Mancini: Apám heccelt a tízes mez miatt, de büszke rám

H. D., K. B.H. D., K. B.
Vágólapra másolva!
2015.01.22. 13:05
null
Andrea Mancini tisztában van vele, hogy felelősséggel jár a 10-es mez, de igyekszik megmutatni, hogy méltó rá
Andrea Mancini, Roberto Mancini fia októberben bontott szerződést a Budapest Honvéddal kedden pedig aláírt a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatához. A középpályás a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, szeretné megmutatni, hogy jobb játékos annál, mint amilyennek a magyar emberek hiszik, valamint úgy gondolja, a Haladásnak nem jelenthet problémát a bennmaradás kivívása.

„Csak két hete vagyok a Haladásnál, de eddig minden napját nagyon élveztem – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Andrea Mancini. – Sárváron találtam magamnak lakást, ami egy kis vidéki város. Nem olyan, mint Budapest, de ez nem probléma, ráadásul csak kétórányi útra van innen a főváros.”

A játékos korábban (októberben) is nyilatkozott az NSO-nak, akkor azt mondta, hamisak voltak azok az olasz sajtóhírek, amelyek szóba hozták a Haladással.

„Valóban így volt, nem tudtam semmit a Haladás érdeklődéséről, ezek a hírek nem voltak igazak. Miután elhagytam a Honvédot, szóba került, hogy Szombathelyen folytatom, és örülök, hogy végül így alakult.”

ANDREA MANCINI – NÉVJEGY
Születési idő, hely: 1992. augusztus 13., Genova
Poszt: támadó középpályás, támadó
Eddigi klubjai: Internazionale, Monza, Bologna (olasz csapatok, mind utánpótlás-játékosként), Manchester City (angol, 2010–2012), Oldham Athletic (angol, 2010–2011, kölcsönben), Fano (olasz, 2011–2012, kölcsönben), Real Valladolid B (spanyol, 2012–2013), Budapest Honvéd (2013–2014), Szombathelyi Haladás (2015–)
Összes mérkőzés/gól a Honvédban (bajnoki): 23 meccs/2 gól (11/0)

Szerettem volna Magyarországon maradni, mert meg akarom változtatni a rólam az elmúlt másfél évben kialakult képet. Szerencsére megkönnyítette a helyzetemet az, hogy a Haladás rögtön megkeresett, miután szerződést bontottam a Honvéddal. Tudtam, hogy itt maradok, és bár Magyarországról és külföldről is kerestek, az első számú célom az volt, hogy a Haladás játékosa legyek. Hálás vagyok Illés Bélának és Tóth Miklósnak ezért a fantasztikus lehetőségért!”

A középpályás örül neki, hogy együtt játszhat Tommaso Rocchival, de nem ő az egyetlen csapattársa, akit nagyra tart.

Tommaso pályafutása önmagáért beszél, nagyszerű csatár és fantasztikus személyiség. Megtiszteltetésnek veszem, hogy vele játszhatok, szeretnék sokat tanulni tőle. Más a szerepkörünk a pályán, de remélem, a lehető legtöbb gólpasszt kapja majd tőlem. De nemcsak Tommaso van itt, több kiváló, tapasztalt játékosunk van, mint például Halmosi Péter, neki is elképesztő karrier van a háta mögött.”

Mancini a 10-es mezben játszik majd a Haladásban, azzal a számmal, amellyel az édesapja futballozott pályafutása során.

„Azért választottam a tízest, mert nagyon fontos a számomra. Édesapám a példaképem, ő pedig egész karrierje alatt ebben játszott. Tisztában vagyok vele, hogy ez a szám felelősséggel jár, de szeretem a kihívásokat, mindent megteszek azért, hogy méltó legyek rá. Nem szóltam róla édesapámnak, hogy én leszek a tízes, neki is meglepetés volt. Amikor elküldtem a képet róla, heccelt is vele, de tudom, hogy örül neki és büszke rám.”

Korábban a Haladás edzésein csak magyar játékosok jelentek meg, mára azonban több külföldi is a keret tagja.

„Tudok róla, hogy így volt, kiváló magyar játékosok alkották a keretet, de a futballban gyakori, hogy külföldi labdarúgók érkeznek egy csapathoz. Nézzék csak meg az Intert! A kezdőcsapatában csupán egy olasz futballista van, mindenki más légiós. A foci nem a nemzetiségekről szól, csapatként kell, hogy gondolkodjunk, úgy kell viselkednünk, mint egy családnak.”

Szentes Lázár szigorú edző hírében áll, de Mancininek ez nem okoz problémát, főnökét kiváló szakembernek tartja, és bízik benne, hogy vezetésével sikerül kiharcolniuk a bennmaradást.

„Biztos vagyok benne, hogy nem esünk ki, ezzel a kerettel, ilyen szurkolókkal muszáj a következő szezonban is az élvonalban futballoznunk. Az idény eddigi része nagyon pechesen alakult, pedig a csapat keretének erőssége alapján az első négyben lenne a helye. Most már csak arra kell koncentrálnunk, hogy keményen dolgozzunk mindennap. Amikor tavaly néztem a Haladást, úgy gondoltam, hogy a szombathelyiek játsszák a legjobb futballt Magyarországon. Meg vagyok győződve róla, hogy nem lesz problémánk a tavasszal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik