FTC: bajnokcsapattól vesznek légióst – pénteken érkezik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.15. 07:58
null
Frimpong (5) lehet a Ferencváros harmadik nyári szerzeménye (Fotó: srbijadanas.com)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint ma érkezik Budapestre a Ferencvároshoz orvosi vizsgálatra a szerb bajnok Crvena zvezdától a ghánai védő, Abraham Frimpong, akinek lehetséges érkezéséről éppen egy hónappal ezelőtt, elsőként számoltunk be. Ügyében már megszületett az egyezség, így ha átmegy a kötelező teszteken, rögtön alá is írhatja a szerződését.

Éppen egy hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Ferencváros képviselői Szerbiában jártak, hogy a Vojvodina–Crvena zvezda (1–2) bajnokin feltérképezzék a bajnok belgrádiak ghánai védőjét, Abraham Frimpongot. Azóta a szerb sajtó folyamatosan beszámolt a tárgyalások állásáról, és úgy tudjuk, közben más védőkkel is kapcsolatban állt a Fradi, de miután a hírek szerint a 25 éves kiszemelt árát sikerült 500 ezer euróról 300 ezerre (93 millió forint) lealkudni, megszületett az egyezség.

A 180 centiméter magas Frimpongot így is haszonnal adják tovább, mert 2017 januárjában 100 ezer euróért szerezték meg a Napredaktól, és amúgy sem számított alapembernek a Crvena zvezdánál, a 2017–2018-as szezonban 11 bajnokin játszott, egy gólt szerzett. A héten szerb források már beszámoltak róla, hogy megszületett az egyezség, információink szerint Frimpong pénteken vesz részt orvosi vizsgálaton a Ferencvárosnál, amely után a szerződését is aláírhatja.

Az egyelőre kérdés, hogy a Ferencvárosban milyen szerepet szán neki Thomas Doll vezetőedző, hiszen a posztján szereplő Miha Blazic, Otigba Kenneth páros helye eddig biztosnak tűnt, de miután Batik Bence távozott, Julian Koch sérüléssel bajlódik, a középső védő pozíciójában szükség volt újabb játékosra. Frimpong amúgy védekező középpályásként is bevethető.

A Ferencváros labdarúgócsapata az átigazolási sajtóhíreket nem kommentálja, tájékoztatást csak a hivatalos csatornáin keresztül ad. Eddig már bejelentette a klub a Balmazújvárostól ingyen szerződtetett Sigér Dávid érkezését, míg az argentin középpályás, Matías Rodríguez kivásárlási ára helyi sajtóhírek szerint 750 ezer dollár körül mozgott (250 millió forint).

Vagyis nagyon úgy fest, a Fradi több százmillió forintot is hajlandó áldozni a csapat megerősítésére, és szinte biztosra vehető, hogy a nyáron további játékosokat is szerződtet még a klub.

A Youtube-on már egy üdvözlő videó is megjelent Frimpong jeleneteivel


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Matías Ezequiel Rodríguez (argentin, Chacarita Juniors – Argentína), Sigér Dávid (Balmazújváros, szabadon igazolhatóként),
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bene Marcell, Burzi Alex, Orosz Marcell
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), Hangya Szilveszter (Vasas)
Távozók: Batik Bence (szabadon igazolható), Janek Sternberg (német, 1. FC Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, onnan Genk – Belgium), Marcos „Marquinhos” Pedroso (brazil, Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amadou Moutari (nigeri, Austria Wien – Ausztria), Hajnal Tamás (visszavonul?), Priskin Tamás, Rui Pedro Couto Ramalho (portugál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik