Honvéd: koronavírus-fertőzésben elhunyt Isa Gábor, az akadémia edzője

Vágólapra másolva!
2021.03.29. 17:30
null
Isa Gábor (Fotó: honvedfc.hu)
Gyászol a Honvéd-család: 54 éves korában elhunyt Isa Gábor, a Magyar Futball Akadémia edzője – olvasható a kispesti klub hivatalos honlapjának hétfői közleményében.

 

Az MFA edzőjét két és fél hete vitték kórházba koronavírus-fertőzéssel, ahol négy nappal később lélegeztetőgépre került, s bár a múlt héten úgy tűnt, javulhat az állapota, élete legnagyobb meccsét elveszítette, és az orvosok küzdelme ellenére hétfőn örök nyugalomra lelt – írja a honvedfc.hu.

Isa Gábor Kispesten kezdett el futballozni, a Honvéd után az Építőkben és BKV Előrében játszott. Utóbbi együtteseknél indult az edzői karrierje, majd 2004 és 2008 között a Honvéd utánpótláscsapatainál dolgozott.

A következő öt évben a Vasas Kubala Akadémia utánpótlásedzője volt, aztán visszatért Kispestre, s a mostani volt a nyolcadik idénye az U15-ös csapat szakmai vezetőjeként.

Az UEFA A-licences végzettséggel rendelkező Isa Gábor négy bajnoki címet szerzett a piros-feketékkel, a 2014–2015-ös idényben veretlenül lett első, és a Nike-kupa döntőjébe is bekerült a többek között Szendrei Norberttel, Schön Szabolccsal és Szerető Krisztoferrel felálló Honvéddal.

A bajnoki aranyérmek megszerzése mellett több nemzetközi tornán is sikereket ért el a kispesti korosztályos csapatokkal, és volt az év edzője is a Magyar Futball Akadémián – olvasható a klub megemlékezésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik