FTC: az orvosok nem ajánlották Moniznak Adams szerződtetését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.02. 08:12
null
Az orvosi stáb csak késve értesült arról, hogy Adams (jobbra)<br />az edzésen sem volt jól (Fotó: NS-archív, Korponai Tamás)
Továbbra is nagy indulatokat kavar Akeem Adams esete, ami Ricardo Moniz vasárnapi szerződésbontását követően új megvilágításba kerülhet. A Pécs elleni hazai vereség (2–1) után szombaton a holland tréner a Ferencváros orvosainak munkáját és vele való kapcsolatát véleményezte, a hétfői Blikkben nyilatkozó dr. Szelid Zsolt viszont elmondta: a nyári vizsgálatot követően az orvosi stáb eleve nem támogatta a trinidadi légiós leigazolását. Hozzá mindezek ellenére Moniz ragaszkodott.

„Megértem, hogy a szakembert sokkolta, ami a játékossal történt, de ez nem magyarázat a kifakadására. Ricardo Moniz naponta többször meglátogatja a futballistát, rendszeres tájékoztatást kap Adams állapotáról – nyilatkozta Szelid. – Amikor a focista Budapestre érkezett, a kardioló­giai és sportorvosi vizsgálata megfelelő eredménnyel zárult, de a mozgásszervi vizsgálatok problémákat vetettek fel, így az orvosi stáb nem támogatta a leigazolását. Azért került a Ferencvároshoz, mert a kérésünk ellenére Moniz ragaszkodott hozzá. Sőt a holland tréner tudott róla, hogy a labdarúgónak az édesapja kardiovaszkuláris probléma miatt halt meg, de nem tartotta fontosnak, hogy ezt megossza velünk, ahogy erről a sportoló sem beszélt.”

Adams már a szeptember 25-i edzésen rosszul volt.

„Megtudtuk, hogy a védő azon a napon, amikor kórházba került, már a tréningen sem volt jól – folytatta Szelid. – Erről sem tájékoztatta Moniz az orvosi stábot. Amikor Akeem este telefonált a csapattársának, már kritikus volt az állapota. Kizárólag a városmajori szívklinika dolgozói heroikus küzdelmének köszönhető, hogy még él.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik