FTC: Marquinhos a Juventus és a Barcelona ellen játszana az El-ben

Vágólapra másolva!
2023.02.09. 08:40
null
Elkapta a fonalat a brazil szélső (Fotó: fradi.hu)
Az idei mérkőzéseken rendre főszereplővé vált, gólokkal, gólpasszokkal kezdte a tavaszt. A brazil Marquinhos babonás a hajával és cipőjével kapcsolatban, valamint azt is elárulta, járt-e már az idén meccsen nyolc hónapos kisfia.

Mindegy, hogy kezdőként vagy csereként jut szóhoz, rendre színt visz a játékba, és főszereplővé lép elő. A Ferencváros brazil szélsője, Marqui­nhos kirobbanó formában kezdte a tavaszt. Előbb – különös megcsúszó mozdulatot követően – értékesítette a büntetőt a Zalaegerszeg otthonában (2–1), a Vasas elleni 0–0 után Pakson csereként beállva két gólpasszt adott a 3–1-re megnyert bajnokin, az Újpest elleni vasárnapi derbin (3–1) ismét a kispadról beszállva vált hőssé: előbb pattogós lövése után szerzett vezetést a Ferencváros, majd Kristoffer Zachariassen középre lőtt labdáját spiccelte a lilák kapujába.

MARQUINHOS
Nemzetisége: brazil
Kora: 23 éves
Posztja: támadó
NB I-es mérkőzéseinek száma: 25
NB I-es góljainak száma: 5

„Örülök, hogy elkaptam a fonalat – mondta mosolyogva lapunknak Marqui­nhos, a zöld-fehérek dél-amerikai támadója. – Az eddigi góljaim, gólpasszaim azt mutatják, valóban egyre jobb formába lendülök. A jelek szerint bevált az új frizurám és cipőm! A télen döntöttem a váltás mellett, egyébként is szeretek új frizurákat kipróbálni, gondoltam, megpróbálom, szerencsét hoz-e, ha így viselem. A tavaszi szezonban új cipőben is futballozom, ebből a szempontból babonás vagyok. Igenis hiszek benne, hogy ezeknek az apróságoknak tűnő dolgoknak is van jelentőségük.”

A 23 esztendős játékos szerint mentális frissességében az is közrejátszhat, hogy a télen hazautazhatott a családjával Brazíliába. A nyári vakáció alatt kisfia születése miatt nem kelhettek útra, decemberben azonban több hetet is odahaza lehettek. A családdal, barátokkal töltött idő kedvező hatással volt rá, Magyarországra érkezését követően úgy érezte, újult erővel vághat neki a munkának. A futballista ráadásul több társához hasonlóan úgy érzi, kiválóan sikerült a téli felkészülése, nemcsak jó erőben van, mentálisan is készen áll a tavaszi kihívásokra.

„Már az edzéseken is éreztem, sikeres tavasz várhat rám. A pályán a társakkal is egyre jobban megértem magam. Ami kényes téma velem kapcsolatban, az az angolnyelv-tudásom. A mai napig bátortalan vagyok megszólalni, de azért próbálkozom, nem adom fel. Szerencsére az öltözőben vannak társak, akikkel portugálul és spanyolul is tudok kommunikálni.”

A Ferencváros 18 fordulót követően 14 (!) ponttal vezeti a bajnokságot, a jelek szerint megint könnyedén szerzi meg az aranyérmet. Kérdés, a tetemes előny birtokában mi lehet a feladat a bajnokságból hátralévő időszakra, miként lehet tűzben tartani a futballistákat.

„Tudjuk, mekkora az előnyünk, de vagyunk annyira rutinosak, amíg végképp nem dőlt el, ki a bajnok, nem nyugodhatunk meg. Attól nem kell tartani, hogy motiválatlan futballista lép pályára, Sztanyiszlav Csercseszovnál ez nem fordulhat elő. A hátralévő összes mérkőzésünket szeretnénk megnyerni!”

A játékosoknak különös időszak következik, hiszen az Újpest elleni győztes derbi után jó ideig heti egy mérkőzés vár a csapatra. A Fradi a nemzetközi porondon legközelebb március elején játszik, március 9-én idegenben, hét nappal később hazai környezetben – a Puskás Arénában – lép pályára az Európa-ligában. Hogy a legjobb nyolc közé jutásért kivel kell megküzdenie, egyelőre kérdés, a február 24-i sorsoláson derül ki – Marquinhosnak azonban ezzel kapcsolatban is van álma.

„Nem bánnám, ha a legjobb nyolc közé jutásért a Barcelona vagy a Juventus ellen kellene megküzdenünk. Bármelyik sztárklubot elfogadnám ellenfélnek.”

A keret tagjai hétfőre szabadnapot kaptak, keddtől azonban már a Kisvárda elleni összecsapásra készülnek. A zöld-fehérek szombaton 17 órától a bajnokság harmadik helyén álló Kisvárda otthonában lépnek pályára, a tabellán elfoglalt pozíciót nézve újabb rangadó vár rájuk.

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik