D. S. B. 2022.06.13 15:51

Honvéd: Baráth és Nagy Gergő is távozik – hivatalos

A Budapest Honvéd hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik az együttestől két saját nevelésű játékosa, Baráth Botond és Nagy Gergő is, akik más klubnál folytatják karrierjüket, miután a klub nem hosszabbít velük szerződést.

Baráth Botond 188 meccs után búcsúzik a Honvédtól (Fotó: Török Attila)

A tizenegyszeres magyar válogatott védő, Baráth Botond 2008 februárjában igazolt a Magyar Futball Akadémiára, majd 20 esztendősen, 2012 augusztusában mutatkozott be az OTP Bank Ligában, ahol összesen 188 mérkőzést játszott és tagja volt a 2016-17-es idényben bajnoki címet szerző csapatnak.

Baráth ezt követően az amerikai Sporting Kansas Cityhez igazolt, de az elmúlt két évben ismét Kispesten futballozott. A mögöttünk hagyott idényben az NB I-ben kezdőként 12-szer, csereként háromszor lépett pályára.

A legutóbbi kiírásban kilencedik helyen végző Honvéd bejelentette, hogy távozik a gyulai születésű Nagy Gergő is a piros-feketéktől. A középpályás még 2007-ben érkezett a Honvédhoz, melynél három évvel később, mindössze 17 évesen debütált az NB I-ben, majd még további 217 mérkőzésen lépett pályára, s ezzel csúcstartó a Magyar Futball Akadémia növendékei között. Nagy Gergő a 2021-22-es idényben kezdőként 15-ször, csereként 11-szer lépett pályára a Honvédban.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan (Topolyai SC – Szerbia), Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok), Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Baráth Botond (lejár a szerződése), Nagy Gergő (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bőle Lukács, Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése), Zsótér Donát

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.