Honvéd: Testardi egy doppingvizsgálat után távozott?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.22. 07:53
Érdekes történettel állt elő egy genovai lap a nyáron kölcsönben az NB I-ben szereplő Honvédhoz igazoló, novemberben azonban hirtelen a Sampdoriához visszatérő Emanuele Testardiról.

„Hivatalosan családi problémák miatt költözött haza. Nem hivatalosan azonban úgy tudni, csinált egy csodálatos cselt, csak éppen nem a pályán és nem az ellenféllel szemben, hanem az öltözőben a doppingvizsgálókkal szemben – írja az Il Secolo XIX genovai napilap. – Szó szerint meglépett a kontrollról. Hogy mitől félt? Csak találgathatjuk. A gyanú szerint a Honvéd felbontotta a kölcsönszerződését, és mivel még két évig megállapodás köti a Sampdoriához, visszatér a bogliascói edzőbázisra."

A Nemzeti Sport az ügyben megkereste Tiszeker Ágnest, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjét, mit tudnak az esetről.

„Tény, novemberben járt a Magyar Antidopping Csoport a Budapest Honvédnál – mondta készséggel. – A vizsgálat során öt mintát vettünk, s kivétel nélkül mindegyik negatív eredménnyel zárult. Csak magyar játékosokat vizsgáltunk, s a futballisták együttműködtek velünk. Az UEFA, az Európai Labdarúgó-szövetség is tarthat ellenőrzést, de egyelőre nem kaptam értesítést arról, hogy ők jártak-e a kispesti csapatnál november óta. Ha ellenőriztek volna, s lett volna valami gond, mondjuk valaki nem jelenik meg a vizsgálaton vagy ellenszegül, arról már biztosan értesítettek volna."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik