K. B. 2021.04.30 21:09 Frissítve: 2021.04.30 21:26

Koronavírus: szombattól visszatérhetnek a nézők a lelátókra – hivatalos!

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor pénteken bejelentette: koronavírus ellen immár négymillió embert oltottak be idehaza. Ez egyben azt jelenti, hogy a korábbi hírnek megfelelően szombattól látogathatóak a sportesemények a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. A tényt megragadva – a teljesség igénye nélkül – annak jártunk utána, lehetnek-e szurkolók a hazai élvonalbeli bajnokságok szombati eseményein.

Visszatérhet az élet a Groupama Arénába (Fotó: Árvai Károly, archív)

 

„4 millió. Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalán.

A hír egyben azt jelenti, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók szombattól jelen lehetnek a sporteseményeken – már amennyiben a házigazdák engedik azt. A labdarúgó NB I mindkét aznap esedékes mérkőzésére kilátogathatnak az érdeklődők: a Ferencvárosi TC otthonába a Mezőkövesd érkezik 19.30 órától, s ahogy a zöld-fehérek honlapja fogalmaz: „belépés 18 év felett, kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek az FTC utolsó hazai bajnokijára!”

 
Kézilabda: a férfiválogatott szombati meccse még zárt kapus

A közleményben egyúttal javasolják a kilátogatóknak a maszk használatát.Bár azoknak nem kötelező a maszk használata, akik védettségi igazolvánnyal belépnek a stadionba, mindenkinek javasoljuk, hogy továbbra is viseljen maszkot a Groupama Aréna területén” – írják.

A ZTE FC szintén beengedi védettségi igazolvánnyal a nézőket a Kisvárda elleni mérkőzésre, amely 17 órakor rajtol.

A Népligetben nemcsak a focicsapatnak, hanem a kézilabdázó hölgyeknek is lehet szurkolni az NB I-ben – szombaton a Siófok KC érkezik a fővárosba.

Érdeklődésünkre az MTK Budapest megerősítette, hogy egyelőre nem fogadnak látogatókat, szóval üres lelátók előtt lépnek pályára a Dunaújvárossal szemben.

Vízilabdában is hasonló a helyzet. Szolnokon és Pécsen például már előre bejelentették, hogy akármi lesz, zárt kapuk előtt játszanak az utolsó fordulóban. Az Euroliga buborékrendszerben marad, mint ahogyan a BL belgrádi nyolcas döntője is.

Korlátozott számban, de érkezhetnek nézők az első osztályú férfi kosárlabda-bajnokság szombati mérkőzéseire, tehát az elődöntő első összecsapásaira: ily módon a Falco KC Szombathely–Szedeák, valamint a Szolnoki Olaj–DEAC találkozót sem üres teremben játsszák.

Ahogyan a női élvonal aranycsatájának harmadik mérkőzését sem, amelyen a házigazda Sopron Basket ingyen engedi be szurkolóit az Atomerőmű–KSC Szekszárd elleni meccsre. A párharc állása 1–1.

2022.05.16 23:16:03

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY.Érvek szólnak mellettük – nem ellenérvek ellenük.

2022.05.15 22:46:05

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. S a gyors forgásba nagyszerű hajrája ellenére az MTK szédült bele.

2022.05.14 21:59:09

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Itt van ellenben ma délután az MTK–Debrecen és a Puskás Akadémia–Honvéd kettős párviadal. A Honvéd előnye két pont, az MTK-é a semmiből visszatért remény és a nyerhetőbb mérkőzés. Akárhogy is, egyiküknek alá kell szállnia.