Futsal: bravúros MVFC-siker, továbbjutás a BL-ben!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.05. 17:53
null
Rábl (középen) három gólt szerzett, a Berettyó bejutott az elitkörbe! (Fotó: Machalek Attila)<br />
A Berettyóújfalu – a sportág Bajnokok Ligája-sorozata, az UEFA Futsal Cup 6. csoportjában házigazdaként – 5–1-re legyőzte a Slov-Matic csapatát, előzetesen esélyesebbnek tartott riválisát, ezzel városának legnagyobb sportsikerét aratva bejutott az elitkörbe!

A csoport másik mérkőzésén a Berettyóújfaluval a továbbjutásért küzdő ciprusi APOEL nem tudta legyőzni az addig pont nélküli norvég Vegakameratenét, ezzel az addig hibátlan Slov-Matic (amelynek keretét több szlovák válogatott játékos alkotja) úgy várhatta az MVFC elleni találkozóját, hogy tudta: már biztosan továbbjutott csoportjából.

A magyar csapatnak azonban mindenképpen győznie kellett, mert kikapott az APOEL-től pénteken, így döntetlen esetén rosszabb lett volna az egymás elleni eredménye a ciprusiakkal szemben. A két együttes motivációján mindenképpen meglátszott ez, ennek köszönhetően Gál István révén a mieink kerültek előnybe a 8. percben, egy perccel később pedig Trencsényi János duplázta meg előnyünket.

A 2–0-s első félidőt követően a második játékrészben magára talált ellenfelünk, és a 25. percben Dusan Rafaj révén szépített. 2–1-es állásnál nagyon fontos volt, hogy ki szerzi a következő találatot, ezért rengeteget jelentettek Tihanyi Csaba bravúrjai az MVFC számára. A 27. percben, az előző hazai szezon legjobbjának választott Rábl János lőtt remekbe szabott gólt, ezzel újra kétgólos lett a mieink előnye.

A szlovákok lehozták kapusukat, és átálltak az öt a négy elleni játékra. Ez azonban nem hozott sikert, sőt, az üresen maradt kapuba Rábl még kétszer betalált, így 5–1-re nyert a Berettyóújfalu! A város sporttörténelmének legnagyobb sikerét aratta Turzó József csapata, amelyből Tihanyi Csabán és a triplázó Rábl Jánoson kívül a rendkívül hasznos mezőnymunkát végző Komáromi Pétert kell kiemelni.

Az MVFC ezzel csoportját megnyerve bejutott az elitkörbe a legjobb tizenhat csapat közé. A hat négyes első két helyezettje mellé négy kiemelt együttes csatlakozik a mezőnyhöz, így négy újabb csoport alakul ki. A Berettyóújfalu Európa legjobb gárdáival csaphat össze, és sikere után várhatja, milyen neves ellenfelekkel kell játszania.

UEFA FUTSAL CUP
CSOPORTKÖR, 6. CSOPORT, BERETTYÓÚJFALU
Slov-Matic (szlovák)–MVFC-Berettyóújfalu 1–5 (Rafaj 25., ill., Gál 8., Trencsényi 9., Rábl 27., 38., 40.)

A csoport másik mérkőzésén
APOEL (ciprusi)–Vegakameratene (norvég) 3–3

A csoport végeredménye:
1. MVFC-Berettyóújfalu 6 pont 2. Slov-Matic 6, 3. APOEL 4, 4. Vegakameratene 1

1. FORDULÓ
MVFC-Berettyóújfalu
–Vegakameratene 3–2
Slov-Matic–APOEL 5–1

2. FORDULÓ
MVFC-Berettyóújfalu–APOEL 2–3
Vegakameratene–Slov-Matic 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik