H. Á.
2023.05.25 21:21 Frissítve: 2023.05.29 21:16

Futsal NB I: a Haladás nyerte a döntő első összecsapását

A futsal NB I bajnoki döntőjének első mérkőzésén a taktikusabban játszó Berettyóújfalu a meccs nagy részében vezetett a Haladás otthonában, hosszabbítás után mégis a vendéglátók nyerték meg a találkozót 5–4-re.

Vas Ádám (zöldben) óriási gólt lőtt (Fotó: Cseh Gábor / Vas Népe)

 

A futsal NB I rájátszásában a bajnoki döntőt a papírformának megfelelően az alapszakaszt első helyen befejező Haladás és a mögötte záró Berettyóújfalu vívja egymással. Az egyik fél második győzelméig tartó finálé első meccsén a Haladás volt az első félidőben az aktívabb, mégis a Berettyóújfalu szerzett vezetést  Matheus gólra váltott büntetőjével a szünet előtt két perccel. A Haladás viszont még a szünet előtt egyenlített, Sipos Gergő vett mellre egy hosszú felívelést, aztán fordulásból, szép mozdulattal a jobb alsó sarokba bombázott – a labda mindössze három tizedmásodperccel a dudaszó előtt szelte át a gólvonalat.

A második félidő elején ismét előnybe került a Berettyó, Matheus ezúttal előkészítőként jeleskedett, Iszák Dominikot hozta ziccerbe, amit ő nem is rontott el. A folytatásban a továbbra is a labdát jóval többet birtokló Haladás volt fölényben, amit jelzett Luiggi Longo kapufája, s egy perccel később már az egyenlítés is sikerült, a brazil távoli lövése már pontosabb volt (2–2). A hajrában a brazilok gólpárbaja folytatódott, Matheus második góljára a szintén duplázó Longo válaszolt gyorsan, s mivel több gól már nem esett, a döntés a ráadásra maradt.

Ebben pedig – a meccs során először – Vas Ádám remek kapáslövésével hamar előnybe került a Haladás, majd gyors akció végén Kovács Máté is feliratkozott a gólszerzők közé, ezzel kettővel elléptek a hazaiak. Két perccel a hosszabbítás első félidejének a vége előtt Matheus triplázás helyett elrontotta a második büntetőjét, ám 45 másodperccel a vége előtt Nagy Imre szépített.

A ráadás második játékrészében gól már nem esett, így a döntő nyitó felvonása szombathelyi sikerrel zárult. 5–4

FUTSAL NB I
RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
Haladás VSE–Berettyóújfalu 5–4
(Longo 2, Sipos G., Vas Á., Kovács M., ill. Matheus 2, Iszák, Nagy I.) – hosszabbítás után

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

2023.05.31 19:26:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Honvédra jutó milliárdokból a már hajléktalanmentes akadémiára is támaszkodva, a csodálatos új Bozsik Arénában rendre viszonylag sok szurkoló előtt futballozva kellett volna egy olyan aprócska sikert elérni, mint a bennmaradás.

2023.05.30 12:18:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.05.29 22:43:27

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Megköszönhetik a döntést Vad II Istvánnak, hiszen így van kire mutogatni a kiesés okán, mert ugyebár nálunk ez a legfontosabb. Azért is, mert meggyőződésem, hogy ha összejön a kispesti vezetés, a Fehérvár szerez gólt a Fáy utcában. Hogy miért? Ne kérdezzék. Maradjunk annyiban, hogy biztos vagyok benne.

2023.05.29 22:47:19

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kecskeméti vezetőedző, Szabó István munkája sok tekintetben a Mestert idézi.

Ajánló beállításra vár