleni kupameccs? Talán mondhatom, kötelező győzelem volt. Összességében jól futballoztunk, a találkozó végére szétesett a védekezésünk, ám négy-nullás vezetésnél ez előfordul. Örömteli, hogy a vezető gólunk után még az első félidőben meg tudtuk szerezni a másodikat, erre a játékra lehet építeni.

– Három nyári érkező, Antonio Mance, Yohan Croizet és Sajbán Máté is betalált a szombati ˜kupameccsen. Kezdenek beilleszkedni?
– Már a Ferencváros elleni meccsen is voltak újak a csapatban, azóta játszottunk egy felkészülési mérkőzést, két hetet edzettünk, majd következett a mini edzőtábor. Kezdünk összeszokni, egyre jobban érezzük egymást. Remek játékosok érkeztek, így könnyebb az összecsiszolódás. Jól sikerült a mezőkövesdi edzőtábor, amikor össze vagyunk zárva, sokat beszélgetünk, még jobban megismerjük egymást, kiváló csapatépítő programok voltak. Azért is örültünk ennek, mert így legalább nem egyben kellett nyolc órát buszozni Zalaegerszegről Cigándra…

– Ön viselte a csapatkapitányi karszalagot. Ez azt jelenti, hogy megvan a ZTE új kapitánya?
– Bedi Bence nem volt ott a kezdőcsapatban, nyilván más lesz a helyzet, amikor ő is játszik. Egyelőre nem tudom, első számú kapitány leszek-e vagy helyettes, az biztos, hogy megtisztelő viselni a karszalagot. Ezzel valamelyest megnőtt a szerepem a csapatban, többet kell kommunikálnom és jobban kell figyelnem a társaimra.

– Az előző idényben többször is elmondta a Nemzeti Sportnak, hiányolja a gólokat önmagától. Nos, az idény elején minden sorozatot figyelembe véve már két gólnál és három gólpassznál jár, úgy tűnik, jó formában van.
– A számok is azt mutatják, előbbre léptem, és az igazat megvallva én is így gondolom. A felkészülés idején éreztem, hogy más lesz ez az évad, mint az előző kettő-három volt, akkor ugyanis folyamatosan hátráltatott valami: sérülés, klubváltás, esetleg környezetváltozás… Ám most sérülésmentesen végigcsináltam a felkészülést, remek formában érzem magam, úgy érzem, jó idényem lesz nekem is és a csapatnak is.

– Vasárnap a Fehérvár FC-hez látogatnak az OTP Bank Ligában, riválisuk nagy pofont kapott: az NB III-as ESMTK kiejtette a kupából.
– Nagy lökést adhat a bajnokságra a kupában aratott győzelem, de az igazi lendületet az új játékosok adják. Attól, hogy a Fehérvár kiesett a kupából, még jó játékosai vannak, nem téveszthet meg minket a szombati veresége. Akarjuk a sikert, fontos meccs vár ránk, győzni megyünk Székesfehérvárra.

 

2023.12.06 17:10:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A klubok költségvetését tekintve Dávid harcol Góliáttal.

2023.12.06 23:28:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.06 15:43:59

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vasárnap a két csapat az Üllői úton döntetlent játszott, szerdán azonban már a Ferencváros akarata érvényesült.

2023.12.04 22:31:40

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nem kérdés, az elvakult futballőrület éppoly veszélyes, mint a közéleti sértettségtől vezérelt, zsigeri futballgyűlölet. Furcsán hangzik esetleg, de a magyar válogatott kínálta közös élmény attól egyedülálló, hogy még a politikai harcok ellenében is képes egységet teremteni, különbözőségeket feledtetni, a szétszabdalt társadalomnak szívmelengető összetartozás-érzést nyújtani.

2023.12.03 23:56:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az Újpest ellen is csak honfitársaink léptek pályára.