CS. A. 2021.01.19 07:41 Frissítve: 2021.01.19 13:04

Honvéd: Nagy-igazolás a láthatáron; Dallasból jön kapus

A labdarúgó NB I tavaszi szezonja előtt több új játékos szerződtetését is bejelentheti a Budapest Honvéd.

 

Nagy Dominik (balra) október óta szabadon igazolható, egy ideig az MTK edzéseit látogatta (Fotó: mtkbudapest.hu)

 

A Bp. Honvéd megszerezheti a tízszeres válogatott Nagy Dominikot: a korábban Magyarországon a Kozármislenyben, a Pécsi MFC-ben és a Ferencvárosban is futballozó 25 éves futballista kedden írhatja alá szerződését a kispestiekhez.

A labdarúgó kemény időszakot tudhat maga mögött, 2020 januárjában került a Legia Warszawától fél évre kölcsönbe a görög Panathinaikoszhoz, s bár volt szó róla, hogy megvásárolják, sokallták az árát Athénban, így visszatért a Legiához. A lengyelek nem számítottak a játékosra, így tavaly októberben szerződést bontott, s hogy formában tartsa magát, az MTK Budapest edzéseit látogatta. Mérkőzéshiánnyal viszont küzdhet, hiszen legutóbb tavaly júniusban lépett pályára tétmérkőzésen (AEK Athén–Panathinaikosz 1–1).

Mint beszámoltunk róla, belső védő is érkezhet a klubhoz, az izraeli FC Asdod saját nevelésű hátvédje, Nir Bardea, akinek a klubja hivatalosan is megerősítette a 24 éves védő távozását. Az izraeli-román kettős állampolgárságú futballista szerződése nyáron jár le, a hírek  szerint három és fél évre írhat alá Kispesten. A védő ebben az idényben hat bajnokin lépett pályára (az Asdod az idényben eddig 14 bajnoki meccset játszott).

S még nincs vége: kapus is érkezhet a XIX. kerületbe, mégpedig az amerikai-mexikói Jesse González. A 25 éves játékos már Kispesten tartózkodik, hamarosan bejelenthetik a szerződtetését. A légiós legutóbb az MLS-ben szereplő Dallasban játszott, igaz, nem panaszkodhat meccstúlterhelésre, hiszen tavaly csupán két bajnokin kapott szerepet, augusztus óta nincs klubja.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Bőle Lukács (szabadon igazolhatóként, legutóbb a Ferencváros kölcsönjátékosaként ZTE FC)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nir Bardea (izraeli-román, FC Asdod – Izrael), Jesse González (amerikai-mexikói, klub nélküli, legutóbb FC Dallas – Egyesült Államok), Nagy Dominik (szabadon igazolható, legutóbb Legia Warszawa – Lengyelország), Erdei Gábor (III. Kerület),  
Távozók: Kálnoki-Kis Dávid (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2021.08.03 07:26:39

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

World Soccer: „Az előző idényben vergődő csapat átformálása az új edző, Lakat Károly érdeme.”

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.