Z. A. 2020.01.21 09:14 Frissítve: 2020.01.23 02:46

Kisvárda: Felipével még nem bontottak szerződést, máshol nem játszhat

Nem zárható ki, hogy Felipe mégsem hagy fel a játékkal, igaz, a kisvárdai labdarúgócsapat volt kapusának egyelőre nincs módja máshova átigazolni. 

Révész Attila 2018-ban egyezett meg Felipével, de azóta a kapus jó teljesítménye ellenére kissé viharossá fordult a kapcsolat a felek, illetve a játékos és a Kisvárda FC között (Fotó: kisvardafc.hu)

 

Lehet, hogy mégsem fejezi be a pályafutását Felipe? A Kisvárdáról távozó brazil labdarúgó még a felkészülés kezdete előtt a szerződése felbontását kérte, mondván: nem tökéletes a térde, nem érzi olyan frissnek a testét, mint korábban, és 35 évesen szeretne a civil életére, a családjára összpontosítani.

NB I UTÁN HARMADOSZTÁLY?
 A Felipe-ügy kapcsán annyit nem árt hangsúlyozni, hogy a kapus korábban azt közölte, felhagy a profi, hivatásszerű futballal és azért a brazil harmadosztály nem jelent ugyanolyan professzionális, vagyis hivatásos bajnokságot, mint az NB I (még ha némi „aprópénzt" bizonyára kapna is a szolgálataiért). Ettől függetlenül , amíg a kisvárdai szerződése nem szűnt meg, nem igazolhat át máshová, amatőr csapathoz sem, és a kapus előéletét ismerve – tavaly nyáron engedély nélkül meghosszabbította a szabadságát, majd később egészségügyi okokra hivatkozott – persze az sem lenne meglepő, ha nyártól magasabb osztályban is feltűnne…

A légiós hangsúlyozta, nem akar eligazolni más klubhoz, ám mert meglátása szerint nem tudna azon a szinten teljesíteni, mint korábban, a befejezés mellett döntött. Csakhogy…

Közben Brazíliából olyan hír érkezett, hogy a kapus a helyi harmadosztályban szereplő Botafogo PB-nél – amely nem azonos az élvonalbeli Botafogo FR-rel – folytathatja: a globesporte.globo.com szerint már a szerződés feltételeiről tárgyalnak a felek. 

De vajon Kisvárdán miként reagáltak erre? 

„Ahogy korábban már említettem, Felipe kezdeményezte nálunk a szerződése felbontását, és bár ez folyamatban van, egyelőre nem történt meg – árulta el lapunknak Révész Attila sportigazgató. – Nekünk azt mondta, nem akar máshol futballozni. Ha esetleg meggondolta magát, és, mondjuk, a nyáron mégis a folytatás mellett dönt, tegye. Ha viszont már most tavasszal is játszani akarna – hangsúlyozom, erre egyelőre nincs lehetősége –, azt becsapásként fognám fel.” 

Noha Felipe távozása után a Kisvárdának maradt még két kapusa, a klub Zöldesi Illés és Mihai Minca mellé átigazolta Dombó Dávidot, és még az is előfordulhat, hogy szombaton éppen ő áll a kapuban korábbi csapata, a Mezőkövesd Zsóry ellen. A 26 esztendős kapus öt év után döntött a távozás mellett, és mert így Szappanos Péter mellett csak a 19 éves Fedinisinec Eduárd maradt kapusként a Mezőkövesd keretében, nem meglepő, hogy a kövesdiek szeretnének még erősíteni azon a poszton.  

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők:
Dombó Dávid (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Fernando Viana (brazil, Botev Plovdiv – Bulgária), Jelena Richárd (Kozármisleny FC), Nemanja Obradovics (szerb, FK Szpartak Szubotica – Szabadka, Szerbia), Szlobodan Szimovics (szerb, BATE – Fehéroroszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: – 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Anderson Pico (brazil), Felipe (brazil, visszavonul?), Hugo Seco (portugál, SC Farense – Portugália, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2021.03.03 13:24:00

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal vezetett, és ziccerek sorát szórakozta el a fehérvári csapat, majd ex-Vidi-játékos duplájával egyenlített a Paks!

2021.03.03 13:24:00

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A vendégkapus óriási meccset játszott, de a 90. percben egy megpattanó lövés kifogott rajta. A vége 2–0!

2021.03.03 13:24:00

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

11 meccs a bajnokságban vereség nélkül. A Zalaegerszeg nem tudta megnehezíteni a hazaiak dolgát.

2021.03.02 13:41:33

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A zöld-fehérek újabb lépést tettek a címvédés felé, az utolsó helyen álló DVTK-nak nagyon kellett volna a pont.

2021.03.02 13:41:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Balogh Norbert egy perc leforgása alatt duplázott, a kispestiek elmozdultak a kiesőzónából.