B. L. 2021.06.10 19:59 Frissítve: 2021.06.10 20:50

Futsal: Homlok Zsolt szerint a beépülő fiatalok nagy részt vállaltak a Haladás sikeréből

A Haladás első bajnoki címének örülhet, Homlok Zsolt társadalmi elnök szerint a beépülő fiatalok nagy részt vállaltak a sikerből.

Hende Csaba országgyűlési képviselő (balról), Homlok Zsolt, a HVSE elnöke és Nemény András polgármester üdvözli a játékosokat (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)

 

A Haladás futsalcsapatának szerdai sikere klubtörténeti jelentőségű, mert a 2010-ben alapított szakosztály az egyesület százkét éves fennállásának első, csapatszinten elhódított bajnoki aranyérmét nyerte meg. Az amatőr kezdeményezésből induló gárda egy évtized alatt ért fel a sportág hazai csúcsára, a Berettyóújfalu legyőzéséig (a három nyert találkozóig tartó fináléban 3–1) hosszú út vezetett.

„Szisztematikus, kemény munkával jutottunk el odáig, hogy a srácok új aranyoldalt írjanak a klub históriáskönyvébe azáltal, hogy megszerezték az egyesület első bajnoki címét – nyilatkozta lapunknak Homlok Zsolt, a Haladás VSE társadalmi elnöke. – Amikor két éve megkezdtük a közös munkát Juan Ramón Calvo Rodriguez vezetőedzővel, azt tűztük ki célul, hogy megnyerjük a bajnokságot, mindemellett idényenként egy-egy fiatal is beépüljön a csapatba. Elmondható, a mester mindkét fronton sikerrel járt, utóbbi vonatkozásában pedig túlteljesített, mivel Dróth Zoltán vezetése mellett a fiataloknak köszönhető, hogy bajnokok lettünk.”

Az együttes az elmúlt időszakban folyamatosan fejlődött, előbb bronz-, majd ezüstérmet szerzett, kétszer a Magyar Kupát is elhódította, ám a bajnoki elsőség az idény végéig váratott magára. A szombathelyiek ősszel azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy megszakították a Berettyóújfalu 53 alapszakasz-mérkőzésen átívelő veretlenségi sorozatát.

(Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)

 

„A bajnokságban mindvégig éreztük, jó formában vagyunk – folytatta a sportvezető. – Az alapszakaszt követően némi megilletődöttség volt tetten érhető a játékosokon, de a vezetőedző remek érzékkel kezelte a helyzetet, felkészítette a társaságot az előtte álló erőpróbákra. A döntő első mérkőzése volt az aranyérem kulcsa, hiszen elvettük a Berettyóújfalu pályaelőnyét. Jobban akartuk a győzelmet, ezért is nyerhettük meg a bajnokságot az utolsó mérkőzésen zsúfolásig telt lelátók előtt az új Haladás Sportkomplexumban. A Haladás és Szombathely életében ez egy óriási siker. Jó volt látni, hogy rengeteg szimpatizáns szorított a csapatért, nagy támogatást nyújtottak a srácoknak. Elnökként remek érzés volt végigkísérni ezt a folyamatot, és eljutni ehhez a mérföldkőhöz. A sport az érzelmekről is szól, elérzékenyültem az utolsó mérkőzés lefújásának pillanatában. A történelmi cím mellett az utánpótlásban pallérozódó húszéves nagyfiamnak is örülhettem, aki immár az első keret tagja, nagyszerű érzés volt őt a pályán látni.”

A csapat ugyan bizonyította, hogy megfelelő elszántsága és alázata révén elérheti célját, a klub vezérkara és a szakosztály azonban nem elégszik meg ennyivel.

„Kitartóan kell dolgoznunk tovább, örömmel fogadtuk és alkalmazkodunk az MLSZ új, szakágat érintő szabályozásaihoz. A Haladás eddig is nagy hangsúlyt fektetett az utánpótláskorú labdarúgók nevelésére, beépítésére, és szeretnénk minél több tehetséget adni a magyar futsalnak, illetve az egész magyar futballtársadalomnak. A csütörtököt még az örömnek, a pénteket és a szombatot a pihenésnek szenteljük, ám utána belevetjük magunkat a munkába, készülnünk kell ugyanis a Bajnokok Ligájára, hogy a Haladás nevéhez mérten képviselhessük a klubot.”

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.