Honvéd: hat-nyolc játékostól is elköszönne a klubvezetés

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 09:53
null
Mendelényi Dániel hat-nyolc játékos távozását vetítette előre (Fotó: Balogh Dávid)
Óriási jövés-menés lehet nyáron a Budapest Honvéd öltözőjében. Az NB I-es tagságát a 2021–2022-es idény utolsó fordulójában biztosító kispesti csapatnál 12 játékos szerződése fut ki júniusban – értesült a Nemzeti Sport. Eközben Mendelényi Dániel társtulajdonos a honvedfc.hu-nak arról beszélt: hat-nyolc futballistától biztosan búcsúznak. 


„Azoktól a játékosoktól, akiken azt láttam, azt láttuk, hogy nem képesek magukat odatenni, azoktól megválunk, hat-nyolc futballistától biztosan búcsúzunk” – jelentette ki Mendelényi a Honvéd hivatalos honlapján.

A nyilatkozat összecseng a Nemzeti Sport információival is, igaz, lapunk úgy tudja, akár ennél is nagyobb jövés-menés lehet a Bozsik-stadionban: jelen állás szerint ugyanis 12 futballista szerződése is kifut.

A lejáró szerződésű futballisták közül kölcsönös elégedettség esetén egyéves opcióval Bőle Lukács, Aldi Doka, Dejan Drazsics, Mohammed Kadiri, Nagy Gergő, Dusan Pantelics, Tamás Krisztián és Zsótér Donát hosszabbíthat még; Baráth Botond, Ivan Lovric, Boubacar Traoré és Tomás Tujvel szerződése azonban nem tartalmaz ilyen opciót.

„Aki bejön a Bozsik Arénába, legyen a füvön, a betonon, vagy bárhol, annak az utolsó sípszóig a klubért kell küzdenie és aztán a végén mindenki kinyilváníthatja a véleményét a saját vérmérséklete szerint” – tette hozzá Mendelényi, aki jelezte, a klub szakmai irányításán belül is jelentős változások lesznek.

Ennek egyik első lépése a másodedző, Djordje Kamber búcsúja lehet, akinek június 30-án szintén kifut a szerződése.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérhetnek: Balogh Norbert (DAC – Szlovákia),Bocskay Bertalan(Topolya – Szerbia),Horváth András (Budafok), Horváth Milán (Siófok),Kocsis Dominik (DVTK), László Dávid (Budafok), Soltész Dominik (DVSC), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Baráth Botond (lejár a szerződése), Ivan Lovric (horvát, lejár a szerződése),Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése), Tomás Tujvel (szlovák, lejár a szerződése)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik