V. J. 2021.01.23 09:36 Frissítve: 2021.01.23 10:38

Mezőkövesd: aláírt a CFR-től érkező szlovák támadó – hivatalos

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd szerződtette a CFR 27 éves szlovák csatárát, Jakub Vojtust.

 

Jakub Vojtus Pintér Attila csapatának hatodik téli igazolása (Fotó: mezokovesdzsory.hu)


Jakub Vojtus
fél év után távozik Kolozsvárról. A CFR-be nagy reményekkel érkezett a szintén a román első osztályban szereplő Academica Clincenitől, viszont csak harmadik számú csatárként számítottak rá – csupán 11 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken egyszer sem talált a kapuba, két gólpasszt és egy kiharcolt tizenegyest jegyzett.

Az iglói születésű labdarúgó korábban a szlovák U17-es, U19-es és U21-es nemzeti csapatban is pályára lépett. Játékoskarrierje során már több országban is szerepelt: 2016-ban a másik kolozsvári együttes, a Liga 2-es Universitatea játékosa volt, de játszott már a horvát (NK Zagreb), a portugál (Olhanense), a szlovák (Zilina, Spartak Trnava), a lengyel (Miedz Legnica, GKS Tychy) bajnokságban, ifiként pedig olasz klubokban (Chievo, Inter) is.

A játékos szerződtetését péntek este jelentette be a Mezőkövesd. Az, hogy a szlovák támadó milyen hosszú időtartamra írt alá a borsodiaknál, még nem ismert.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Branimir Alekszics (szerb, decemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb Szeged-Csanád GA), Barczi Dávid (novemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb ZTE FC), Martin Chrien (szlovák, Benfica B – Portugália, szabadon igazolhatóként), Nodar Kavtaradze (orosz-grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia, szabadon igazolhatóként), Manuel Martic (osztrák, novemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb Inter Zapresic – Horvátország), Jakub Vojtus (szlovák, CFR Cluj – Kolozsvár, Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ugrai Roland (szabadon igazolható, Bp. Honvéd)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2021.06.22 11:52:26

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Itthon maradni? Megvallom, nagy kedvem volna. De az életem úgy alakult, hogy csak a sport köt Budapesthez.”

2021.06.20 16:43:48

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A nagyon jó erőkből álló Legiát 2–0-ra verte meg a tartalékos Stöger-csapat a németországi edzőtáborozás közben.

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.