K. B. 2022.06.01 21:32 Frissítve: 2022.06.01 21:39

Leverkusen: szerződtetnék a Fehérvár magyar tehetségét

A Mol Fehérvár FC 14 éves támadója, Szép Márton iránt komolyan érdeklődik a Bayer Leverkusen; a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő csapat három-négy havonta egyhetes programra hívja a fiatalt, aki eddig mindig élt is ezzel a lehetőséggel.

Szép Márton iránt komolyan érdeklődik a Bayer Leverkusen (Fotó: Mol Fehérvár FC)

 

„Úgy tudom, amikor még Győrben futballozott, már akkor szerette volna megszerezni a Leverkusen – noha szerződtetni még nem tudja, hiszen nem töltötte be a tizenhatodik életévét, Marci pedig jövő nyáron lesz ennyi idős. Azt kérte a Leverkusen, hogy addig néha menjen ki edzeni hozzájuk, és azért is esett ránk a játékos választása, mert megígértük neki, hogy mindenben támogatjuk, és eleget teszünk a Leverkusen kérésének” – nyilatkozta a Fehérvár utánpótlás-szakmai igazgatója, Simek Péter a klub honlapján közzétett videóban.

Szép Márton tavaly nyáron igazolt az ETO FC Győr utánpótlásából a Fejér megyei együttesbe. Elmondta, egyáltalán nem számított a német klub megkeresésére: „Jártak a meccseimre, megfigyeltek. Eleinte nagyon furcsa volt, nem akartam elhinni hogy megkeresett a Leverkusen.Negyedik alkalommal voltam náluk, szinte már olyan, mintha hazamennék. A környezetet is ismerem, nagyon barátságosak. Három-négyhavonta szoktak egy hétre meghívni, általában vasárnap utazom, és péntekig maradok. Ilyenkor edzéseken, felméréseken veszek részt, ismerkedem a játékosokkal és a szakmai stábbal.”

Simek Péter nagy potenciált lát fiatalban: „A korosztály egyik legnagyobb tehetsége. Támadó, kilences pozícióban remek teljesítményre képes, olyan képességei vannak, amelyeket nem lehet tanítani, például a góllövés – elképesztően jó százalékban használja ki a helyzeteit, és a mentalitása is hihetetlenül jó. Nagy öröm, hogy itt van nálunk, és bízunk abban, hogy rengeteget hallunk még róla.”

A nyilatkozatokról készült videót ITT tekintheti meg.

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..