Honvéd: Eppel és egy debreceni aláírhat, Lanzafame távozhat

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 08:04
null
Davide Lanzafaméra még vár egy beszélgetés Bódog Tamás vezetőedzővel (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Izgalmas napok várnak a kispestiekre: a Honvéd labdarúgócsapatánál Eppel Márton és Davide Lanzafame jövője hamarosan eldől.

 

A vasárnapi szabadnap után hétfőn két edzéssel indította a hetet a Bp. Honvéd. Mindkét gyakorláson részt vett Eppel Márton, aki egyelőre vendégként látogatja a Temesvár utcai edzőközpontot, de előfordulhat, hogy hamarosan változik a „státusza”. A nyolcszoros válogatott támadó múlt héten kért edzéslehetőséget korábbi csapatától, és miután meg is kapta, kedd óta készül Kispesten. Értesülésünk szerint nem zárható ki, hogy a piros-feketékkel 2017-ben bajnoki címet nyerő, az idényt gólkirályként záró támadó a kazah Kajrat Almatinál, majd a belga Cercle Bruges-nél töltött két év után visszatér a Honvédhoz – egy biztos, a XIX. kerületben boldogan fogadnák.

Annál is inkább szükség lehet egy csatárra, mert Davide Lanzafame – mint azt korábban jeleztük –alighanem távozik. Az olasz légiós az előző heti edzéseket a vezetőség engedélyével kihagyta, ugyanakkor a Honvéd múlt szerdai sajtótájékoztatóján Bódog Tamás vezetőedző nem titkolta, szeretne vele egyeztetni. Hétfőn kerestük a klubot ez ügyben, azt a tájékoztatást kaptuk, egy-két napon belül kiderül, hogyan alakul Lanzafame sorsa. Hamarosan egy kapus érkezését is bejelenthetik a kispestiek, méghozzá egy ismerős kapusét. Nagy Sándor 2016-ban már a Honvéd játékosa volt, és a hírek szerint jó esély van rá, hogy Debrecenből visszatér a fővárosba.

A csapat viszont „elköltözik” tíz napra. Szerdától Győrben edzőtáboroznak a kispestiek, az ETO-park lakói lesznek. Igaz, útban Győr felé tesznek egy kis kitérőt: első nyári edzőmeccsüket az FC Ajka otthonában vívják meg. Győrben további két felkészülési mérkőzés vár rájuk, július 25-én a Zsolna, 29-én a BFC Siófok ellen játszanak, hogy aztán augusztus 1-jén már a Magyar Futball Akadémián fogadják a Paksot – az ajkai kivételével az összes meccs zárt kapus lesz.

Az augusztus 15-i felcsúti bajnoki rajtot megelőző utolsó edzőmérkőzést a remények szerint már a helyszínen nézhetik meg a szurkolók. Úgy tudjuk, a kispesti vezetők gőzerővel dolgoznak, hogy egy neves külföldi csapatot hozzanak Budapestre. Ami elmondható Eppel Márton, Davide Lanzafame, valamint Nagy Sándor jövője kapcsán, a szóban forgó meccsre is igaz – napokon belül többet tudunk.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Kesztyűs Barna (Paksi FC, kölcsön után végleg), Davide Lanzafame (olasz, Ferencváros, kölcsön után végleg), Tamás Krisztián (Mol Fehérvár, legutóbb kölcsönben ZTE FC), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás), Zsótér Donát (Újpest FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Herjeczki Kristóf (Gyirmót FC Győr, ?), Lukács Dániel (Tiszakécske), Májer Milán (Gyirmót, ?), Temesvári Attila (Tiszakécske, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Eppel Márton (Cercle Bruges – Belgium, szabadon igazolható), Nagy Sándor (DVSC)
Távozók: Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható), Macdonald Niba (kameruni), Levkovich Robi (magyar-izraeli)
Kölcsönbe távozók: Irimiás Gergő
(FC Ajka), Kovács Nikolasz (FC Ajka, ismét kölcsönbe), Tóth Péter (FC Ajka),Tömösvári Bálint (győri kölcsön után BFC Siófok), Zvara Levente (FC Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mayron George (Costa Rica-i, FC Midtjylland – Dánia), Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Davide Lanzafame (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik