P. T. 2022.01.26 09:34 Frissítve: 2022.01.26 11:23

Honvéd: összeállhat a topolyai csatárduó – NS-infó

Balogh Norbert Dunaszerdahelyre igazolhat, Szilágyi Vladimir a Honvédban futballozhat újra együtt Nenad Lukiccsal.     

Nenad Lukics (balra) és Szilágyi Vladimir rettegett páros volt a szerb élvonalban – vajon újra összeállnak? (Fotó: FKTSC)

 

A jelek szerint a nehezén már túl vannak Kispesten. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy jóval többen edzhetnek, mint ahányan nem – a Honvédnál január elején berobbanó koronavírus-járvány már csak egy-két játékost tart távol a foglalkozásoktól. Más lapra tartozik, hogy egyesek még nem végezhetnek teljes értékű edzésmunkát, így a szakmai stábnak fejtörést okozhat a csapat összeállítása a Gyirmót elleni hétvégi szezonnyitóra.

Valószínűsíthető, hogy Horváth Ferenc vezetőedző a szombati mérkőzésen nem számolhat Balogh Norberttel. A Nemzeti Sport elsőként írta meg a múlt héten, hogy a támadó még a téli átigazolási időszakban klubot válthat, a DAC érdeklődik iránta. A helyzet azóta „fokozódott”, Felvidékről származó információnk szerint a két klub vezetősége megállapodott, a Dunaszerdahelynek már csak a 25 éves labdarúgóval kell dűlőre jutnia. Lapunk úgy tudja, időközben Kazahsztánból is befutott egy csábító ajánlat, ám jelen állás szerint a DAC lesz a befutó.

Ha megy egy csatár, jöhet is egy: nem lenne meglepő, ha Szilágyi Vladimirral erősítene a Honvéd. Ha az NS értesülésének megfelelően valóban a 28 éves támadó szerződtetését jelentik be hamarosan a kispestiek, a Honvédnál is összeállhat a Nenad Lukics, Szilágyi páros, amely nemrégiben még topolyai színekben a szerb élvonal többi csapatát riogatta. Csupán a miheztartás végett: a 2019–2020-as idény végén a TSC két gólkirállyal dicsekedhetett, a 2021 júliusa óta már piros-feketében futballozó Lukics, illetve az előző évet a dél-koreai Gangwon FC-nél töltő Szilágyi egyaránt 16 gólt szerzett.

A Honvéd kedden még nem számolt be a 600 ezer euróra taksált, de szabadon igazolható csatár érkezéséről, arról ellenben igen, hogy a tavaszra csökkentette a bérletek árát – a belépők a hazai bajnoki, valamint Magyar Kupa-mérkőzésekre érvényesek, míg a nyolcaddöntőtől kezdve elővásárlási jogot biztosítanak az idegenbeli MK-meccsekre, továbbá az esetleges 2022-es nemzetközi kupatalálkozókra.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Marko Petkovics (szerb, Topolyai SC – Szerbia), Olekszandr Petruszenko (ukrán, FK Minaj – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Samuel Asamoah (ghánai, U Craiova – Románia), Szilágyi Vladimir (szerbiai, Topolyai SC – Szerbia)
Távozók: Eppel Márton (Diósgyőri VTK), Mohamed Mezgrani (belga-algériai, Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Talys Oliveira (brazil, NK Osijek – Horvátország, onnan Pafosz – Ciprus)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Balogh Norbert (érdeklődik iránta: DAC 1904 – Szlovákia), Zinédine Machach (francia)

2023.09.29 18:27:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az egész NB I elkezdett kapaszkodni felfelé, s ez nem érzés vagy vágy, hanem tény.

2023.09.29 13:10:58

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A felcsútiak a 88. percben 11-esből szerezték meg a vezetést, de a legvégén Spoljaric egyenlített.

2023.09.27 23:17:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sigér szerezte a mindent eldöntő találatot.

2023.09.27 23:07:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.09.27 18:00:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek szinte végigtámadták az egész meccset, végül Sigér gólja hozta meg a győzelmet.

Ajánló beállításra vár