Felfelé a lejtőn? Az Újpest fordított, és győzött a Kisvárda ellen

Vágólapra másolva!
2022.02.08. 17:10
Az Újpest FC 2–1-re megverte odahaza a Kisvárdát a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.
Az Újpest fordított, és győzött a Kisvárda ellen (Fotó: Földi Imre) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Az Újpest fordított, és győzött a Kisvárda ellen (Fotó: Földi Imre) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Újpest FC–Kisvárda Master Good 2–1 (0–0)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző. V: Vad II
Újpest:
Pajovics – Kastrati (Beridze, 58.), Kuusk, Kutrumbisz, Antonov – Pauljevics, Csongvai, Bjelos, Yahaya (Simon K., 73.) – Croizet (Viana, 59.) – M. Kone (Mitrovics, 59.). Vezetőedző: Milos Kruszcsics
Kisvárda: Hotra – Hej (Leoni, 62.), Králik, Prenga, Peteleu – Karabeljov (Melnik, 62.), Zlicsics (Makowski, 78.) – Navrátil, Nagy Mihály (Ötvös, 78.), Gosztonyi (Mesanovic, 62.) – Camaj. Vezetőedző: Révész Attila
Gólszerző: Simon K. (74.), Csongvai (90+3.), ill. Peteleu (67.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Körülbelül ezeregyszáz kilométert tesznek meg a Kisvárda Master Good játékosai és edzői a héten – a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei klub ugyanis nemcsak kedden, hanem pénteken is az Újpest FC-vel méri össze erejét a Megyeri úton. Úgy tudjuk, benne volt a pakliban, hogy nem utaznak vissza Várdára, hanem maradnak Pesten, de végül nem ez a forgatókönyv valósult meg.

Valószínűleg Milos Kruscsics sem azt a forgatókönyvet „olvasta” volna, amelyben az áll: két bajnoki, két kudarc. Ugyanis az újpestiek újdonsült szerb vezetőedzője a Ferencváros (0–1) és a Gyirmót FC Győr elleni bajnokin (0–1) is vereséget szenvedett együttesével, utóbbi fiaskó után a drukkerek számon is kérték a futballistákat, mégis miért állnak szégyenszemre az utolsó előtti, kieső helyen a tabellán.

A lila-fehérek abban bíztak, legalább a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében jut nekik némi sikerélmény. Ennek érdekében több alapembert is a kezdőben hagyott az Újpest szakmai stábja, a vendégeknél leginkább az eddig csereként szóhoz jutó futballisták kaptak bizonyítási lehetőséget – ennek ellenére Erős Gábor együttese szerezhette volna meg a vezetést, de Driton Camaj lövése után hajszállal a jobb kapufa mellett suhant el a labda. A várdaiak kezdeményezőbben futballoztak, s ez majdnem góllá érett a 22. percben: Jorgosz Kutrumbisz lyukat rúgott, így Jaroslav Navrátil került ziccerbe, aki óriási helyzetben rontott. Ez a hiba kis híján meg is bosszulta magát – Branko Pauljevics lőtt, a várdai kapus magabiztosan védett.

A fordulás után is a szerb került nagy helyzetbe: megpróbálta átemelni a labdát a kifutó Mihajlo Hotra fölött, de célt tévesztett. A másik oldalon a mindössze 18 esztendős Králik Péter járt közel ahhoz, hogy gólt fejeljen, de Filip Pajovics bravúrral hárított. Driton Camaj lövése után azonban az újpesti kapus is tehetetlennek bizonyult. Sokáig azonban nem örülhettek a vezetésnek a vendégek, ugyanis a csereként beálló Simon Krisztián kilőtte a jobb alsó sarkot! A Megyeri útiak nem mostanában örülhettek gólnak, a legutóbbi három tétmérkőzésükön nem voltak eredményesek…

Amikor már mindenki a hosszabbításra készült, akkor Csongvai Áron parádés gólt szerzett szabadrúgásból. A hazaiak – csakúgy, mint tavaly az elődöntőben – legyőzték a Mol Magyar Kupában a Kisvárdát, így a címvédő bejutott a negyeddöntőbe.

Folytatás pénteken, ugyanitt – immáron az NB I-ben. S az a mérkőzés még fontosabb lesz a kiesés elől menekülő Újpestnek.

PERCRŐL PERCRE

Továbbjutott az Újpest.

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. PERC MEKKORA GÓL, CSONGVAI ÁRON jobbal a jobb felső sarokba lő egy kissé balról, 25 méterről járó szabadrúgást. 2–1!

89. perc Nemanja Antonov kap sárga lapot, mert sárga lapot reklamált a mezt róla majdnem lerántó Peteleunak. Akinek ez lett volna a második sárga lapja...

Három perc a ráadás.

Simonnak ez a 7. meccse a Várda ellen, és első kanadai pontja.

87. perc Mitrovics emel Simon elé, de jő Hotra.

83. perc Bjelos passzával Beridze már a 16-oson jár, de elhagyja a labdát!

82. perc Fernando Viana kap sárga lapot lökésért.

Simon: 16 meccs az idényben, 1 góllal és 1 gólpasszal.

Camaj: 18 meccs az idényben, 7 góllal és három gólpasszal.

78. perc Zlicsics le, Rafal Makowski be, Ötvös Bence be, Nagy le. Karmester és csatár a pályán.

74. PERC ÉS SIMON A MÁSODIK LABDAÉRINTÉSÉBŐL GÓLT LŐ, Beridze passzol elé szépen, balról megindulva, SIMON KRISZTIÁN a levétel után jobbal a jobb alsóba lő 14-ről, kissé jobbról. 1–1!

73. perc Simon Krisztián be, Yahayának nagyon nem ment ma.

69. perc Camaj lő jobbal 27-ről a bal alsó sarok mellé.

67. PERC ITT A GÓL, DRITON CAMAJ jobbal a léc alá lövi 11-ről, középről Peteleu a jobb szélről jobbal, laposan visszagurított labdáját. 0–1!

66. perc Andrei Peteleu odarúg Vianának, sárga lap. És kettős ápolás.

63. perc Beridze elfut a balon Antonov indításával, keresztezi őt az ötös sarka előtt már Králik. Szép!

62. perc Bohdan Melnik be, Karabeljov le, Jasmin Mesanovic Gosztonyit, Matheus Leoni Hejt váltja.

59. perc Konét Nikola Mitrovics, Croizet-t Fernando Viana váltja.

58. perc Georgi Beridze be, Kastrati le. Védő helyett támadó!

58. perc Jaroslav Navrátil kap sárga lapot Croizet visszarántásáért.

56. perc Camaj jobb oldali szögletét 10-ről kapura fejeli Králik, a bal sarok előtt eléri a labdát a vetődő Pajovics, de ütközik közben Yahayával. Ápolás, Banai öltözik... de csere nincs.

53. perc Antonov ad be balról ballal egy szabadrúgást, Kone tízről a bal alsó mellé fejeli a labdát. Zlicsics szöglete a kapusé.

52. perc Nagy védés, kétszer is, Camaj nem lő Nagy passza után 11-ről egy csel után, a kivetődő Pajovics elüti előle a labdát, majd a kipattanóra is tigrisként ugrik, és eltolja azt Camaj lába elől.

50. perc Pauljevics emel 15-ről, kissé jobbról a jobb alsó mellé a 16-osra belépve, Kuusk remek indítását követően.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

A felsoroltak közül a Fehérvár, a Honvéd, illetve az Újpest kezdett két vereséggel, utóbbi egyetlen edzőmeccset sem játszott a télen, és sokáig új játékost sem igazolt, miközben voltak távozók, és az új vezetőedző, Milos Kruscsics is a téli felkészülés közben érkezett.

A debreceniek a Honvédhoz, a Ferencvároshoz és a Mezőkövesdhez és az Újpesthez hasonlóan kénytelen volt lemondani a télre tervezett külföldi edzőtábort.

A Puskás Akadémia és a Paks mellett a Kisvárda is elégedett lehet a téli felkészülésével, hiszen el tudott utazni a csapat a törökországi Sidébe, ahol három edzőmeccset is játszott, és talán ennek is köszönhető, hogy a Debrecen és a Honvéd ellen, két meccsen négy ponttal tudott rajtolni.

A labdarúgó NB I első két tavaszi fordulója után már látni, milyen hatásai vannak annak, hogy több klub téli felkészülési terve is teljesen felborult a koronavírusos megbetegedések miatt.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc
Antonov szöglete kapuscsemege.

43. perc Camajt nem veszi komolyan Kastrati, a szélső az ötös bal sarka elől, tízről a jobb alsó felé lő, de véd vetődve Pajovics. Kontra, Pauljevics beadását eléri a kivetődő Hotra a gólra éhes Yahaya elől.

40. perc Gosztonyi András letarolja a balon Kuuskot, sárga lap. Rátartott.

37. perc Mezőnyharc, majd áll a játék, mert Gosztonyi torkon csapta picit Kastratit légi párharc címén.

A 27 éves Zivzivadze 2020 szeptemberében került Székesfehérvárra, ahol az első évadjában 9 gólig jutott. A jelenleg is zajló idényben két gólt szerzett 12 bajnokin, de mindössze négyszer lehetett a kezdőcsapat tagja.

A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpest FC kivásárolja fehérvári szerződéséből a grúz válogatott Budu Zivzivadzét, az átigazolást hamarosan hivatalosan is bejelenthetik a klubok. A csatárt az Instagram oldalán, az egyik posztja alatt már köszöntötték is az Újpest szurkolói.

30. perc Camaj távoli ívelése kapuscsemege.

28. perc
Hej jobb oldali beadását nem fejeli 11-ről kapura Camaj, aztán szereli őt a rossz levétel után Pauljevics.

Hotra 21 éves, ukrán, ő is ma debütál a "Várda I-ben". Játszott korábban Ungváron és Lembergben is.

25. perc Ez sincs bent, Yahaya kavargat, a labda a felfutó Pauljevics elé pattan, aki egy higgadt csellel elküldi balra Králikot, ballal a bal alsó felé lő 11-ről, de Hotra vetődve megfogja a labdát!

22. percNavrátil kihagyja, kap egy jó passzt Csongvaitól, aki nem fejelt el egy kósza ívelést, Kuusk lemarad, a szélső az ötös bal sarka elől ballal a kapu bal alsó sarka mellé lő!

20. perc HOPP, Antonov jobb oldali beadását Csongvai hátára bokszolja Hotra, a labda ismét nem sokkal megy el a bal felső sarok mellett!

20. perc Croizet ballábas, 22 méteres szabadrúgását a sorfalban álló Králik nem sokkal blokkolja a bal felső sarok mellé.

A Cigánd neveltje 18 éves, most először játszik a várdai profik között!

19. perc Králik Péter kap sárga lapot Kone felrúgásáért.

19. perc Camaj megindul a bal szélen, Zlicsics ellövi jobbal a passzát a léc fölé középről, 23 méterről. Erősen hátradőlve.

17. perc Ennek ellenére Pauljevics beadása pocsék, ismét.

Nincsenek sokan, de rákezd most a hazai tábor.

13. perc Kastrati szereli a balon merész becsúszással Camajt.

10. perc Kone lő jobbal a 16-os előteréből a jobb alsó sarok mellé.

7. perc MELLÉ, Navrátil passzol jobbról jobbal az ötös bal sarka elé, Camaj jobbal 10-ről a jobb alsó mellé lő. Pajovics vetődve biztosított.

5. perc Croizet megindul, Zlicsics lerántja, sárga lap nincs.

3. perc Croizet nagyon kemény, Nagy nagyot bukfencezik.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak lila-fehér mezben és lila nadrágban, a vendégek tiszta pirosban.

„Szeretnénk továbbjutni a kupában is, és persze a bajnoki mérkőzésen is begyűjteni a három pontot – nyilatkozta a vendégek honlapján Erős Gábor vezetőedző, aki a szombati, Honvéd elleni bajnokit (3–2) pozitív koronavírustesztje miatt kénytelen volt kihagyni. – Azt nem mondom, hogy ugyanazzal a kezdő tizeneggyel vágunk majd neki mindkét mérkőzésnek, de azért ilyen a keretünk, hogy a fiatalok és a máskor kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is bizonyítási lehetőséghez jussanak. Az ő bevetésükre a keddi meccsen van nagyobb esély, aztán meglátjuk, pénteken milyen csapattal érkezünk Újpestre. Sajnálom, hogy Czérna Erik nem lehet ott a mérkőzésen, neki szerepet szántunk, ám megsérült, mielőbbi felépülést kívánunk neki ezúton is. Bárhogy is álljunk fel a kupamérkőzésre, a továbbjutásra igényt tartunk, hiszen szeretnénk minél tovább menetelni ebben a sorozatban. Tavaly ott voltunk az elődöntőben, a nagy lehetőségtől, a finálétól éppen az Újpest fosztott meg bennünket azzal, hogy az otthonunkban nyert egy nullra. Akinek része volt abban a mérkőzésben, azok közül mindenkinek jól esne, ha sikerülne visszavágni.”




Egy kis örökmérleg: 10 bajnoki, 5 újpesti és 3 várdai sikerrel, 13, ill. 9 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Kisvárdától az Újpesthez:

2021, Fernando Viana
Az Újpesttől a Kisvárdához:
2021, Németh Márk Németh
2019, Tischler Patrik, 45 000 euró

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól nincs sérült, a vendégektől Czérna, Rubus (ülőideg-gyulladás) és Szimovics (szívizomgyulladás) maródi.

Eltört Czérna Erik szárkapocscsontja.

„Eredetileg egy félidőt játszottam volna Tiszaújvárosban, pontosan azért, mert szó volt róla, hogy kedden Újpesten lehetőséghez jutok – idézi a kisvardafc.huCzérna Eriket. – Hét-nyolc percet kellett volna kibírnom… Arra emlékszem, hogy az ellenfél játékosával harcoltunk a labdáért, majd mindketten elestünk, ő a testsúlyával a lábamra, és már hallottam is a reccsenést, majd zsibbadni kezdett a bal lábam. Aztán be is dagadt a bokám, kihívtuk a mentőt, a miskolci kórházban pedig megállapították a szárkapocscsonttörést. Szerencsére nem mozdult el a csont, így nem kell műteni, bár ez ügyben kedden, a kontrollvizsgálat után leszünk okosabbak. Fekvőgipszet kaptam, amit hat hétig kell viselnem, nem tudom, hogyan fogom kibírni. Lelkileg megviselt az eset, többször elpityeregtem már magam, hiszen Tímár Krisztián szövetségi edző is dicsért a bosnyákok elleni két meccs után, esélyem lett volna a válogatottal kiutazni a február végi spanyolországi tornára, ahol a selejtező elitkörében szereplő keretbe is bejátszhattam volna magam. Közben szerettem volna bizonyítani az NB I-es csapatunkban is, ehhez képest most itthon, gipszben fekszem. Az ad reményt, hogy hátha nem kell műteni, és akkor a tavasz végére visszatérhetek a pályára.”

A kupacímvédő lila-fehérek egyelőre mérkőzést sem nyertek a télen kinevezett Milos Kruscsics vezetőedzővel, sőt két mérkőzésen még gólt sem szereztek, ellenben a Kisvárda Erős Gábor vezetőedző kinevezése, vagyis hét mérkőzés óta veretlen. Igaz ugyanakkor, hogy a fővárosban lejátszot t eddigi öt összecsapásuk közül az Újpest négyet is megnyert, szemben a Kisvárda egy sikerével.

Az Újpest és a Kisvárda Master Good néhány napon belül kétszer is találkozik egymással a Szusza Ferenc Stadionban, a keddi Magyar Kupa után péntek este a bajnokság 20. fordulójában is.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A ÚJPEST–KISVÁRDA MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik