K. T. I. 2022.05.19 09:53 Frissítve: 2022.05.19 11:09

Honvéd: hat-nyolc játékostól is elköszönne a klubvezetés

Óriási jövés-menés lehet nyáron a Budapest Honvéd öltözőjében. Az NB I-es tagságát a 2021–2022-es idény utolsó fordulójában biztosító kispesti csapatnál 12 játékos szerződése fut ki júniusban – értesült a Nemzeti Sport. Eközben Mendelényi Dániel társtulajdonos a honvedfc.hu-nak arról beszélt: hat-nyolc futballistától biztosan búcsúznak. 

Mendelényi Dániel hat-nyolc játékos távozását vetítette előre (Fotó: Balogh Dávid)

 

„Azoktól a játékosoktól, akiken azt láttam, azt láttuk, hogy nem képesek magukat odatenni, azoktól megválunk, hat-nyolc futballistától biztosan búcsúzunk” – jelentette ki Mendelényi a Honvéd hivatalos honlapján.

A nyilatkozat összecseng a Nemzeti Sport információival is, igaz, lapunk úgy tudja, akár ennél is nagyobb jövés-menés lehet a Bozsik-stadionban: jelen állás szerint ugyanis 12 futballista szerződése is kifut.

A lejáró szerződésű futballisták közül kölcsönös elégedettség esetén egyéves opcióval Bőle Lukács, Aldi Doka, Dejan Drazsics, Mohammed Kadiri, Nagy Gergő, Dusan Pantelics, Tamás Krisztián és Zsótér Donát hosszabbíthat még; Baráth Botond, Ivan Lovric, Boubacar Traoré és Tomás Tujvel szerződése azonban nem tartalmaz ilyen opciót.

„Aki bejön a Bozsik Arénába, legyen a füvön, a betonon, vagy bárhol, annak az utolsó sípszóig a klubért kell küzdenie és aztán a végén mindenki kinyilváníthatja a véleményét a saját vérmérséklete szerint” – tette hozzá Mendelényi, aki jelezte, a klub szakmai irányításán belül is jelentős változások lesznek.

Ennek egyik első lépése a másodedző, Djordje Kamber búcsúja lehet, akinek június 30-án szintén kifut a szerződése.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérhetnek: Balogh Norbert (DAC – Szlovákia)Bocskay Bertalan (Topolya – Szerbia), Horváth András (Budafok), Horváth Milán (Siófok), Kocsis Dominik (DVTK), László Dávid (Budafok), Soltész Dominik (DVSC), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Baráth Botond (lejár a szerződése), Ivan Lovric (horvát, lejár a szerződése),Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése), Tomás Tujvel (szlovák, lejár a szerződése)

 

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.