Honvéd: Csábi jó ember, de nagyon rossz edző - Cordella

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.08. 19:37
null
Fabio Cordella válaszolt Csábi Józsefnek (Fotó: NS-archív)
Fabio Cordella, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd nemzetközi igazgatója a Nemzeti Sport Online-on reagált Csábi József nyilatkozatára, amelyben a menesztett szakember azt mondta, az olasz vezető rossz irányba tereli a klubot.

 

„MICCOLIT NÁLUNK VÁRJA EGY MEZ”
Fabio Cordella – megerősítve a vasárnap esti olasz sajtóhíreket – elismerte, hogy változatlanul szívesen foglalkoztatnák a Leccénél szakítás előtt álló rutinos olasz támadót, Fabrizio Miccolit.

„Igen, megerősítem azt, amit már én is régebben mondtam: Fabrizióval remek a kapcsolatunk, barátok vagyunk, tisztában vagyok azzal, hogy mi történik most vele a Leccénél – nyilatkozta Cordella a colpoditaccoweb.it honlapnak. – Ismételni tudom magam: a Bp. Honvédnál várja egy mez Miccolit. Ő viszont még nem rendezte le a függőben lévő dolgait a Leccével, amennyiben ott megoldódott minden, akkor tudunk vele megállapodni. Már többször olvashattunk arról a hírekben, hogy közel állunk hozzá, de ebben a kérdésben neki kell döntenie. Leginkább arról, hogy eljön hozzánk, vagy esetleg visszavonul.”

„Először is, tavaly júniusban találkoztam Csábi Józseffel, aki számomra az első számú választás volt a magyar edzők közül. Ha az lett volna a feladatom, hogy válasszak egy magyar trénert, akkor rá szavaztam volna. Eddig szimpatikus embert ismertem meg benne. Nyáron Hemingway úr nem akart magyar vezetőedzőt szerződtetni, így esett a választás Pietro Vierchowodra" – kezdte Fabio Cordella a Nemzeti Sport Online-nak.

„Másodszor, nem én rúgtam ki Csábit, hanem az eredményei. Pietro távozása után két pontot szereztünk vele. A menesztésről a tulajdonos döntött, de egyetértek vele. Kedvelem Csábit mint embert, de edzőként nem szimpatizálok vele, mivel nem tartom jó trénernek. Ezt eddig soha nem mondtam nyilvánosan, ám mivel most megtámadott, reagálnom kell, és az az igazság, hogy hiába tartom jó embernek, szerintem nagyon rossz edző. A kirúgásáról mégsem én döntöttem" – folytatta a nemzetközi igazgató.

„Hemingway úr elmondta, edzőt akar váltani, de nem akarta visszahívni Vierchowodot, ezért jeleztem neki, hogy Marco Rossit meg tudom kérdezni, visszatérne-e. Rossi nagyon jó edző, és bár követett el hibákat a múltban, kiváló szakember" – zárta Fabio Cordella.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik