A Mol Fehérvár öt góllal nyert Tiszaföldváron a Magyar Kupában

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 14:50
null
A Mol Fehérvár öt góllal nyert Tiszaföldváron (Fotó: Meder István)
A labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában az élvonalbeli Mol Fehérvár FC 5–0-ra nyert a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályú Tiszaföldvár VSE otthonában.

 

MAGYAR KUPA
6. FORDULÓ

TISZAFÖLDVÁR VSE (Jász-Nagykun-Szolnok I.)–MOL FEHÉRVÁR FC 0–5 (0–2)
Tiszaföldvár. Vezette: Antal P.
Tiszaföldvár: Gerhát – Szőke, Pataki, Medvegy, Burai, Budaházi – Orosz (Nagy R., 50.), Bódai, Borgulya (Aszódi, 70.), Balla (Pápai, 61.) – Ábel. Vezetőedző: Rétes Pál
Mol Fehérvár: Rockov – Bolla (Zeke, 70.), Vágó, Tóth A., Hangya – Pátkai, Kovács I. – Bamgboye, Géresi (Papp M., 70.), Evandro (Dinnyés, 81.) – Nikolics. Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Géresi (15.), Nikolics (33., 81. – az elsőt 11-esből), Evandro (66.), Papp M. (82.)
MESTERMÉRLEG
Rétes Pál:
– Mint ahogy az várható volt, óriási sebességbeli különbség volt a két csapat között. Mindezt nem lehetett jó mentalitással, harcossággal kiegyenlíteni. Az öt kapott gól nem fejezi ki hűen a felek közötti tudásbeli különbséget, de szerencsére kapusunk, Gerhát Dávid szenzációs védéseket mutatott be, teljesítménye megsüvegelendő. Ha nulla egynél bemegy a kapufáról befelé pattan a labda, még nagyobb tűz lett volna a fiúkban, és talán még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést. Összességében persze elégedett vagyok a játékosokkal, mivel mindent megtettek a pályán.
Márton Gábor: – Biztosan nagy élmény volt ez a mérkőzés a helyi csapat számára, de azért nagy elemzésekbe nem mennék bele. A célunk az volt, hogy a fiataloknak is lehetőséget adjunk, mivel a továbbjutás nem volt kérdéses. Persze örülök, hogy simán nyertünk, de ennél fontosabb, hogy azok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet voltak a pályán. Külön ki kell emelnem Géresi Krisztiánt, aki két és fél éves kihagyás után tért vissza. Értékes, tehetséges játékos, aki nagy jövő előtt áll.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Mol Fehérvár csütörtökön még Máltán, az Európa-liga-selejtezőben volt érdekelt – és jutott is tovább a Hibernians ellen –, vasárnap pedig már a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályú Tiszaföldvár VSE otthonában lépett pályára.

Márton Gábor csapata esélyeshez méltóan az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, így az első gólra nem is kellett sokat várni: a 15. percben Géresi Krisztián lőtte ki a bal felsőt sarkot 15 méterről. 0–1

Security Check Required

Ezt követően elsősorban a hazaiak kapusának védéseiről szólt a mérkőzés: Gerhát Dávid több nagy bravúrt is bemutatott, amikor pedig már ő is kiszolgáltatott helyzetben volt, a vendégjátékosok még a kaput sem találták el. A 22. percben a kihagyott helyzetek majdnem meg is bosszulták magukat, ám Ábel Péter ügyes emelése után a keresztléc kisegítette a fehérváriakat.

Az első félidő folytatásában a több ziccert is elhibázó Géresi harcolt ki egy tizenegyest, amelyet Nikolics Nemanja magabiztosan értékesített. 0–2

Security Check Required

A fordulás után megmaradt a fehérvári fölény, de az első félidőben látottnál kevesebb helyzetet dolgozott ki Márton Gábor csapata. Húsz perc elteltével aztán Evandro megrázta magát: előbb a lécet találta el, majd két perc múlva 17 méterről már kilőtte a kapu bal oldalát. 0–3

Security Check Required

A hajrára több fiatal is beállt a fehérvári együttesbe, amely az utolsó tíz percben még két gólt szerzett: előbb Nikolics köszönt be közelről (0–4), majd Papp Marcell lőtte ki a jobb alsó sarkot 17 méterről. 0–5

Security Check Required

A Mol Fehérvár 5–0-ra nyert, és könnyedén továbbjutott a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+1. perc: Véget ért a mérkőzés, a Mol Fehérvár 5–0-ra legyőzte a Tiszaföldvárat, és továbbjutott a következő körbe.

90+1. perc: Ziccer! Bamgboye ugrott ki ziccerben, de Gerhát bravúrral a labda útjába vetette magát, és védett.

90. perc: Egy perc a ráadás.

90. perc: Helyzet! Egy szépen felépített támadás végén Papp lőhetett 14 méterről, de nem találta el a kaput.

89.perc: Megint Papp próbálkozott a tizenhatos előteréből, de ezúttal nem találta el a kaput.

82. perc: GÓL! EZ IS BENT VAN! Papp Marcell nagyjából 16 méterről, jobbal lőtte ki a jobb alsót. 0–5

81. perc: cserélt a Fehérvár, Evandros helyére Dinnyés Olivér állt be.

81. perc: GÓL! OTT A NEGYEDIK! Bamgboye jobb oldali félmagas beadása után az üresen érkező Nikolics Nemanjáról pattant a kapuba a labda. 0–4

75. perc: Hangya Szilveszter lépett oda túlságosan is keményen Budaházinak, be is sárgult.

72. perc: Papp veszélyes lövése után egy védőről pattant szögletre a labda.

70. perc: Mind a két csapat cserélt, a hazaiaknál Borgulya helyére Aszódi Zoltán érkezett. A vendégek kettőt is változtattak, Géresit Papp Marcell, Bollát pedig Zeke Márió váltotta.

66. perc: GÓL! EZ MÁR BENT VAN! Evandro húzott balról befelé, majd nagyjából szemben a kapuval, 17 méterről jobbal lőtt, a labda pedig a kapu bal oldalában kötött ki. Gerhát belekapott az erős lövésbe, de nem tudta oldalra nyomni a labdát. 0–3

Security Check Required

64. perc: KAPUFA! Evandro a tizenhatos előteréből jobbal lőtt, a labda azonban a lécről kifelé pattant.

61. perc: A hazaiaknál Pápai János váltotta Balla Zalánt.

59. perc: Bamgboyét állították meg lesen.

58. perc: Borgulya távoli szabadrúgása után Rockov fogta meg a bal alsó sarok felé tartó labdát.

56. perc: Evandro bal oldali szöglete nem volt igazán veszélyes.

55. perc: Hangya bal oldali beadása után gerhát lábáról pattant szögletre a labda.

54. perc: Nikolicsot állították meg lesen.

51. perc: Hazai helyzet! Egy bal oldali beadás után a hosszú oldalon érkező Ábel éles szögből lőtt, Rockov viszont jól zárta a szöget, és lábbal védett.

50. perc: Cseréltek a hazaiak, Orosz Pált Nagy Richard Bánk váltotta.

49. perc: A kicsiben elvégzett szöglet után Evandro lőtte 16 méterről jóval a kapu fölé a labdát.

49. perc: Védés! Kovács próbálkozott egy lövéssel, de Gerhát ezt is védte.

46. perc: Bolla távoli lövése után Gerhát könnyedén védett.

Csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a vendégek kezdték a második félidőt.

Remek volt a hangulat Tiszaföldváron (Fotó: Meder István)
Remek volt a hangulat Tiszaföldváron (Fotó: Meder István)

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Nincs hosszabbítás, véget ért az első félidő, a szünetben a Fehérvár 2–0-ra vezet.

44. perc: Egy bal oldali beadás után Bamgboye közelről fejelhetett, de nem találta el a kaput.

43. perc: Bravúr! Egy jobbról érkező lapos passz után Nikolics 11 méterről lőtt, Gerhát azonban bravúrral szögletre tudta nyomni a labdát.

41. perc: Lehetőség! Géresi remek cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, majd az alapvonalról gurította vissza a labdát, amelyet Nikolics egy védőbe bombázott hét méterről.

40. perc: Evandro jobb oldali szöglete után Géresi csúsztatta oldalra a labdát.

40. perc: Bamgboye előtt adódott lehetőség, de a lövését blokkolták. Újabb szöglet következik.

39. perc: Kovács jobb oldali szöglete veszélytelen volt.

39. perc: Pátkai lövése után egy hazai játékosról pattant szögletre a labda.

Nikolics a gólja után (Fotó: Meder István)
Nikolics a gólja után (Fotó: Meder István)

33. perc: GÓL! BENT VAN A BÜNTETŐ! A labda mögé Nikolics Nemanja állt, és jobbal a kapu bal felső sarkába bombázott. 0–2

Security Check Required

32. perc: Orosz Pál egy sárga lapot is kapott.

32. perc: Tizenegyes a Fehérvárnak! A hazaiak nem tudtak felszabadítani, végül Orosz rúgta fel Géresit a tizenhatoson belül.

31. perc: Helyzet! Kovács a tizenhatoson belülre löbbölte a labdát, amelyet Nikolics levett, majd lekészített Bollának, aki hat méterről a kapu fölé bombázott.

30. perc: Burai László sárgult be, a megiramodó Kovácsot rúgta fel 35 méterre a kaputól.

28. perc: A bal oldali szöglet után egy fehérvári fejest blokkoltak, majd az ismétlést követően Gerhát fogta meg a labdát.

27. perc: Evandro jobb oldali szabadrúgása után Orosz fejelte szögletre a labdát.

25. perc: Hangya jobb oldali szabadrúgása veszélytelen volt.

23. perc: Újabb ziccer maradt ki! Bamgboye remekül készítette vissza a labdát jobbról, a második hullámban érkező Géresi senkitől sem zavartatva át is vehette, majd 11 méterről, jobbal a kapu fölé lőtt.

22. perc: KAPUFA! Ábel kapott remek indítást, lerázta magáról a védőjét, majd éles szögből Rockovot is átemelte, a labda azonban a keresztlécről kifelé pattant.

20. perc: Bravúr! Egy bal oldali beadás után Kovács 10 méterről, jobbal kapásból lőtt, Gerhát azonban bravúrral védett.

19. perc: Ábel jóval a kapu fölé küldte a szabadrúgást.

18. perc: Vágó borította fel teljesen feleslegesen Ábelt (a kapujából kilépő Rockov már tisztázott), így szabadrúgást kapott a Tiszaföldvár.

15. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A FEHÉRVÁR! Kovácsot szerelték a tizenhatoson belül, ám a labda éppen Géresi Krisztián elé pattant, ő pedig 15 méterről, ballal a kapu bal felső sarokba bombázott. 0–1

Security Check Required

12. perc: Bravúr! Kovács balról érkező beadása után egy berobbanó fehérvári játékos közelről, fejjel a kapu bal oldalát vette célba, Gerhát azonban nagyot védett.

9. perc: Szögletet harcolt ki a hazai együttes, a lelkes közönség legnagyobb örömére. A jobb oldali sarokrúgás után nem alakult ki helyzet a fehérvári kapu előtt.

8. perc: Mi maradt ki?! Egy jobb oldali lapos beadás után a második hullámban üresen érkező Géresi hét méterről, jobbal a kapu fölé lőtte a labdát.

6. perc: Bolla harcolt ki egy szögletet a jobb oldalon. Hangya jobb oldali sarokrúgása után a hazaiak elfejelték a labdát a tizenhatoson belülről.

4. perc: Géresi lőtt távolról, de a lapos, nem túl erős lövése után a labda elment a jobb oldali kapufa mellett.

3. perc: Védés! Nikolics 24 méterről küldött a kapura egy szabadrúgást, Gerhát azonban oldalra tudta nyomni a bal alsó sarok felé tartó labdát.

A hazaiak sárga-fehér, a vendégek kék-piros szerelésben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

Nagyjából 2000 néző van a helyszínen.

A továbbjutó a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé kerül be.

„A Vidi helyzetében nem lehet más az elvárás, egyértelműen azért utazunk Tiszaföldvárra, hogy megnyerjük a mérkőzést és továbbjussunk a következő körbe a Magyar Kupában. Szerencsére a máltai utat ki tudták pihenni a srácok. Elég mély a keretünk, vannak, akik pihenőt kaptak mára. De biztos vagyok benne, hogy akik itt vannak, meg fogják oldani a feladatot” – idézi Márton Gábor szavait a molfehervarfc.hu.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Tiszaföldvár VSE–Mol Fehérvár FC mérkőzés a Magyar Kupa 6. fordulójában. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik