CS. A. 2021.01.19 07:41 Frissítve: 2021.01.19 13:04

Honvéd: Nagy-igazolás a láthatáron; Dallasból jön kapus

A labdarúgó NB I tavaszi szezonja előtt több új játékos szerződtetését is bejelentheti a Budapest Honvéd.

 

Nagy Dominik (balra) október óta szabadon igazolható, egy ideig az MTK edzéseit látogatta (Fotó: mtkbudapest.hu)

 

A Bp. Honvéd megszerezheti a tízszeres válogatott Nagy Dominikot: a korábban Magyarországon a Kozármislenyben, a Pécsi MFC-ben és a Ferencvárosban is futballozó 25 éves futballista kedden írhatja alá szerződését a kispestiekhez.

A labdarúgó kemény időszakot tudhat maga mögött, 2020 januárjában került a Legia Warszawától fél évre kölcsönbe a görög Panathinaikoszhoz, s bár volt szó róla, hogy megvásárolják, sokallták az árát Athénban, így visszatért a Legiához. A lengyelek nem számítottak a játékosra, így tavaly októberben szerződést bontott, s hogy formában tartsa magát, az MTK Budapest edzéseit látogatta. Mérkőzéshiánnyal viszont küzdhet, hiszen legutóbb tavaly júniusban lépett pályára tétmérkőzésen (AEK Athén–Panathinaikosz 1–1).

Mint beszámoltunk róla, belső védő is érkezhet a klubhoz, az izraeli FC Asdod saját nevelésű hátvédje, Nir Bardea, akinek a klubja hivatalosan is megerősítette a 24 éves védő távozását. Az izraeli-román kettős állampolgárságú futballista szerződése nyáron jár le, a hírek  szerint három és fél évre írhat alá Kispesten. A védő ebben az idényben hat bajnokin lépett pályára (az Asdod az idényben eddig 14 bajnoki meccset játszott).

S még nincs vége: kapus is érkezhet a XIX. kerületbe, mégpedig az amerikai-mexikói Jesse González. A 25 éves játékos már Kispesten tartózkodik, hamarosan bejelenthetik a szerződtetését. A légiós legutóbb az MLS-ben szereplő Dallasban játszott, igaz, nem panaszkodhat meccstúlterhelésre, hiszen tavaly csupán két bajnokin kapott szerepet, augusztus óta nincs klubja.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Bőle Lukács (szabadon igazolhatóként, legutóbb a Ferencváros kölcsönjátékosaként ZTE FC)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nir Bardea (izraeli-román, FC Asdod – Izrael), Jesse González (amerikai-mexikói, klub nélküli, legutóbb FC Dallas – Egyesült Államok), Nagy Dominik (szabadon igazolható, legutóbb Legia Warszawa – Lengyelország), Erdei Gábor (III. Kerület),  
Távozók: Kálnoki-Kis Dávid (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.