Leonardóval húszpercenként szabálytalankodnak az ellenfelek

Vágólapra másolva!
2013.05.14. 14:26
null
Az a bizonyos becsúszás: Marek Strestík szabálytalansága Leonardóval szemben (Fotó: Belkovics Krisztián)
Leonardo, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros brazil támadója pályafutása során túl van már két súlyos sérülésen, de a vasárnap az ETO elleni idegenbeli bajnokin (1–0) szárkapocscsonttörést szenvedő légiósra újabb hosszú kényszerpihenő vár. Ricardo Moniz, az FTC vezetőedzője szerint a legkreatívabb játékosára szándékosan vadásznak az NB I-ben a védők – megvizsgáltuk, hogy milyen sűrűn szabálytalankodtak ellene az ellenfél futballistái.

 

„A Ferencváros számára Leo lábtörése drámai – ő a magyar bajnokság legkreatívabb játékosa. Lenyűgöző a hatékonysága, különösen azt figyelembe véve, hogy hosszú kihagyás után szállt be. Sajnos hetek óta vadásznak a lábára – most végzetes következményekkel..." – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz a Győr elleni, 1–0-ra elveszített vasárnapi bajnokit követően, miután brazil támadója megsérült.

„REMÉLEM, STRESTÍK BOLDOG ATTÓL, AMIT TETT”

„A labda már messze volt, amikor a játékos rossz szándékkal rám csúszott, és lehet, hogy ezzel véget vetett a karrieremnek. Szomorú vagyok az eset miatt, remélem ő boldog attól, amit tett" – osztotta meg Instagramján Leonardo.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Fradi új szerződést kínál a játékosnak, azonban az eset után kétséges, hogy Leonardo él-e a lehetőséggel.

A Magyar Labdarúgó-szövetség és az UEFA által is használt InStat Football elemzőrendszer statisztikái szerint Leonardo kilenc mérkőzésen összesen 681 percet töltött a pályán az NB I-ben, és ezeken a találkozókon 35-ször szabálytalankodtak ellene, ami azt jelenti, hogy 19.5 percenként állították meg szabálytalanul a tavasszal.

Csak viszonyításképpen: a legutóbbi kilenc meccsen Böde Dániellel 25-ször (ez a második legtöbb), Somáliával 21-szer, míg Stanley Aborah-val 20-szor szabálytalankodtak a Ferencvárosból.

Az, hogy mennyire védték Leonardo testi épségét a játékvezetők, nehéz megítélni, de az ellene elkövetett 35 szabálytalanság során mindössze négyszer kaptak sárga lapot az ellenfelek játékosai, és egyszer egyből piros lapot – utóbbi, vagyis Marek Strestík szabálytalan becsúszása nyomán szenvedett szárkapocscsonttörést a légiós.

A szabálytalan eszközök sokszor kifizetődőek, ugyanis a Leonardo ellen elkövetett és a Fradi javára megítélt szabálytalanságok után közvetlenül mindössze egyszer tudott csak büntetni a zöld-fehér együttes – érdekesség, hogy ekkor maga a sértett volt eredményes szabadrúgásból az MVM Pakssal szemben.

A legtöbb szabálytalanságot sorrendben a Haladás (kilenc), a DVTK (hét), a Honvéd, a Paks és a Győr (négy) labdarúgói követték el a 30 éves támadóval szemben.

Leonardónak a pályafutása során korábban is volt már súlyos sérülése, az Ajax játékosaként 2007-ben például keresztszalag-szakadás miatt kellett kilenc hónapot kihagynia. Most az előzetes jóslatok szerint öt hónapos kényszerpihenő vár majd rá.

LEONARDO SÉRÜLÉSÉVEL A NEMZETI SPORT HOLNAPI SZÁMA BŐVEBBEN IS FOGLALKOZIK!

LEONARDÓVAL SZEMBEN ELKÖVETETT SZABÁLYTALANSÁGOK
szabálytalanság száma sárga lapot érő piros lapot érő játékperc
Győri ETO 4 1 80
MVM Paks 4 2 63
Videoton 3 90
DVTK 7 90
Siófok 3 2 89
Haladás 9 90
Eger 1 76
Bp. Honvéd 4 90
Újpest 13
Össz.: 35 Össz.: 4 Össz.: 1 Össz.: 681
Forrás: mlsz.hu/InStat Football
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik