K. B. 2021.04.30 21:09 Frissítve: 2021.04.30 21:26

Koronavírus: szombattól visszatérhetnek a nézők a lelátókra – hivatalos!

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor pénteken bejelentette: koronavírus ellen immár négymillió embert oltottak be idehaza. Ez egyben azt jelenti, hogy a korábbi hírnek megfelelően szombattól látogathatóak a sportesemények a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. A tényt megragadva – a teljesség igénye nélkül – annak jártunk utána, lehetnek-e szurkolók a hazai élvonalbeli bajnokságok szombati eseményein.

Visszatérhet az élet a Groupama Arénába (Fotó: Árvai Károly, archív)

 

„4 millió. Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalán.

A hír egyben azt jelenti, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók szombattól jelen lehetnek a sporteseményeken – már amennyiben a házigazdák engedik azt. A labdarúgó NB I mindkét aznap esedékes mérkőzésére kilátogathatnak az érdeklődők: a Ferencvárosi TC otthonába a Mezőkövesd érkezik 19.30 órától, s ahogy a zöld-fehérek honlapja fogalmaz: „belépés 18 év felett, kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek az FTC utolsó hazai bajnokijára!”

 
Kézilabda: a férfiválogatott szombati meccse még zárt kapus

A közleményben egyúttal javasolják a kilátogatóknak a maszk használatát.Bár azoknak nem kötelező a maszk használata, akik védettségi igazolvánnyal belépnek a stadionba, mindenkinek javasoljuk, hogy továbbra is viseljen maszkot a Groupama Aréna területén” – írják.

A ZTE FC szintén beengedi védettségi igazolvánnyal a nézőket a Kisvárda elleni mérkőzésre, amely 17 órakor rajtol.

A Népligetben nemcsak a focicsapatnak, hanem a kézilabdázó hölgyeknek is lehet szurkolni az NB I-ben – szombaton a Siófok KC érkezik a fővárosba.

Érdeklődésünkre az MTK Budapest megerősítette, hogy egyelőre nem fogadnak látogatókat, szóval üres lelátók előtt lépnek pályára a Dunaújvárossal szemben.

Vízilabdában is hasonló a helyzet. Szolnokon és Pécsen például már előre bejelentették, hogy akármi lesz, zárt kapuk előtt játszanak az utolsó fordulóban. Az Euroliga buborékrendszerben marad, mint ahogyan a BL belgrádi nyolcas döntője is.

Korlátozott számban, de érkezhetnek nézők az első osztályú férfi kosárlabda-bajnokság szombati mérkőzéseire, tehát az elődöntő első összecsapásaira: ily módon a Falco KC Szombathely–Szedeák, valamint a Szolnoki Olaj–DEAC találkozót sem üres teremben játsszák.

Ahogyan a női élvonal aranycsatájának harmadik mérkőzését sem, amelyen a házigazda Sopron Basket ingyen engedi be szurkolóit az Atomerőmű–KSC Szekszárd elleni meccsre. A párharc állása 1–1.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

2023.05.31 19:26:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Honvédra jutó milliárdokból a már hajléktalanmentes akadémiára is támaszkodva, a csodálatos új Bozsik Arénában rendre viszonylag sok szurkoló előtt futballozva kellett volna egy olyan aprócska sikert elérni, mint a bennmaradás.

2023.05.30 12:18:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.05.29 22:43:27

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Megköszönhetik a döntést Vad II Istvánnak, hiszen így van kire mutogatni a kiesés okán, mert ugyebár nálunk ez a legfontosabb. Azért is, mert meggyőződésem, hogy ha összejön a kispesti vezetés, a Fehérvár szerez gólt a Fáy utcában. Hogy miért? Ne kérdezzék. Maradjunk annyiban, hogy biztos vagyok benne.

Ajánló beállításra vár