nemzetisport.hu 2014.06.13 13:59 Frissítve: 2014.12.12 02:53

Légiósok: Futács megegyezett a törökökkel, átment az orvosin

A Nemzeti Sport már áprilisban jelezte, Futács Márkó Törökországba szerződhet. Tegnap beszámoltunk arról, hogy a csatár menedzsere, Filipovics Vladan Törökországban egyeztet az élvonalban újonc Mersin Idmanyurdu csapatával. A Spor 33 török oldal híre szerint már meg is született az egyezség a felek között, a csatár a szerződéskötést megelőző kötelező orvosi vizsgálaton is megfelelt.

Futács orvosi vizsgálaton vett részt a török csapatnál (Fotó: spor33.com)

 

A Mersin mindenben megegyezett a magyar és a bolíviai csatárral, Futács Márkóval és Ricardo Pedriellel. Ma reggel a két játékos már át is esett a kötelező orvosi vizsgálaton – írja a spor33.com.

A török portál hozzáteszi, hogy a két játékos várhatóan még ma szerződést köt a klubbal.

A megállapodás részletei egyelőre nem ismertek. Mint ismeretes, Futács a 2013–2014-es szezonban a DVTK-ban futballozott a Leicester City kölcsönjátékosaként, de még egyéves szerződés kötötte az idő közben az angol élvonalba feljutó klubhoz, vagyis a törököknek az angolokkal is egyezségre kellett jutniuk.

A kivásárlási ára megközelítette a 100 millió forintot, ez pedig a jelek szerint túl soknak bizonyult a csatár iránt érdeklődő magyar kluboknak, a DVTK-nál és a Ferencvárosnál is szívesen látták volna.     

A 24 éves Futács az elmúlt szezonban 22 NB I-es meccsen kilenc gólt szerzett. Bekerült a magyar válogatottba, három meccsen szerepelt a nemzeti csapatban. Az idényben mutatott meggyőző teljesítményét jelzi, hogy olvasóink beválasztották az NSO csapatába, mint az élvonal legjobb csatárát.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Antal Botond (Kaposvár), Bori Gábor (MVM-Paks)
Távozott/távozhat: Mohamadou Abdouraman (kameruni, Nyíregyháza Spartacus?), Augusto Batioja (ecuadori ?), Futács Márkó (Leicester City, Anglia – kölcsönből vissza, onnan Mersin Idmanyurdu – Törökország), Gohér Gergő (?), Zoran Kosztics (szerb ?), Ivan Rados (horvát), Nenad Rajics (szerb ?), Vadász Viktor (?)
Kiszemeltek: Balázs Benjámin (Kaposvár), Bognár István (Mezőkövesd-Zsóry), Ivan Lovric (horvát, Bp. Honvéd), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Nagy I Gábor (Haladás), Németh Márió (Haladás), Georges Griffiths (elefántcsontparti, Lombard Pápa)

 

 

 

2020.11.22 23:00:46

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ami most történik velünk a honi labdarúgás világában, az tényleg maga a ragyogás, rivalda, ott lenni a Bajnokok Ligájában a Barcelona, a Juventus, a Dinamo Kijev legjobbjaival szemben, készülni a német, a francia, a portugál klasszisok ellen.

2020.11.22 15:48:24

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A két sokat hibázó csapat közül az nyert, amelyik sokkal jobban sáfárkodott az ellenfél védelmi hibáival.

2020.11.21 22:53:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.11.21 21:15:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mintha a tehetetlenség kötne béklyót a nemes szándékra.

2020.11.21 12:23:47

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Marcel Heister bombagólja döntötte el a mérkőzést, továbbra is kiesést jelentő helyen a kispestiek.