S. T. J. 2022.05.15 23:11 Frissítve: 2022.05.15 23:17

Gyerekkori álma vált valóra Szakmáry Grétának; Orth György pechsorozata

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

• Gyerekkori álma vált valóra azzal Szakmáry Grétának, hogy az olasz bajnokságban röplabdázhat: a következő idényt a Cuneo Granda Volleyban kezdi meg. Lapunknak elmondta, kapott már korábban néhány ajánlatot az olasz élvonalból, azonban mivel azok alacsonyabban rangsorolt együttesektől érkeztek, menedzserével, Constantino Tontarellivel egyeztetve úgy határozott, hogy a német Schwerinnél marad. Később ez jó döntésnek bizonyult, hiszen – a lépcsőfokokat bejárva – így tudott utána a török Aydinban játszani, majd a következő évadtól a Cuneóhoz igazolni. Új klubjához az Eb-selejtező után, szeptemberben csatlakozik

• A brit Joseph Choongot, aki a tokiói olimpián a férfi öttusázók mezőnyében a dobogó felső fokára állhatott, a legtöbb versenyzőhöz hasonlóan sokkolta a lovaglás lecseréléséről szóló döntés, ezért sportolótársaival megalapította a Pentathlon United, vagyis az Egyesült Öttusa elnevezésű mozgalmat, hogy megmentse a versenyszámot. A szervezet tevékenységéről az albenai világkupaversenyen beszélt a Nemzeti Sportnak. Elmondta: a szabályai az elmúlt húsz évben – vagy még hosszabb ideje – nem változtak, miközben a sportolók biztonsága és az állatok jólléte iránti igény megnőtt, fontosabbá vált. A szemléletmód fejlődött, de az öttusa nem tartotta ezzel a lépést.

• Kollektív futballemlékezetünk nem tart számon más sérülést Orth Györggyel kapcsolatban, csak Hans Tandler bestiális mészárlását, amely Bécsben az MTK–Amateure barátságos mérkőzésen történt, s amelynek nyomán kiugrott, deformálódott a kék-fehérek klasszisának bal térde, szakadtak a tokszalagjai s a porc is levált. Pedig lenne mit felsorolnunk, a csatár ugyanis csaknem tucatnyi alkalommal dőlt ki, vált hosszabb-rövidebb időre harcképtelenné a 1925-ös balesete előtt, s azt követően is többször kényszerült pihenőre. A magyar sajtóban a húszas évek Peléjeként emlegetett Orth György pechsorozatáról Népsport mellékletünkben olvashatnak.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.