P. K.
2023.05.25 11:15 Frissítve: 2023.05.29 14:02

FTC: svéd és izraeli játékossal is hírbe hozták a klubot

A nyári átigazolási időszak közeledtével a Ferencváros ismét állandó szereplője lett külföldi portálok átigazolási híreinek.

Külföldi sajtóhírek szerint Carlos Strandberg (balra) és Abu Fani is szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között (Fotó: AFP, Walla/ NSO-montázs)

 


Az izraeli Walla értesülései szerint a Ferencváros 800 ezer eurót ajánlott a Maccabi Haifa 14-szeres izraeli válogatott középpályásáért, Mohammed Abu Faniért, akit még 2026-ig köt szerződés a klubjához. A Maccabi azonban a hírek szerint elutasította a kulcsembernek számító, belső középpályásért érkezett ajánlatot, az izraeli portál szerint a játékosnak 2 millió euróra tehető a kivásárlási ára, és több országból is érdeklődnek iránta. Abu Fani ebben az idényben 33 bajnokin négy gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

 
Sportrádió: A Ferencváros és Sztanyiszlav egy vércsoport – Csercseszov

Ez a hír is azt erősíti, hogy belső középpályást mindenképpen szeretne szerződtetni a nyáron az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov. Korábban ezen a poszton vetődött fel a Zenit játékosa, Daler Kuzjajev és a Bulgáriában játszó Cebrail Makreckis, akiről a bolgár sajtó és Fabrizio Romano transzferguru is azt állította, hogy megegyezett az FTC-vel, csakhogy információink szerint sérüléssel bajlódik, ami miatt kérdésessé vált a szerződtetése.

Egy svéd portál, a fotbolldirekt.se pedig arról írt, hogy a 27 éves svéd-mozambiki csatár, a jelenleg Katarban futballozó Carlos Strandberg többek között a Ferencvárostól is ajánlatot kapott. Az asz-Szajlija SC csatára a katari élvonalban ebben az idényben 21 meccsen 11 gólt szerzett.

A Ferencváros átigazolási sajtóhíreket nem kommentál.

VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: 

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Carlos Strandberg (svéd-mozambiki, Asz-Szajlija SC – Katar)
Távozók: 
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Baráth Péter (Debreceni VSC), Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bogdán Ádám (lejár a szerződése). Kölcsön után végleg távozhatnak: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zsejko Gavrics (szerb, DAC – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Iynbor Patrik (Vasas), Varga Ádám (KTE),  Szánthó Regő (DAC – Szlovákia)

Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban. 

 

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

2023.05.31 19:26:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Honvédra jutó milliárdokból a már hajléktalanmentes akadémiára is támaszkodva, a csodálatos új Bozsik Arénában rendre viszonylag sok szurkoló előtt futballozva kellett volna egy olyan aprócska sikert elérni, mint a bennmaradás.

2023.05.30 12:18:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.05.29 22:43:27

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Megköszönhetik a döntést Vad II Istvánnak, hiszen így van kire mutogatni a kiesés okán, mert ugyebár nálunk ez a legfontosabb. Azért is, mert meggyőződésem, hogy ha összejön a kispesti vezetés, a Fehérvár szerez gólt a Fáy utcában. Hogy miért? Ne kérdezzék. Maradjunk annyiban, hogy biztos vagyok benne.

2023.05.29 22:47:19

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kecskeméti vezetőedző, Szabó István munkája sok tekintetben a Mestert idézi.

Ajánló beállításra vár