nemzetisport.hu
2016.06.04 10:22 Frissítve: 2016.06.04 10:42

FTC: Van der Vaart segíthetne, mindent megteszünk – Doll

A magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Thomas Doll ismét megszólalt a zöld-fehérek által kiszemelt Rafael van der Vaart ügyében. A német szakember a Hamburger Abendblattnak elmondta, a korábbi holland válogatott középpályás segítségére lehetne együttesének, ezért mindent megtesznek a szerződtetése érdekében.

Rafael van der Vaartot nagyon szeretné a Ferencvárosban látni Thomas Doll (Fotó: AFP, archív)

 

A Ferencváros hatalmas fölénnyel, 21 pontos előnnyel nyerte meg az NB I legutóbbi kiírását, és hamarosan megkezdi a felkészülést a következő szezonra, valamint a Bajnokok Ligája selejtezőjére. A német vezetőedző úgy véli, az FTC által kiszemelt Rafael van der Vaarttal a soraiban könnyebb dolga lenne a Fradinak a nemzetközi porondon.

„Nem átlagos szezont zártunk, tizenkét évig vártunk az újabb bajnoki címre. Nagyon domináns futballt alakítottunk ki. Remélem, sikerül feljutnunk a Bajnokok Ligája főtáblájára, ami nagyon nehéz feladatnak ígérkezik. Talán Rafael van der Vaart segíthet. Mindent megteszünk, hogy megszerezzük” – mondta Doll a Hamburger Abendblattnak.

A Real Madrid korábbi holland válogatott középpályása néhány nappal ezelőtt elmondta, mindenre nyitott a nyári átigazolási időszakban, de magas fizetése miatt a Ferencváros számára álom maradhat a szerződtetése.

A fő kérdés az, hogy a nemzetközi átigazolási időszak augusztusi hajrájáig Van der Vaart kap-e a ferencvárosinál minden szempontból sokkal jobb ajánlatot. Ha nem, és közben esetleg a Fradinak sikerülne az El-ben vagy a BL-ben főtáblára jutni, akkor lehetne sansz az érkezésére.

Doll a magyar válogatott Európa-bajnoki esélyeiről is szót ejtett.

„Bármi megtörténhet. Bernd Storck csapata ellen nagyon nehéz játszani, mert mélyen és zártan védekezik, valamint Dzsudzsák Balázsnak köszönhetően gyors ellentámadásokat vezet, emellett a rögzített játékhelyzetekből is veszélyes” – mondta az FTC német mestere.

„Gera Zoltán már harminchét esztendős, de az irányításom alatt remek szezont tudhat maga mögött. A Hamburg szurkolói is emlékezhetnek rá, a Fulham játékosaként 2010-ben szertefoszlatta a HSV álmait az Európa-ligában” – emlékezett vissza Doll.

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

2023.05.31 19:26:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Honvédra jutó milliárdokból a már hajléktalanmentes akadémiára is támaszkodva, a csodálatos új Bozsik Arénában rendre viszonylag sok szurkoló előtt futballozva kellett volna egy olyan aprócska sikert elérni, mint a bennmaradás.

2023.05.30 12:18:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Ajánló beállításra vár