S. T. J. 2019.08.24 23:01

Kopasz a lenyűgöző taktikájáról; Fucsovics: Nem akartam elhinni

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

Munkatársaink ott voltak az OTP Bank Liga 4. fordulójának valamennyi szombati mérkőzésén, így a Hidegkuti-stadionban is, ahol folytatódott a két együttes eddigi sorozata. A pályaválasztó Bp. Honvéd sorozatban a negyedik meccsét is elvesztette, hiába duplázott a visszatérő Davide Lanzafame, míg a DVSC zsinórban harmadszor is nyert. Hogy mi történt a Hungária körúton még, és persze a többi pályán, kiderül helyszíni beszámolóinkból.

Remekül rajtolt a férfi kézilabda NB I-ben a Telekom Veszprém, amely az előrehozott mérkőzésen 19 gól különbséggel nyert a Dabas ellen. A gárda új csapatkapitánya, Lékai Máté lapuknak elmondta, az első közös felkészülés David Davis edzővel olyan volt, amilyenre előzetesen számítottak, így jelentős hangsúlyt fektettek az erőnléti felkészítésre. A válogatott játékos arról is beszélt, hogy megtanulták, a lényegi kérdések tavasszal dőlnek el, de az őszt sem szabad lezserül venni.

Fantasztikus magyar sikert ünnepelhetett – és alaposan meg is ünnepelte – a Maty-éri pálya hatezer nézője. Az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Kopasz Bálint diadalmaskodott a legnagyobb presztízsűnek tartott számban, a K–1 1000 méteren, ráadásul lenyűgöző taktikával. Hogy mit gondol minderről a sportág első tokiói kvótása, és hogyan élte meg a versenyt edző-édesanyja, Demeter Irén, megtudhatják szegedi helyszíni riportunkból.

Munkatársunk New Yorkban, a US Open főtábláján lévő Fucsovics Mártont faggatta, aki az idén már ötödik alkalommal találkozik majd Nikoloz Baszilasvilivel. Az eddigi mérlege nem rossz, hiszen a négyből háromszor legyőzte grúz ellenfelét, de mégiscsak a világranglista 18. helyezettjéről van szó. „Elsőre nem akartam elhinni, hogy már megint ő” – mondta Fucsovics, aki arról is beszélt, hogy van lelkileg a sorozatban elszenvedett négy vereséget követően.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.

2021.01.23 14:03:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Oenning bemutatkozásán Bamgboye duplázott, majd Zivzivadze, Petrjak és Nikolics is betalált.