Gyerekkori álma vált valóra Szakmáry Grétának; Orth György pechsorozata

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 23:11
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

• Gyerekkori álma vált valóra azzal Szakmáry Grétának, hogy az olasz bajnokságban röplabdázhat: a következő idényt a Cuneo Granda Volleyban kezdi meg. Lapunknak elmondta, kapott már korábban néhány ajánlatot az olasz élvonalból, azonban mivel azok alacsonyabban rangsorolt együttesektől érkeztek, menedzserével, Constantino Tontarellivel egyeztetve úgy határozott, hogy a német Schwerinnél marad. Később ez jó döntésnek bizonyult, hiszen – a lépcsőfokokat bejárva – így tudott utána a török Aydinban játszani, majd a következő évadtól a Cuneóhoz igazolni. Új klubjához az Eb-selejtező után, szeptemberben csatlakozik
• Gyerekkori álma vált valóra azzal Szakmáry Grétának, hogy az olasz bajnokságban röplabdázhat: a következő idényt a Cuneo Granda Volleyban kezdi meg.
Lapunknak elmondta, kapott már korábban néhány ajánlatot az olasz élvonalból, azonban mivel azok alacsonyabban rangsorolt együttesektől érkeztek, menedzserével, Constantino Tontarellivel egyeztetve úgy határozott, hogy a német Schwerinnél marad. Később ez jó döntésnek bizonyult, hiszen – a lépcsőfokokat bejárva – így tudott utána a török Aydinban játszani, majd a következő évadtól a Cuneóhoz igazolni. Új klubjához az Eb-selejtező után, szeptemberben csatlakozik

• A brit Joseph Choongot, aki a tokiói olimpián a férfi öttusázók mezőnyében a dobogó felső fokára állhatott, a legtöbb versenyzőhöz hasonlóan sokkolta a lovaglás lecseréléséről szóló döntés, ezért sportolótársaival megalapította a Pentathlon United, vagyis az Egyesült Öttusa elnevezésű mozgalmat, hogy megmentse a versenyszámot. A szervezet tevékenységéről az albenai világkupaversenyen beszélt a Nemzeti Sportnak. Elmondta: a szabályai az elmúlt húsz évben – vagy még hosszabb ideje – nem változtak, miközben a sportolók biztonsága és az állatok jólléte iránti igény megnőtt, fontosabbá vált. A szemléletmód fejlődött, de az öttusa nem tartotta ezzel a lépést.

• Kollektív futballemlékezetünk nem tart számon más sérülést Orth Györggyel kapcsolatban, csak Hans Tandler bestiális mészárlását, amely Bécsben az MTK–Amateure barátságos mérkőzésen történt, s amelynek nyomán kiugrott, deformálódott a kék-fehérek klasszisának bal térde, szakadtak a tokszalagjai s a porc is levált. Pedig lenne mit felsorolnunk, a csatár ugyanis csaknem tucatnyi alkalommal dőlt ki, vált hosszabb-rövidebb időre harcképtelenné a 1925-ös balesete előtt, s azt követően is többször kényszerült pihenőre. A magyar sajtóban a húszas évek Peléjeként emlegetett Orth György pechsorozatáról Népsport mellékletünkben olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik