nemzetisport.hu
2013.12.02 08:12 Frissítve: 2015.02.25 01:22

FTC: az orvosok nem ajánlották Moniznak Adams szerződtetését

Továbbra is nagy indulatokat kavar Akeem Adams esete, ami Ricardo Moniz vasárnapi szerződésbontását követően új megvilágításba kerülhet. A Pécs elleni hazai vereség (2–1) után szombaton a holland tréner a Ferencváros orvosainak munkáját és vele való kapcsolatát véleményezte, a hétfői Blikkben nyilatkozó dr. Szelid Zsolt viszont elmondta: a nyári vizsgálatot követően az orvosi stáb eleve nem támogatta a trinidadi légiós leigazolását. Hozzá mindezek ellenére Moniz ragaszkodott.

 

 

Az orvosi stáb csak késve értesült arról, hogy Adams (jobbra)
az edzésen sem volt jól (Fotó: NS-archív, Korponai Tamás)

„Megértem, hogy a szakembert sokkolta, ami a játékossal történt, de ez nem magyarázat a kifakadására. Ricardo Moniz naponta többször meglátogatja a futballistát, rendszeres tájékoztatást kap Adams állapotáról – nyilatkozta Szelid. – Amikor a focista Budapestre érkezett, a kardioló­giai és sportorvosi vizsgálata megfelelő eredménnyel zárult, de a mozgásszervi vizsgálatok problémákat vetettek fel, így az orvosi stáb nem támogatta a leigazolását. Azért került a Ferencvároshoz, mert a kérésünk ellenére Moniz ragaszkodott hozzá. Sőt a holland tréner tudott róla, hogy a labdarúgónak az édesapja kardiovaszkuláris probléma miatt halt meg, de nem tartotta fontosnak, hogy ezt megossza velünk, ahogy erről a sportoló sem beszélt.”

Adams már a szeptember 25-i edzésen rosszul volt.

„Megtudtuk, hogy a védő azon a napon, amikor kórházba került, már a tréningen sem volt jól – folytatta Szelid. – Erről sem tájékoztatta Moniz az orvosi stábot. Amikor Akeem este telefonált a csapattársának, már kritikus volt az állapota. Kizárólag a városmajori szívklinika dolgozói heroikus küzdelmének köszönhető, hogy még él.”

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..